Tarts Velünk Te is!
24227 regisztrált felhasználó

Micsoda különbség!

2016. január 26.

A céltudatos cselekvésekhez elszántság, következetesség, lankadatlan figyelem és önfegyelem, a cél fókuszban tartása szükséges, és ennek gyakorlására a boldogságprogram rendszeres támogatást nyújt.

Van azonban, amikor nem céltudatosan törekszünk valami felé, mert valójában még meg sem fogalmazódott bennünk, hogy mit szeretnénk, csak a lelkünk zugában motoszkál valamiféle sóvárgás, és az számunkra is meglepetésként, váratlanul, egy ihletett felkiáltásban manifesztálódik.

De jó lenne!

– amikor csak úgy spontán kiszakad belőlünk a sóhaj, és elképzeljük azt a dolgot, eseményt, máris emelkedik a rezgésszintünk, öröm jár át, s az Univerzumba kilehelt fohász életre kel, és megteremti önmagát.

Ez azonban csak akkor lehetséges, ha tiszta szívből óhajtjuk azt a valamit, és nem csak azért, mert egy újabb kacatot szeretnénk hazacipelni, vagy egy újabb strigulát húzni a gyűjteményünkbe, ahová az énképünk felturbózásához szükséges cifraságokat zsúfoljuk. Az Univerzum akkor veszi a lapot, amikor a vágyunk tárgya valamilyen szép, kedves, boldogító dolog, amitől többek, elégedettebbek leszünk mi is és a környezetünk is, amikor nem a hiányérzetünket akarjuk elnyomni egy újabb szerzeménnyel, hanem a vágyott esemény, történés, cselekvés vagy szerzés összhangban van a fejlődésünkkel, benső késztetéseinkkel.

Jó lenne, de…

– ebben a pillanatban már le is beszéltük magunkat arról, amire áhítozunk, mert az ego azonnal kifogásokat, magyarázatokat keres, hogy miért nem lehetséges. A tudatalattinkban megbúvó antidrukker azonnal működésbe lép, és ezer meg ezer ellenérvet sorakoztat fel, valójában pedig arról van szó, hogy valamilyen belénk égett blokk gátolja a megvalósulást. Nem vagyunk harmóniában, összhangban önmagunkkal.

Egyik felünk akarja, a másik pedig fél a megvalósulástól. Valamilyen régi kudarc emléke, alacsony önértékelés, önbüntetési szándék megakadályozza a kívánságunk teljesülését. Nincs összhangban a vágy és az önmagunkról kialakított benső valóságunk, és tudat alatt szabotáljuk a saját kívánságunk létrejöttét. És mivel az Univerzum azt a kérést támogatja, amibe több energiát teszünk, így aztán a vágy vágy marad, mivel a lehúzó érzések nagyobb erővel hatnak. A megvalósuláshoz szükséges pozitív, magas frekvenciájú rezgéseket kioltja a saját kishitűségünk, ellenállásunk.

Vigyázz, hogy mit kívánsz, mert megvalósul!

Az irigység, a fukarság, a kapzsiság, negatív előjelű érzések, és ha ilyesmi az indítóoka a sóvárgásnak, az bepiszkolja a tiszta vágyakozást, abból csak torzszülemény teremtődik, s a kívánság visszaüt ránk.

Gondolkodás nélkül

A pillanat hevében kimondott vágyban hatalmas energiák vannak, őszinte érzések tapadnak hozzá, ezért az ilyen váratlanul felfakadó sóhajokat érdemes megvizsgálni: mennyi realitása van a teljesülésnek, csak pillanatnyi fellelkesülésből származik-e, vagy valami olyant mondtunk ki, amire valóban áhítozunk, de még önmagunknak sem mertük eddig bevallani. Lehet, hogy egy mély, benső sugallat akar így felszínre törni, egy megvalósulásra váró álom nyit utat magának. Amennyiben így van, ne nyomjuk el, mert az energiája továbbra is megmarad, és különféle utakat keres majd a beteljesedésre. Inkább segítsük, hogy tisztán, sérülés nélkül kerüljön napvilágra, és tanuljunk, gyakoroljunk, fejlődjünk, hogy kibontakozhasson. Mert ami a szívünk legmélyéről utat tör, az valami csoda, és érdemes odafigyelni rá.

Szerző
Pálfalvi Ilona

Nyugdíjas, korábban tanár, műfordító. Jelenleg saját meséim és regényeim, rajzaim népesítik be az életemet. És persze, a családom. Az élet nagy miértjeire keresem a válaszokat, hogy korábbi hivatásomhoz hűen, megoszthassam másokkal.

Pálfalvi Ilona összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7830
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.