Tarts Velünk Te is!
24341 regisztrált felhasználó

Béndek Andrea összes írása

nov
22.
A személyiségtípusok izgalmas mozaikja

Előző írásunkban elméleti bevezetőt adtunk az MBTI-személyiségtípusokkal kapcsolatban. Most bemutatjuk a preferenciapárokat részletesen is. Ajánljuk az összefoglalókat azoknak, akik kitöltötték a korábban mellékelt tesztet, de azoknak szintén, akik saját maguk vagy ismerőseik jellemvonásait a típusok megismerése során szeretnék jobban megérteni.

nov
18.
Kapcsolatjavítás önismerettel

Ahány ember, annyi szokás, tartja a mondás. Biztos mindenki találkozott már olyan szituációkkal, amikor ugyanabban a helyzetben lévő egyének teljesen másképpen reagáltak a felmerülő ingerekre. Ilyenkor előfordul, hogy ha nem értjük meg, vagy nem tudunk azonosulni a másik viselkedésével, akkor „felcímkézzük” embertársainkat, netalántán szeretnénk „megjavítani” és a saját képünkre formálni a viselkedésüket. Holott pedig csak annyi az oka, hogy nem vagyunk egyformák, és különböző személyiségpreferenciákkal rendelkezünk.

nov
15.
Fogyasztói társadalom és személyiségfejlődés

A mai emberek többsége abban a tudatban él, hogy minél jelentősebb vagyonra tesz szert, annál nagyszerűbb és boldogabb élete lesz. Viszont minél inkább a pénz hajszolása kerül a mindennapjaink középpontjába – a boldogabb élet reményében –, annál sivárabbak lesznek emberi kapcsolataink és lelki életünk egyaránt. Elkezdődik kapcsolataink tárgyiasítása is.

nov
1.
A harmonikus párkapcsolat

Minden embernek az elsődleges érzelmi szükséglete az, hogy szeressen, és hogy viszontszeressék. Tehát a mindennapi életünk meghatározó elemei a társas kapcsolataink. A kapcsolatoknak boldogságfokozó hatásuk van, a szeretetkapcsolatok jelentik a legnagyobb örömforrást és boldogságot az életben.

okt
19.
Félig üres vagy teli az a bizonyos pohár?

Az optimizmus egyfajta attitűd, hozzáállás, beállítódás. Az attitűd pedig egy értékelő viszonyulást jelent valamilyen tárgy, személy vagy gondolat irányában. Közvetlenül nem lehet megfigyelni, csak következtetni tudunk rá a személy szóbeli vagy nem verbális, érzelmi reakcióiból. Az optimizmus és a pesszimizmus szociálisan eltanult minták hatására jön létre. Tehát ami a legfontosabb, hogy az optimizmus tanulható!

szept
25.
A hála a tudomány szemével

Kutatási eredmények alapján kijelenthető, hogy a hála pozitív kapcsolatban áll az élettel való elégedettséggel, a vitalitással, a boldogsággal, az optimizmussal és a megbocsájtással is, valamint negatívan korrelál a depresszióval, irigységgel és az anyagias hozzáállással. Bagdy Emőke Hogyan lehetnénk boldogabbak című könyvében a boldog ember tízparancsolatának első pontjaként említi meg a hála fontosságát.

márc
16.
Hogyan legyünk egy boldogságspirál részesei?

Az életünk megannyi apró örömforrást tartogat nekünk. Egy-egy kedves szó, emlék, gesztus, melyek vidámabbá varázsolhatják mindennapjainkat. Ha odafigyelünk, minden napban találhatunk okot a boldogságra.

febr
18.
Az 5 leggyakrabban alkalmazott konfliktuskezelési mód - 2. rész TESZT

Töltsd ki a tesztet, hogy megtudd, te melyik konfliktuskezelési módot alkalmazod!

febr
17.
Az 5 leggyakrabban alkalmazott konfliktuskezelési mód - 1. rész

Olvasd el a cikket, és ismerd meg az 5 leggyakrabban alkalmazott konfliktuskezelési módot!

febr
3.
Hogyan kezeld a mindennapi stresszt?

Számos stresszhelyzettel találjuk szembe magunkat nap mint nap. Olvasd el a cikket, és ismerj meg 8 stresszkezelési technikát.

<< < 1 2 > >>
TETSZIK AZ OLDAL? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek! 

10 hónapos boldogságprogram témái:

4. hónap: Boldogító jócselekedetek
5. hónap: Célok kitűzése és elérése
6. hónap: Megküzdési stratégiák
7. hónap: Apró örömök élvezete
8. hónap: Megbocsátás
9. hónap: Egészséges életmód
10. hónap: Fenntartható boldogság