Tarts Velünk Te is!
24424 regisztrált felhasználó

Lehetek én is boldog?

2015. november 12.

Ismersz-e valakit, akiről elmondható, hogy igazán és valóban boldog? Akinek tényleg megvan az a képessége, hogy rózsaszínben lássa a világot? Aki még akkor is összeszedett, ha más már a haját tépi, és nem izgatják fel vagy terelik el a figyelmét a mindennapi élet feszültségei és megpróbáltatásai ellentétben legtöbbünkkel? Különösen frusztráló és zavarba ejtő olyankor az ilyen emberek környezetében lenni, amikor ugyanolyan nehéz helyzetben vannak, mint mi magunk, de ők ennek ellenére boldognak tűnnek.

Tegyük fel például, hogy mindkettőtöknek ugyanaz a habzó szájú főnök jutott, aki állandóan kiabál, mindenkit kritizál és soha nem elégedett a többiek munkájával. Vagy mindketten az orvosi egyetem elsőéves hallgatói vagytok, és ki sem látszotok a tanulnivalóból. Netán mindketten újdonsült szülővé avanzsáltatok, és már nem bírjátok az alvásmegvonást, az örökös izgulást és az újszülött körüli gürcölést. Az ilyen helyzetek lesújtanak, kikezdik az idegeid, és rossz kedved lesz tőlük, sőt időnként teljesen boldogtalan és levert leszel. Ez a boldog ismerős viszont, úgy tűnik, lerázza magáról a frusztrációkat, a feszültségeket, a nehézségeket és a csalódásokat, minden egyes alkalommal összeszedi magát, és jó képet vág a dolgokhoz. Ő mindenütt kihívást lát ott, ahol te fenyegetést, mindig lelkesítő, optimista a nézőpontja, amikor te bizalmatlan vagy, és nyomorultul érzed magad. Alig várja, hogy tehessen valamit, miközben te alig vonszolod magad, és inkább csak elszenveded az eseményeket. Az ilyen emberek nagyon megdöbbentőek és félelmetesek lehetnek, olykor még szeretni sem könnyű őket. Azért lehet demoralizáló a hatásuk, mert elgondolkodtatnak a saját lehetőségeinkről.

Vajon hogyan válhatnánk hozzájuk hasonlóvá? Lehetünk valaha mi is olyan boldogok, mint ők? Én is feltettem magamnak ezeket a kérdéseket, és úgy döntöttem, hogy IGEN!

Lehetek én is boldog?

Van egy kifejező karikatúra, mely azt ábrázolja, amint egy háromkerekű biciklin ülő kisfiú azt mondja papírsárkányt eregető játszótársának: „Alig várom, hogy felnőjek, és boldog legyek!" Ez a kép jutott most eszembe, és az a gondolat, hogy ha nem vagy boldog ma, akkor nem leszel boldog holnap sem, hacsak a saját kezedbe nem veszed az irányítást, és cselekszel. Ha megérted, hogy a boldogságunkhoz vezető út szándékos tetteinken keresztül vezet, akkor értékelni fogod azt az ígéretet, hogy óriási hatást gyakorolhatsz a saját életedre a boldogságfokozó stratégiák révén, melyeket saját magad boldogabbá tétele érdekében rendszeresen alkalmazol.

Benned van a boldogság forrása

A boldogságra nem lelhetünk rá önmagunkon kívül, mert bennünk van. Akármilyen banálisnak vagy közhelyszerűnek hat, a boldogság inkább egy elmeállapot, önmagunk és a külvilág észlelésének és megközelítésének módja. Ha tehát már holnap, holnapután, sőt egész életedben boldog akarsz lenni, akkor dönts úgy, hogy megváltoztatod a gondolkodásodat és azonnali cselekvésbe fogsz! A Boldogságprogram felületén lévő napi feladatok elvégzésével - mint egy-egy kis építőkocka beépítésével - hozzájárulhatsz saját fejlődésedhez, épülésedhez, boldogabbá válásodhoz. Kívánok hozzá neked erőt, kellő kitartást és jó kedvet! Ne félj, ne csüggedj - hisz fogom a kezed -, és melletted lépkedek én is!

 

Szerző
Fodor Katalin

Az életem ajándék. A családom, a barátaim, a társaim mind segítenek abban, hogy önmagam jobban megismerjem. Szeretném jobbá tenni a saját és mások életét is azzal, hogy szeretem és elfogadom magam, fejlődök, ami által egyre boldogabbá válok.

Fodor Katalin összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7861
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.