Tarts Velünk Te is!
24227 regisztrált felhasználó

Lépések a boldogság útján

2016. április 25.
"Javíthatatlanul optimista vagyok, bár az élet pesszimizmusra szeretne tanítani, de nem hagyom magam." Vekerdy Tamás

Ha...

Szüntelenül keressük, kutatjuk a boldogságot. Azt gondoljuk, ha ezt vagy azt elérnénk, megvennénk, megtennénk, megoldanánk, ha sikerülne elintézni, összegyűjteni, azaz, ha MEGLENNE, akkor olyan, de olyan boldogok lehetnénk végre!! De addig… á, addig csak szenvedés, nyűglődés, nélkülözés az életünk.

Csak magadat nézd!

„Nem meglepő, hogy depressziós, rosszkedvű, szomorú vagyok. Nem csoda, hogy mindig panaszkodom. Nincs okom az ellenkezőjére.” Ilyen és ehhez hasonló kijelentésekkel áltatjuk magunkat és hisszük, hogy mások is elhiszik. Mert mi bizony sziklaszilárd meggyőződéssel állítjuk. Mentegetőzünk, halogatunk, hibáztatunk. Mi olyan szerencsétlenek vagyunk! Másnak bezzeg milyen könnyű! Többet keres és kevesebb a gondja. Több az ideje. Nincs hitele. Újabb a kocsija. Van kocsija.

Kétségtelen, hogy mások rendelkeznek olyan tulajdonságokkal, tárgyakkal, amiket mi hőn áhítunk. Csak azt ne felejtsük el, hogy mások is ugyanúgy rendelkeznek problémákkal és megoldandó feladatokkal az életükben, mint mi, s a megoldásukhoz nem feltétlenül kulcs az a tulajdonság vagy tárgy, amit mi annyira irigylünk. Nekik az a dolguk, nekünk meg valami más.

Nyugodjunk meg és nyugodjunk bele: ha sikerül más oldalról megközelítenünk a dolgokat, egészen új perspektívák nyílnak meg, ha pedig elsajátítjuk a pozitív gondolkodás technikáját, azzal a vonzás törvénye alapján pozitív dolgokat vonzunk majd az életünkbe. Ez pedig azt eredményezi, hogy az általunk kívánatos dolgok is megérkeznek majd, akár anyagi, érzelmi, vagy magasztosabb célok tekintetében.

Ilyen megvilágításba helyezve és átformálva a gondolkodásmódunkat egy sor kellemes tapasztalásra tehetünk szert.
De vigyázat, mert az ellenkezője ugyanígy működik! A negatív gondolatok további negatív történéseket vonzanak be. Illetve, amire nem is gondolnak sokan, nem értik, hogy miért követik egymást ezek az események az életükben. Ne gondoljuk, hogy „a baj nem jár egyedül”, és társa, a „szegény embert még az ág is húzza” lenne a magyarázat!

 

A gondolkodás, amely mellett döntünk, választás kérdése.

A pozitív gondolkodás nem azt jelenti, hogy egész álló nap, az év minden napján fülig érő szájjal tesszük minden dolgunkat és nem vagyunk hajlandóak tudomást sem venni arról, hogy a világban mindenféle dolog történik.
Sokkal inkább azt jelenti, hogy igenis észrevesszük az apró dolgokat, amik velünk történnek, amikben  közvetlenül vagy közvetve érintettek vagyunk, amiknek örülhetünk, és tényleg megpróbálunk örülni nekik. Kezdetnek elég, ha minden este 2-3 olyan eseményt leírunk, amelyek a napunkat szebbé tették, pl ajándékot adtunk vagy kaptunk, finomat ettünk, kellemes volt a napsütésben sétálni. Ezek annyira kicsi dolgok, szinte hihetetlen, hogy bármiben is segíthetnének. De megér egy próbát!

Sok gyakorlással kellő rutinra teszünk szert az apró örömök észrevételében és megélésében. Így egyszer csak azon kapjuk majd magunkat, hogy már nem panaszkodunk annyit, nem sajnáltatjuk magunkat. Lehet, hogy mégis működik?!

Szerző
Cseh Ágnes

Gyakorló boldogságkereső vagyok. Gyermekeimnek is erősen próbálom átadni a pozitív gondolkodás fontosságát, nagyon jó érzés, ha valami morzsáját már látom náluk Sok minden foglalkoztat, szeretek tanulni.

Cseh Ágnes összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7830
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.