Tarts Velünk Te is!
23927 regisztrált felhasználó

Szabadegyetemen a Boldogságóra program

2016. szeptember 12.

A Kodolányi János Főiskola szabadegyetemén 2016. november 9-én Prof. Oláh Attila és Bagdi Bella Pozitív pszichológia, pozitív érzelem a Boldogságóra programon keresztül című előadását hallgathatják meg az érdeklődők. Az ELTE Pozitív Pszichológia Laboratóriumának kutatása szerint a boldogságórák rendkívül sikeresek a tanulók személyiségfejlesztésében. A kutatás így értékeli a boldogságórákat:

Az alapítvány iskolákban tartott Boldogságóráinak 3., 4. és 5. osztályos tanulói a Boldogságórán elsajátítottak hatására a figyelem- és kognitív tesztekben nyújtott teljesítményeik alapján nyitottabbaknak, érdeklődőbbeknek és kreatívabbaknak mutatkoztak, mint a kontroll csoportbeli társaik.
A Boldogságórák hatásvizsgálatára tervezett mérések szerint a Boldogságórákon végzett gyakorlatok erősítik az önbizalmat, a kitartást, fokozzák a koncentrációs képességet, fejlesztik a divergens gondolkodást és kreativitást.
A boldogság „taníthatóságát” alátámasztó mérések, a boldogság, a mentális egészség és a globális jóllét szoros összefüggésének empirikus bizonyítékai felhívják a figyelmet arra, hogy a pozitív élményállapotok megteremtésének, fenntartásának és fokozásának módszertanát, stratégiáinak és technikáinak oktatását boldogságórák és fejlesztő programok keretében mind a közoktatás, mind a felnőttoktatás részévé kellene tenni.

A Kodolányi Szabadegyetem a tudományos ismereteket közérthető módon osztja meg, az előadásokra bárki ellátogathat. Így reményeink szerint sok szülőhöz, pedagógushoz, egyetemi, főiskolai hallgatóhoz is eljut programunk sikerének híre. A Kodolányi János Főiskola hallgatói a képzésük részeként tudnak kapcsolódni a sorozathoz, így először lépi át a Boldogságóra program hivatalosan is egy felsőoktatási intézmény kapuját.

A részletes program innen letölthető>>

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7818
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek! 

10 hónapos boldogságprogram témái:

1. hónap: A boldogságfokozó hála
2. hónap: Az optimizmus gyakorlása
3. hónap: Társas kapcsolatok
4. hónap: Boldogító jócselekedetek
5. hónap: Célok kitűzése és elérése
6. hónap: Megküzdési stratégiák
7. hónap: Apró örömök élvezete
8. hónap: Megbocsátás
9. hónap: Egészséges életmód
10. hónap: Fenntartható boldogság