Tarts Velünk Te is!
23707 regisztrált felhasználó

Prof. Dr. Sonja Lyubomirsky és a boldogságkutatás

A Harvardon végzett pszichológia szakon, majd a Stanford Egyetemen doktorált szociál- pszichológiából. Jelenleg a Californiai Egyetem Pszichológiai Intézetének professzora. Oktatói és mentori tevékenységét az Év Egyetemi Oktatója díjjal tüntették ki.

Fő kutatási területe a boldogság, tudományos munkásságát számos szakmai kitüntetés dicséri, többek között elnyerte 2002-ben a Templeton Pozitív Pszichológia díjat (Ken Sheldonnal közösen). Világszerte rendszeres szereplője TV- és rádióműsoroknak, cikkei magazinok és újságok százaiban jelentek már meg.

Hogyan legyünk boldogok? című könyve 2008-ban jelent meg magyar nyelven az Ursus Libris kiadónál,melyben empirikus kutatásokkal alátámasztva mutat utat, hogyan tegyük az életünket tartósan boldoggá. Bagdi Bella országos ingyenes Boldogságprogramját ez a könyv inspirálta.

CSATLAKOZZ TE IS A BOLDOGSÁGPROGRAMHOZ >>

A napi gyakorlatok csodát tesznek!

Sonja Lyubomirszky pszichológusprofesszor nagyszabású kutatásából - melyben több száz boldogságfokozó kísérletet vizsgált - kiderül a boldogság tanulható, mintegy 40 százalékáról saját magunk felelünk. A Kaliforniai Egyetem professzora arra is rámutatott, hogy olyan „apróságok”, mint hálánk rendszeres kifejezése vagy a kedvesség napi gyakorlása mérhetően boldogabbá teszi nemcsak a másik embert, hanem minket is.

A boldog emberek sikeresebbek!

A Sonja Lyubomirsky által vezetett kutatás eredményei kimutatták, a boldogságtól az emberek barátságosabbak lesznek, könnyebben kezelik a konfliktusokat, erősödik az immunrendszerük. Mindeközben sikeresebbé válnak, hosszabb és egészségesebb életet élnek.

A Boldogság nemcsak Neked fontos!

Sonja Lyubomirsky amellett érvel – bemutatva a véleményét alátámasztó tudományos vizsgálatokat –, hogy az egyén boldogsága a család, a tágabb közösség és az egész társadalom számára hasznos. A boldogság nagyobb kreativitással, produktivitással jár együtt, jobb szociális kapcsolatokat eredményez, amellett, hogy serkenti az egyén immunrendszerét, csökkenti a stressz- és fájdalom-szintjét, azaz javítja az egészséget.

Sonja Lyubomirsky honlapja: sonjalyubomirsky.com

 

Ismerd meg a 10 hónapos INGYENES boldogságprogramot!

Boldogságprogram célja, hogy a boldogságtudomány eredményeit lefordítsa az emberek hétköznapi nyelvére és közérthető formában adja tovább egy bárki számára elvégezhető ingyenes program keretén belül azokat a gyakorlatokat, amelyek boldogságkutatók szerint hozzájárulnak a boldogságszintünk megnöveléséhez.

Ha Te is szeretnél részese lenni ennek a programnak, amely minden napra feladatokat, havi munkafüzeteket tesz ingyenesen elérhetővé a számodra, továbbá egy olyan közösségi oldalnak lehetsz a részese, ahol új barátokat, ismerősöket szerezhetsz magadnak, akkor kattints ide a regisztrációhoz >>

Összes cikk megtekintése a témában >>

 

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7810
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek!