Tarts Velünk Te is!
24424 regisztrált felhasználó

Üzenet Bellától

Ismerősek ezek a gondolatok neked is?

„Egy életen át boldog leszek, ha megtalálom a párom…”
„Boldog leszek, majd ha gyermekeim születnek.”
„Boldog leszek, ha gazdag leszek és elismert leszek a szakmámban.”
„Nem lehetek boldog, ha egyedül maradok.”
„Nem lehetek boldog, ha elváltam.”
„Nem lehetek boldog, ha anyagi gondjaim vannak.”
„Nem lehetek boldog, ha pozitívak lettek a leleteim.”
„Nem lehetek boldog, ha öreg vagyok.”
„Nem lehetek boldog, ha nem érem el a céljaimat.”

Ha csak egy olyan gondolatot találsz, amiben magadra ismersz, mindenképp olvasd el az üzenetem:

Szeretettel köszöntelek, én Bagdi Bella vagyok, a Boldogságprogram elindítója és szakmai vezetője. A 10 hónapos Boldogságprogramot azért indítottam el, hogy a pozitív pszichológia tudományos kutatásait felhasználva rávilágítsak arra, hogy az életünkkel való tartós megelégedettség és a boldogságérzet nem a körülményeink kedvező alakulásától függ, hanem a megfelelő tudati és érzelmi beállítottságtól.

A saját életem a legnagyobb bizonyíték arra, hogy ez működik:

Apám hatodik gyerekeként születtem bele a családunkba, nem volt már nagy szám egy újabb gyerek, nem ismerem milyen érzés gyerekként, amikor babusgatnak, vagy csak veled foglalkoznak. Krónikusan félős és szégyenlős kislány lett belőlem, olyannyira, hogy óra alatt nem mertem engedélyt kérni, hogy kimehessek a mosdóba, inkább bepisiltem, annyira nem tudtam megszólalni mások előtt. Ennek következményeként „Pisis Bella” lett a csúfnevem. 15 évesen egy nemi erőszak áldozata lettem, amit senkinek sem mertem elmondani évekig, annyira szégyelltem magam miatta. Még ugyanebben az évben elszöktem otthonról, mert apám állandóan megalázott mások előtt, és nem bírtam idegileg. Egy hónapig egyedül csellengtem Romániában, és nem azért kerültem haza, mert a szüleim kerestek. 16 évesen kirúgtak abból a gimnáziumból, amit nagyon szerettem, mondván, hogy rossz hatással vagyok a kortársaimra a hippis stílusom miatt. 20 évesen egy hátizsákkal érkeztem Magyarországra, egyetlen egy embert ismertem, akinél megszállhattam. Színésznő lettem, de a túlzott önbizalomhiány miatt nem tudtam érvényesülni és megmutatni, mire vagyok képes. 27 évesen abbahagytam a színészkedést. Úgy éreztem kudarcba fulladt az életem. Nem volt párkapcsolatom, nem volt munkám, és tele voltam önsorsrontó gondolattokkal és sérelmekkel.

„Kell, hogy legyen egy másik út!”

Érzetem, hogy lennie kell egy másik útnak. Egyszerűen eljutottam egy olyan határvonalhoz, hogy vagy öngyilkos leszek, vagy ha életben maradok, én boldogan szeretnék élni.

Így kezdődött el nekem ez az út. Egy elhatározással. Akartam, hogy másmilyen legyen. És bármilyen tanulnivalót hozott is elém az élet, ami esélyt adhatott arra, hogy boldogabb legyek, attól a naptól kezdve én mindent megtanultam, és a gyakorlatban kipróbáltam. Nagyon szorgalmas diákja voltam a „Hogyan legyünk boldogok” iskolának. Mert jöttek a pozitív eredmények, és nagyon lelkes lettem. Nem csak azért gyakoroltam, hogy eredményt érjek el, hanem az élményért magáért is, mert számomra egy fantasztikus kaland volt önmagamat felfedezni, a határaimon átlépni, és megérezni azt, hogyan közlekedjek tudatosabban az életemben.

Biztos neked is megvan a magad története, mint ahogy mindenkinek.

Az én történetemmel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy mindig minden körülmények között van esély a változásra, a jó dolgok megnyilvánulására, ha készek vagyunk rá.

Jó érzés tovább adni azt a tudást, amit én is mindig valaki mástól kaptam:

  • Életmódfejlesztő énekesnőként olyan koncerteket tartok felnőtteknek és gyerekeknek, ahol a zene segítségével eléneklem azokat a bölcsességeket, amelyek rám nagy hatással vannak. Több zenei CD-m jelent már meg, van, ami megkapta az Aranylemez díjat.
  • Kórházakban, iskolákban, fogyatékkal élő intézményekbe is rendszeresen eljárok, de voltam már börtönben is.
  • Létrehoztam a Jobb Veled a Világ Alapítványt, ami több száz önkéntessel működik, azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljuttassuk a boldogság tudományát, és hogy senkinek se legyen akadály a pénz a fejlődésében, minden programunk teljesen ingyenes.
  • 2015 szeptemberétől angol nyelven is elérhetőek lesznek a dalaim és a Boldogságprogram is, hogy még több embernek tovább adhassuk azt a pozitív életszemléletet, amit én a pozitív pszichológiának köszönhetek.

Hát, gyakorlatilag ez a Boldogságprogram születésének története.

Már közel 10.000 felnőtt csatlakozott be a programba és 356 iskola, ahol pedagógusoknak köszönhetően már Boldogságórákat is tartunk Magyarországon.

Szeretettel várunk Téged is!

Egy biztos: eredményeket csakis gyakorlással tudunk elérni. Ha azt szeretnénk, hogy jobbá váljon az életünk, másként kell csinálnunk a dolgokat, mint ahogy eddig csináltuk.

A program fő üzenete a gyakorlásról szól: próbáld ki magad a gyakorlatokban!

Regisztráció a Boldogságprogramba >>