Tarts Velünk Te is!
21484 regisztrált felhasználó

Blog

máj
16.
A család egészségének megőrzése

Találjunk vissza a helyes útra! Helyes táplálkozással és rendszeres testmozgással egészséges életet élhetünk – ezt könnyű mondani, de bizony nem könnyű betartani!

máj
12.
Légy boldog! Mert megérdemled!

Életünk célja az, hogy boldognak érezhessük magunkat. Ezért azonban tennünk kell! Nem várhatunk örökké a sült galambra! A boldogság a mi választásunk, tudnunk kell, hogy a gondolataink és a tetteink vezetnek minket a boldogság érzéséhez. Sok minden tőlünk függ! Tegyünk hát érte – de mit és hogyan?

máj
6.
Ép testben ép lélek – egészség és boldogság

A boldogság relatív – mindenkinek mást és mást jelent! De egy biztos, bárkit kérdezünk arról, mi az, ami nélkül számára elképzelhetetlen a boldogság, egészen biztos, hogy a ranglista élén fogja említeni az egészséget. És ez valóban így is van, nem véletlen a régi mondás: Ép testben ép lélek!

máj
5.
Pozitív utak nehéz terepen

Nyugtalankodhatunk a pénz miatt, a munkánkat elveszíthetjük, a gazdaság bedőlhet, járványok törhetnek ki, megöregedhetünk, aggódhatunk az egyre idősödő szüleinkért vagy a gyermekeinkért, akik egy bizonytalan munkapiaci környezetbe születnek… Mindennapi aggodalmaink széles köre ez. Hogyan támogatja mégis a pozitív pszichológia az embereket a nehéz időkben is? – Jelen fordításunkban a megküzdés témájához nyúlunk vissza.

máj
2.
Hogyan boldogít a helyes táplálkozás?

Tudtad, hogy a spenót egy folsavban gazdag zöldség, amely ezáltal jó hatással van a hangulatodra? Hogy a lazac Omega-3 tartalma segít megküzdeni a hangulatingadozásokkal?

ápr
26.
Bocsáss meg, és kezdd újra!

A megbocsátás gyakran nehéz, de néha olyan mélyen érezzük magunkat megbántva, hogy a sebeket súlyos teherként cipeljük magunkkal, és ez bizony egyenes úton vezet minket egy boldogtalan élethez. Az évek óta magunkkal hurcolt sérelmek lelkileg és testileg is beteggé is tehetnek minket.

ápr
25.
Törékeny örömök

Vannak azok a kivételes napok, amikor egyáltalán nem jelent gondot az, hogy észrevegyük a világban rejlő és a minket körülvevő szépségeket. Az ilyen felfokozott lelkiállapotban nem esik nehezünkre, hogy értékeljünk egy, a rég nem látott barátnőnk társaságában elfogyasztott, finom csésze kávét; azt, hogy délután már kabát nélkül sétálhatunk haza a rakparton; vagy egy kellemesen eltöltött családi vagy éppen „énidő”-vacsorát a teraszon. Bárcsak több ilyen nap lenne az életünkben!

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
3212 84 7725
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.