Tarts Velünk Te is!
22615 regisztrált felhasználó

Nászút 50 jó cselekedettel

2015. december 8.

Ebben a hónapban a Prof. Dr. Sonja Lyubomirsky boldogságfokozó technikái közül a tudatos jó cselekedetek gyakorlásával foglalkozunk. Az egyre gyorsabban múló évek, hónapok, napok, órák, percek mind arra ösztönöznek bennünket, hogy azt a lehető legjobb minőségben éljük át  és tapasztaljuk meg. Mark és Ismini története, mit választottam, számomra nagyon inspiráló és felemelő

Ahogy a természetben megvan még a legparányibb kis élőlénynek is a szerepe, úgy veszi ki a legapróbb jó cselekedeted is a mindenség varázslatából a részét. Kiss Tibor

Te hova utaznál nászútra? A hegyekbe kirándulni? A tengerpartra napozni? Vagy a nászajándékokból befolyó összeget inkább lakásra költenéd? Hasonló gondolatok jutnak eszükbe ennél a fontos életeseménynél, mert szeretnénk a legemlékezetesebbé tenni számunkra. De amit Ismini és Mark a fejébe vett és meg is valósított, nem hiszem hogy sok ember gondolatában előfordult volna.

Nászút 50 jócselekedettel

Mark és Ismini Svensson elhatározták, hogy nagyszabású esküvő és nászút helyett szerény keretek között házasodnak össze, majd bejárják az Egyesült Államok mind az ötven államát. És ami a legfontosabb: minden államban végrehajtanak egy jócselekedetet. A pár az utóbbi két évben államról államra utazott – vonattal, autóval, repülővel, busszal. De nem azért, hogy pihenjenek, hanem hogy másoknak okozzanak örömöt. A nászajándékokból összejött pénzből akarták fedezni a kiadásaikat, de útközben olyan sikerre és elismerésre tettek szert, hogy egyre több és több támogatóhoz jutottak.

Ezért döntöttek úgy, hogy megalapítják  a STAY UNITED non-profit szervezetet, melynek célja, hogy az arra rászoruló fiatalokat segítse. Mindezt Ismini édesapjának emlékére, aki tragikus hirtelenséggel egy jótékonysági eseményen hunyt el. Az első kedves tettre két évvel ezelőtt került sor, és azóta a pár bejárta már szinte az egész Amerikai Egyesült Államokat, hogy másoknak segítsen. Ételt osztottak az arra rászorulóknak, állatokat mentettek, hajléktalanoknak segítettek, beteg gyermekeknek vittek ajándékot, mozgáskorlátozottakat gondozó otthonban tettek látogatást, és olyan halálos betegségben szenvedő hölgyhöz mentek a kórházba látogatóba, akinek nincsenek hozzátartozói. Ez csak néhány a sok-sok jócselekedet közül! Mindeközben megszületett kislányuk is, aki velük együtt utazik államról államra. Ezzel a “kihívással” arra szeretné felhívni a figyelmet a fiatal pár, hogy mennyire fontos a kedvesség, az önzetlenség – és milyen apró tettekkel lehet másokat boldoggá tenni. És ezzel nem mellesleg saját magunkat is! Ismini és Mark Facebook oldalának már több mint 24 ezer követője van, hiszen itt teszik közzé az útjuk állomásain történteket.

Az alábbi rövid videóban a pár elmeséli szerelmük és az elmúlt két év rövid történetét

Jót cselekedni felemelő érzés

Ez az elhatározás egy fantasztikus módja mások megsegítésének, a ’jót cselekedni, a jót hirdetni’. Két összeillő ember közös céllal, mely még jobban összekovácsolta őket, még jobban elmélyítette szerelmüket. Úgy tűnik, hogy ez egy egyszerű döntés és milyen könnyű ezt végrehajtani. De valójában nagyon sok mindenről le kellett mondaniuk, hogy amit elhatároztak azt véghez is tudják vinni. És ebben rejlik a csoda, hiszen lemondtak valamiről, de annál sokkal, de sokkal többet kaptak. Azzal, hogy boldogságot és örömet okoztak más embereknek, valójában a legnagyobb boldogságot és örömet ŐK saját maguk tapasztalhatták meg!

Tégy meg minden jót, ami tőled telik, amilyen eszközzel csak tudod, amilyen módon csak tudod, ahol csak tudod, akivel csak tudod, ameddig csak tudod. John Wesley

Kívánom, hogy minél többen éljétek át a „ jó cselekedetek” által kapott felemelő érzést, boldogságot és örömet! A Boldogságprogram által kapott útmutatásokat és gyakorlatokat használjátok és fordítsátok SAJÁT ÉLETETEK színvonalának  jobb, szebb és boldogabb megéléséhez.

Gyere, tegyük szebbé a világot!

Szerző
Grófné Czere Anikó

Klubkoordinátor

Grófné Czere Anikó összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7766
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.