Tarts Velünk Te is!
22477 regisztrált felhasználó

Megöleletük az embereket - országos megmozdulásunk az Ölelés Világnapján

2016. október 25.

Kevin Zaborney volt az első, aki úgy gondolta, hogy szenteljünk egy napot minden évben az Ölelkezés Ünnepének. 1986-ban ünnepelték meg Amerikában Michiganban először a világon a mentális egészséget nyújtó, boldogság teremtő ölelést. Azóta egyre több ország csatlakozik, többek között Magyarország is. ahol október 15. lett az Ölelés Világnapja.

Megöleltük az embereket

A Jobb Veled a Világ Alapítvány az idén is a többi évekhez hasonlóan méltón ünnepelte ezt a napot. Boldogságklubjaink országszerte kivonultak az utcára, hogy táblákkal hirdetve az ölelés fontosságát, az utca járókelőit szólítsák meg és invitálják egy baráti ölelésre.

Az Ölelés Világnapja, arra ösztönöz bennünket, hogy gyakrabban öleljük meg a körülöttünk lévőket, ezzel kimutatva, hogy támogatjuk és szeretjük őket. Sokan zavarban vagyunk az érzelmeink kimutatásával, de ez egy igazán jó alkalom,arra, hogy kifejezzük őket és pótoljuk egymás szeretet hiányát egy öleléssel, ami még mentálisan is segíti az egészségünket.

Budapesti klubjaink közül, a Budapest Magnet Ház, a Budapest 4, Budapest 21, Budapest Balance klubok, vidéken: Békés, Debrecen, Szentes EFI, Kiskunfélegyháza, Dalmand, Debrecen- Újkert Boldogságklubok és a Nagyváradi Boldogságklub. is kapcsolódott az ölelés napjához. Nagyváradon ölelés várta a Szent Erzsébet Otthon lakóit, utána pedig az utca emberét. A Sepsiszentgyörgyi klubvezető jóvoltából, pedig Csíksomlyón egy konferencián, mégpedig a Csíksomlyói Kegytemplom tövében tartották meg az Ölelés Világnapját a konferencia résztvevői. Ez azért is egyedülálló, mert ez volt az első Konferencia Ölelés nap. Gratulálunk Horváth Éva klubvezetőnek, aki teljes szívvel terjeszti az erdélyi magyarok körében Boldogságprogramunkat.

Ezen a linken megnézhetitek a feltöltött fotókat a klubok öleléseiről, melyből visszatükröződik, hogy milyen csodálatos élményben volt részük az ölelésben résztvevőknek.

https://www.facebook.com/10honaposboldogsagprogram/photos/?tab=album&album_id=1255717821146235

Jobb Veletek a Világ!

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7765
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek!