Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

Soha ne légy elégedett azzal, amid van !

2018. november 28.

Légy nagyravágyó! Soha ne legyél elégedett azzal, amit elértél! Soha ne élvezd azt amid van! Keress és találj is mindig valamit, ami miatt moroghatsz és elégedetlenkedhetsz! Beszélj folyamatosan arról, hogy mi hiányzik a boldogságodhoz! Irigykedj azokra, akik elérték azt amire te még csak vágyakozol!

Meglepődtél? :)

Ne félj, csak vicceltem! Mindez 100 százalékos garancia arra, hogy boldogtalan, elégedetlen, és megkeseredett ember legyél. Depressziós leszel, és életed végéig sikertelennek érzed majd magad, és kimondod magadra az ítéletet: kudarc. Ezzel megmérgezed az emberi kapcsolataidat, a környezeted szenvedni fog miattad, energiavámpírnak fognak tartani és ha tehetik elkerülnek majd.

A legnagyobb butaság, amit tehetsz, ha folyton elégedetlenkedsz és folyamatosan másokhoz hasonlítod magadat!

Nem akarunk eltántorítani attól, ha ez a terved,akkor vidd végig, de gondold végig, mennyi mindenért mondhatsz hálát, mennyi minden szerezhet neked örömet az életedben:

tudsz nevetni, menni, gondolkodni, egészséges vagy, reggel felkelhetsz, nem fáj semmit, van családod, gyerekeid, akik szeretnek, van munkád, el tudsz menni nyaralni…

Van okod még búslakodni ?

Ha elkészíted a saját listádat, biztosan el is felejtheted a szomorú perceket. Vedd észre: akkor leszel boldogtalan és elégedetlen, ha folyamatosan arra koncentrálsz, ami éppen hiányzik az életedből. Felejtsd el, hogy mindig az jár a fejedben: Még, még, még ! Többet! Többet! Többet ! Az elégedetlenség a büntetésed azért, mert nem vagy megbékélve azzal, amid van. Abban a pillanatban, hogy tudatosul benned, mennyi mindet birtokolsz az életedben, amiért hálás lehetsz, rögtön elégedettebnek fogod magad érezni.

Gondold alaposan végig: mi a legértékesebb az életedben, amit pénzért nem tudsz megvenni? Hamar rá fogsz jönni, hogy semmi okod nincs a panaszkodásra ! Ne légy megalkuvó, törekedj mindig arra, hogy fejlődj, legyenek céljaid, de csak akkor elégedetlenkedj, ha nagyon muszáj ! Sokkal tartalmasabb, boldogabb lesz az életed !

Forrás: Psychotipps

 

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.