Tarts Velünk Te is!
22477 regisztrált felhasználó

Szeptembertől Boldogságórákat tartunk a gyerekeknek

2015. augusztus 7.

2014. szeptemberében elindult Boldogságprogramunk keretei között született meg a gyerekek részére készített Boldogságóra projektünk. Boldogságfokozó gyakorlatokból álló programunk a gyerekekhez szól, lefedve az óvodás, általános és középiskolás korosztályt. Tavaly szeptemberben 288 csatlakozó oktatási és nevelési intézménnyel elindultunk a kicsik számára kidolgozott Boldogságórák megtartásával, mára ez a szám 349-re nőtt. Ez azt jelenti, hogy önkéntes pedagógusaink ennyi helyen tanítják a gyerekeknek hogyan válhatnak majd teljesebb felnőtté.

Hogyan tanulunk?

Az oktatási és nevelési intézményekben havi egy boldogságra hangoló óra megtartását teszik lehetővé önkéntes elkötelezett pedagógusaink, akik nélkül ez a csodálatos kezdeményezés nem jöhetett volna létre. A gyermekek bevonásával a programba az a célunk, hogy nekik majd ne a felnőtt kor nehéz önismereti útja legyen a pozitív gondolkodás, hanem már személyes élmény, tapasztalás, erőforrás, amire könnyebben építkezhetnek majd saját egyéni útjukon. Minden hónapban elérhetővé teszünk pedagógusaink számára az aktuális témára kidolgozott forgatókönyvet, amelyben végig kísérjük őket a feladatokon. Egy hónapban egy Boldogság óra megtartása és egy feladat elkészítése a cél, közösen a gyerekekkel. A feladatok játékos, vidám, kreatív formát öltenek, melyek a havi boldogságfokozó témát bontják ki, és gyakorlatban fejlesztik a pozitív gondolkodást, tapasztalati tanulás útján. A feladatokat három különböző nehézségi szinten dolgoztuk ki, mely fokozatot az órát tartó óvó vagy tanár néni választhatja ki a csapat fejlettségi szintjéhez igazítva.

Nézzünk be egy Boldogságórára

A Boldogságórák Magyarországon a boldogságkutatás eredményeire épültek, programunk célja, hogy elősegítse a gyerekek önbecsülését és boldogságra tanítsa őket. Több országban tartanak már Boldogság órákat és számos vizsgálati eredmény már kimutatta, hogy ez a program csökkenti  a gyerekek szorongását, növeli az önbizalmukat és segíti őket, hogy jobban teljesítsenek az iskolában. Hazánkban Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány vezetésével és kezdeményezésével egy egész programot dolgozott ki arra, hogy a fiatalok boldogságát elősegítse.

A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmódot állítson a fiatalok elé, hanem hogy egy vezérfonalat adjon a gyerekeknek arra, hogy könnyebben birkózzanak meg a problémákkal, könnyebben vegyék a kihívásokat, valamint a testi-lelki egészségmegőrzés tanulmányozására adjon lehetőséget. - Mondja Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő - Mindezt nagyon szigorú, empirikus kutatásokkal támasztjuk alá. Vagyis az órák lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség elsajátítása.


Ha pedagógus vagy, és kedvet kaptál, akkor csatlakozz csoportoddal, osztályoddal, hogy ők is megtapasztalhassák a pozitív pszichológia gyerekeknek készített boldogság fokozó gyakorlatait  >>

Ha szeretnéd kipróbálni a felnőttek számára készített boldogságfokozó technikákat, akkor csatlakozz a 10 hónapos Boldogságprogramhoz >>

 

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7765
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek!