Tarts Velünk Te is!
24425 regisztrált felhasználó

Jó úton jársz!

2016. szeptember 14.

Elkezdtél változtatni az életeden? Elindultál, de néha úgy érzed, valami visszatart, visszahúz? Döntések és választások rengetegén kell áttörnöd magad? A jó úton jársz, és nem a könnyű úton. Tedd meg a következő lépést – mindig csak a következőt!

Éppen egy elágazáshoz értél? Mindannyian tudjuk, hogy nehéz kiválasztani a megfelelő utat, megtenni felé az első lépést. Legtöbbször csak az elsőt, mert az még bármelyik irányba vihet. A második már rajta lesz a kiválasztott úton, akkor már csak lendületben kell maradni. Vannak, akik már az előtt elbuknak, hogy egyáltalán megpróbáltak volna elindulni, ezzel előre lemondva a vágyaikról. Neked is biztosan van ilyen ismerősöd, akiről azt gondolod, hogy neki nem fog sikerülni. Mert nem látod benne a tüzet. Ugye, te nem szeretnél valaki másnak ez az ismerőse lenni? Ne mondj le valamiről úgy, hogy még meg sem próbáltad! Hogy félsz? Ez természetes, mind így vagyunk vele, de ez nem béníthat meg!

A legfontosabb, hogy ha félsz is bár, de el merj indulni!

Becsüld meg a kételkedőket és a gyűlölködőket az életedben, akik felerősítették a félelmedet. Ez azt jelenti, hogy már úton vagy valami felé. Ne feledd: ha minden ugató kutyánál megállnál az utad során, akkor sosem érnél el oda, ahova elindultál. Ha most zaklatott vagy, ha épp a beláthatóról egy sötét, bizonytalan talajú útszakaszhoz értél, akkor se állj meg! Tudnod kell, hogy a boldogság olyan, mint a vérnyomás. Hol feljebb megy, hol lejjebb, de egy idő után (vagy éppen egy kis segítséggel) mindig visszaáll egy elviselhető szintre. Emiatt képesek az emberek elképesztő traumák után tovább élni, és ennek köszönhetően nem őrülünk bele a szerelembe, vagy a lottó ötösbe.

Nézd csak, hova jutottál!

Eláll a szavad attól a tájtól ahová most érkeztél? Hát nem ezért vagy úton? Nem ezért csinálod az egészet? Hagyj magadnak időt arra, hogy megállj! Ünnepelj! Szívd magadba a látványt, az érzést. Merítkezz és töltekezz! Ezek a napok éltetik majd benned az utazót, amikor elered az eső. Légy hálás a döntésekért, melyeket meghoztál, a cselekedeteidért, amiket magadért tettél, ennek köszönhetően vagy most itt.

Ne feledkezz meg az útitársaidról sem, ha vannak! Azokról, akik támogattak akkor, amikor lemaradtál volna, pedig nekik is menniük kellett tovább. Nekik sincsenek extra energiaszeleteik! Ha legközelebb ők fáradnak el, légy ott nekik te is! Nem az számít, hogy hány motivációs könyvet vagy rövidfilmet láttál. Azok az energiák számítanak, melyeket képes voltál magadban mozgósítani!
Arra bíztatlak, hogy a túracipőt mindig hagyd a lábadon. Hogy miért? Mert a környezeted mindig változni fog, ami rád is hatással lesz majd. Ha neked még a cipődet kell keresgélned az induláshoz, akkor hátrányba fogsz kerülni. Figyeld a jeleket!

Tudd, hogy mit kell csinálnod akkor, ha a helyzeted megváltozik!

Legyenek forgatókönyveid! Fogadd el, hogy a változásra nincs hatásod, az tőled függetlenül meg fog történni. Dönthetsz úgy, hogy te ennek ellenére mindent ugyanúgy csinálsz majd, mint eddig, hiszen az a „jól bevált”. Ez estben ne várj új eredményeket! Ha a régi szokásaidat követed, miért reménykedsz abban, hogy más lesz a végeredmény?

Lesznek az utad során olyan helyzetek, amiken csak az segít, majd ha egyszerűen megéled őket. Fogadd el a nehéz érzelmeket is. Rendben van, hogy ha néha nem vagy rendben. Nem muszáj mosolyognod, ha épp töri a lábad a túracipő. Az, hogy „légy optimista”, nem azt jelenti, hogy még abban is a jót kell meglátnod, amitől sírni tudnál. Hogy „légy optimista”, az annyit jelent, hogy tudd, hogy a negatív dolgok megtörténnek, megtörténhetnek velünk, de azok nem állandósult állapotok.

A boldogság útján járni nem jelent folyamatos boldogságérzést

Ha most nem is érzed magad boldognak, tudd, hogy ez nem azt jelenti automatikusan, hogy boldogtalan vagy. A boldogság nem egy folytonos, törésvonalak nélküli egyenes. Ne félj a kudarcoktól, mert azokból szerzed meg a rutint! Felszabadító érzés lesz, ha mindezt el tudod fogadni.
Ha most egy kicsit elfáradtál, mert egy magas és hosszú emelkedő van a hátad mögött és nehéz a hátadon a táska, akkor ülj le egy kicsit, fújd ki magad. Nem baj, hogyha lesznek, akik majd elmennek melletted, és „lehagynak”. Mindenkinek más jelenti a boldogságot, a boldogtalanságot. Nem ismerheted pontosan a többiek útját, arról maximum sejtéseid lehetnek. Nem látod, hogy ők hány emelkedőn vannak túl, vagy milyen nehéz útszakaszok előtt állnak épp. Ne hagyd, hogy a rivalizálás elködösítse az utat, akkor hiába mész el csodás tájak mellett, nem tudod majd őket élvezni. Magadra koncentrálj, légy tisztában a határaiddal, a teljesítőképességeddel! Ha időre van szükséged, adj magadnak időt!

Tegyél meg ma mindent magadért, hogy majd holnap folytatni tudd az utat!

Végül, a legfontosabb dolog, amit az egyéni boldogságodért tehetsz, hogy elfogadod a különbséget az út és a végállomás szimbólumai között. Ha nem mástól várod azt, amihez valójában Te kellesz. Ha belátod, hogy csak akkor találsz nyitott ajtókra, hogy ha a jó irányba mész.
Nem a siker hozza meg a boldogságot, hanem a boldog emberek képesek a legtöbbször igazán sikeressé válni.

Szerző
Csabai Krisztina

Több éve már, hogy napi szinten foglalkozom a boldogság témakörével. Teszem ezt Humánerőforrás menedzser diplomával és Andragógia master oklevéllel. Kedvenc vizsgálódási területem a „munkaerőpiaci boldogság” és a hétköznapi produktivitás. Nem csak mint blogger foglalkozom ezekkel a területekkel, hanem rendszeresen tartok előadásokat is a témában. Jelenleg a bankszektorban dolgozom.

Csabai Krisztina összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7861
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.