Tarts Velünk Te is!
20786 regisztrált felhasználó

Tissevits Mónika összes írása

máj
30.
Kezdj el tornázni rosszkedvűen is!

Sokunk elég nehezen tudja motiválni magát a legjobb időkben is. Amikor levertek, aggodalommal teliek, stresszesek vagyunk, vagy más mentális vagy érzelmi problémánk van, ez kétszeresen nehéz lehet. Ez különösen igaz levertség és szorongás esetén – olyankor úgy érezhetjük, hogy a 22-es csapdájába kerültünk.

máj
26.
Mi tart vissza?

Gyakran vagyunk úgy, hogy tudjuk, hogy a testmozgás nagyon fontos lenne, esetleg bele is kezdünk, de nem érezzük azt a bizonyos boldogító érzést az edzés alatt, sőt… Mit lehet akkor tenni, ha úgy érezzük, túl nagy teher lenne a rendszeres mozgás, pláne mostanában, amikor éppen ilyen kimerültek vagyunk?

máj
24.
Sport, mentális és érzelmi élet

A torna, a testmozgás kiváló segítség a depresszió, szorongás, stressz leküzdésében is, erről írtunk előző cikkünkben. Ebben az írásban a testmozgás általánosan is megélhető fejlesztő, erősítő, megtartó, lelki jóllétet növelő hatásairól olvashatsz.

máj
22.
Testmozgás és mentális egészség

Mindenki tudja, hogy a rendszeres testmozgás jó a test számára. Ám ezen kívül a torna egyben a mentális egészségünk javításának is az egyik leghatékonyabb módja. A következő néhány írásunk ezzel a témával foglalkozik részletesen.

ápr
21.
Hatékony stresszkezelés

A stresszel való megküzdésnek számos formája van. A hatékonyságuk függ a stresszt kiváltó tényező típusától, az egyéntől és a körülményektől. Például, ha csak arra gondolsz, hogy a barátaid hogyan kezelik a vizsgahelyzeteket, egy sor különböző megküzdési módot fogsz látni. Néhányan körbe-körbe járkálnak, és azt mondogatják, mennyire idegesek, mások a tanáraikat piszkálják, hogy árulják el a megoldást.

ápr
10.
A harag és keserűség elengedése

Amikor valaki, akivel törődsz, megbánt téged, két dolgot tehetsz: ragaszkodhatsz a haraghoz, megbántódáshoz és a megtorlás gondolatához, vagy a megbocsátás segítségével továbbléphetsz.

jan
31.
Huszonöt elképesztő pszichológiai tény

Az emberi pszichológia már gyerekkorom óta elbűvölt. Sok minden egyértelműnek tűnik belőle, de amikor igazából belevetjük magunkat az emberi psziché rejtelmeibe, a dolgok rendkívül bonyolulttá válnak. Íme 25 elképesztő pszichológiai tény, amit mindenkinek feltétlenül tudnia kellene!

dec
29.
Az optimizmus és a várható életkor

December vége van. Értékeljük az elmúlt évet, és tervezzük a következőt. A mindennapjainkban is fontos optimizmus ilyenkor különösen időszerűvé válhat. Azok számára, akik még mindig kételkednek ennek a szemléletnek az erejében, egy kutatás eredményeit foglaljuk össze. Boldog, optimista új évet!

dec
13.
A boldogság titka: a segítségnyújtás

A legnagyobb gondolkodók évszázadok óta ugyanazt állítják: a boldogság abban rejlik, ha segítesz másokon. Ugyanezt hallhatjuk már életünk nagyon korai szakaszában: Jobb adni, mint kapni. Ezt a tiszteletreméltó közmondást szinte az anyatejjel szívtuk magunkba. Vajon van-e mélyebb igazságtartalma is eme közhelynek?

okt
14.
Újabb boldogságtippek

Számít a boldogságod. Hajlamosak vagyunk mások boldogságát a sajátunk elé helyezni, és mindenféle kifogást találunk arra, hogy miért hanyagoljuk el a saját szükségleteinket – túl elfoglaltak, túl stresszesek vagyunk, vagy épp nincs elég pénzünk. Ám ha te nem értékeled a saját boldogságod, akkor senki más sem fogja. Azáltal, hogy megfogadod az alábbi egyszerű tanácsokat, máris pozitív változást idézhetsz elő az életedben.

<< < 1 2 3 > >>
TETSZIK AZ OLDAL? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!