Tarts Velünk Te is!
23536 regisztrált felhasználó

6. lecke: Társas kapcsolatok köré szerveződik az egész életünk

A novembert - mint minden hónap aktuális témáját - komoly kutatási eredményekre építettük fel. A társas kapcsolatok témaköre minden emberre hatással van. Hiszen életünket ha egyedül vagyunk, átszövi a magány, ha szerelmi csalódás ér minket, akkor gyötörjük magunkat a miértekkel, a családon belüli kötelékek minden embernek feldolgozandó szálak, és ha csalódunk a barátainkban, akkor akár életre szóló sebként gondolunk egymásra. Amikor pedig szerelembe esünk, minden társas kapcsolatunk gyógyul, él, pulzál, hirtelen szerelmesek leszünk az egész életünkbe, megbocsátunk szeretteinknek, azonnal keblünkre öleljük a barátainkat és az egész világot. Életünkön áthömpölyög ez a csodálatos, bonyolult, szövevényes drámákkal és örömökkel átitatott viszonyrendszer - mi és a kapcsolataink.

Kapcsolódj ki, és kapcsolódj be

Az e havi leckékkel ráhangolódhatunk minden aspektusból a kapcsolatainkra. Elolvashatjátok Sonja Lyubomirsky pszichológusnő tanulmányát, amelyben kifejti minden tekintetben a kapcsolódási lehetőségünk boldogságfokozó hatását. Választ adunk rá, hogy miért alapvető emberi szükségletünk a valakihez, valakikhez való tartozás, és hogy mi jellemző azokra, akiket sok ember vesz körül. Adott a hónapban tehát minden komoly szakmai áttekintés, de szeretnénk, ha lenne ebben a témakörben egy csipetnyi humor is, hiszen az örömteli kapcsolatokat nagyon is átitatja a derű. S mi emberek rendelkezünk azzal a csodálatos képességgel, hogy képesek vagyunk viccet csinálni szinte mindenből. Miért jó ezt néha? Mert a humor gyógyító, energetizáló, és regenerációs hatással bír. Valamint azért, mert a Jobb Veled a Világ Alapítvány munkássága pontosan erre a csodálatos képességre épít - az örömteli, vidám jócselekedetekre, és a derűs együttműködésre. Így, szeretnénk nektek ezzel a tréfás bejátszással indítani az e havi témafeldolgozást. Szóljanak a következő percek arról, hogy miért is éri meg kapcsolódni, támogatni egymást.

Emlékezz! Minden egyes pillanatban, amikor magadnak jót teszel és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulsz ahhoz, hogy jobb legyen ez a világ.

További érdekes információkat a társas kapcsolatok ápolásának fontosságáról itt a leckéknél olvashatsz >>

Minden napra találsz feladatokat, javaslatokat a Boldogságprogram oldalán, ezért érdemes minden nap feljönnöd és megnézned a napi feladatokat.

Ehhez azonban be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, akkor azt itt teheted meg >>

Örömteli tanulást kívánunk neked!

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7808
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek!