Tarts Velünk Te is!
23777 regisztrált felhasználó

Leckék - Az optimizmus gyakorlása

A hónap legfontosabb gyakorlata

Ha lemaradtál az optimizmus hónapjáról, olvasd el a leckéket , és építsd be a mindennapjaidba az alábbi gyakorlatot! Ezzel már sokat tehetsz önmagadért és az optimista hozzáállás kialakításáért.

1. Lecke - Október az Optimizmus hava

Szeretnéd megtalálni a módot, hogyan fejleszd optimizmusra való képességedet? Egy érdekes tanulmány választ adhat a kérdésre.

2. Lecke - Mit jelent valójában az optimizmus?

Kutatók szerint az optimizmus azt jelenti, hogy megválasztjuk, hogyan látjuk a világot. S nem arról van szó, hogy letagadjuk vagy elkerüljük a kedvezőtlen információkat.

3. Lecke - Miért fokozza a boldogságot, ha optimistán gondolkodunk?

Az optimisták szinte minden téren sikeresebbek: szakmailag, a tanulásban, a sportban, a társas világban; sőt még egészségesebbek is. És természetesen boldogabb is az, aki kitartó, aki jól boldogul az emberek között, aki élettel teli, egészséges, és sikeres a munkájában.

4. Lecke - Hogyan gyakoroljuk az optimizmust?

Sokféleképpen lehet gyakorolni az optimizmust, de az első stratégia, amiről szeretnék beszélni nektek, kutatók által letesztelt hatékonysággal bír, amely segít ráhangolódni a derűlátó gondolkodásra.

5. Lecke - Ismerd fel és nevezd meg az akadályozó gondolatokat!

Egy másik stratégia alapján úgy növeljük az optimista gondolatok számát, hogy felfedezzük az automatikusan felmerülő pesszimista gondolatokat.

6. Lecke - Hogyan alakítsuk szokássá az optimizmust?

Vannak optimisták, akik annak születtek, de rengeteg ember vált már optimistává a gyakorlás eredményeképpen.

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!