Tarts Velünk Te is!
24227 regisztrált felhasználó

Tudod mi az, ami egy kapcsolatot boldoggá tehet?

2018. november 7.

Az októberrel a társas kapcsolatok fontosságának havába léptünk. Mindennapjainkban sokszor abban rejlik a siker titka, ha nagyobb feladatainkat felbontjuk apróbb szakaszokra, és mindig az éppen aktuális probléma megoldására törekszünk. Ez úgy tűnik, a kapcsolatainkra is igaz lehet.

A titok soha nem a hatalmas érzelmekben, a látványos jelenetekben rejlik, sokkal inkább a hétköznapokban, az apró részletekben bújik a boldogság kulcsa. A boldog kapcsolat soha nem a közös utazásunk 4. napja, hanem inkább az 58. nap. Soha nem a házunk vásárlásának pillanata határozza meg a kapcsolatunk minőségét, hanem a 4389. este, amit ebben a házban együtt eltöltünk. Aki 20.000 napot akar eltölteni valakivel boldogságban, békességben, annak bizony figyelni kell az apró részletekre is.

Legyünk jó, igazi barátok!

Élvezünk minden percet, amit a barátainkkal tölthetünk, hiszen ezért a barátaink. Az igazi barátság az, ami kiállja az úgynevezett „ közlekedési- dugó próbát”. Mi is ez valójában ?

Képzeljük el, hogy hazafelé tartunk egy baráti találkozóról, és beragadunk egy forgalmi dugóba. Vajon a mellettünk ülő barát kiállja-e a próbát? Ha észre sem vesszük, hogy repül az idő, teljesen belefelejtkezünk a beszélgetésbe, és nem aggódunk amiatt, hogy mivel töltsük el az időt, a barátságunk kiállta a próbát.  De mi kell egy ilyen igazi barátsághoz?

-         Legnagyobb segítségünk a humor: senki nem akar 50 évig arcára fagyot hamis mosollyal élni!

-         Fogadjuk el a másik gondolkodásmódját akkor is, ha nem mindenben egyezik meg a miénkkel! Nem kell mindig mindenről ugyanúgy gondolkodni, de ezeket a gondolatokat feltétlenül osszuk meg a másikkal! Hiszen ha nem is vagyunk kíváncsiak a másikra, vajon mi értelme van az egésznek?

-         Szánjunk időt egymásra, közös programokkal töltsük el a szabadidőnket!

-         Érezzük magunkat jól otthon, a saját birodalmunkban! Az otthon mindenkinek a biztonságot, a védelmet, a nyugalmat jelenti, azt a helyet, ahol önmagunk lehetünk, nem kell szerepet játszanunk senki előtt.  Ki akar egész életében a négy fal között is szerepet játszani, ahol bizalmatlanság, titok van a levegőben? - ott soha nem leszünk igazán otthon.

-         Legyen köztünk „kémia”, természetes összhang, ha ez működik szinte be tudjuk fejezni egymás elkezdett mondatait is, ha egy hullámhosszon vagyunk, olyan mintha két fél állna össze egy egésszé!

-         Fogadjuk el, és toleráljuk a másik hibáit! Senki nem tökéletes, mindenkinek vannak kisebb-nagyobb hibái. Fogadjuk el a társunkat olyannak, amilyen, ne akarjuk megváltoztatni. Egy olyan csomagot kapunk a személyében, amelyet egy életen át cipelünk, el kell nézni az apróbb hiányosságokat!

-         Legyen jó a hangulat! Azok a barátok, ahol minden negatív megjegyzésre legalább öt pozitív megnyilvánulás jut, biztos, hogy egy életen át kitartanak egymás mellett! Legyünk őszinték, de ne sértsük meg a másikat, óvatosan fogalmazzunk, de mondjuk el bátran a véleményünket!

-         Beszéljük ki a gondjainkat! Fontos a rendszeres kommunikáció, az odafigyelés, az érdeklődés, legyünk ott, ha a másik bajban van.

-         Legyünk egymással egyensúlyban! Ha valamelyikünk háttérbe szorítva érzi magát, ha úgy érzi semmibe vesszük, hamar feladja, és más partnert keres magának! Próbáljunk meg egyformán alkalmazkodni a másikhoz!

-         Veszekedjünk, de ésszel! A humor sok mindenen átsegít minket, de néha jól esik egy jó kis veszekedés is, jó, ha kiengedjük a gőzt! De figyeljünk oda és legyünk tekintettel mindannyiunk érzéseire is! Ne mondjunk vagy tegyünk olyat, amit később megbánunk!

További érdekes információkat az aktuális havi boldogságfokozó technikákról itt a leckéknél olvashatsz >>

Minden napra találsz feladatokat, javaslatokat a Boldogságprogram oldalán, ezért érdemes minden nap feljönnöd és megnézned a napi feladatokat.

Ehhez azonban be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, akkor azt itt teheted meg >>

forrás: Huffingtonpost

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7830
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.