Tarts Velünk Te is!
22477 regisztrált felhasználó

Légy boldog! Mert megérdemled!

2017. május 12.

Életünk célja az, hogy boldognak érezhessük magunkat. Ezért azonban tennünk kell! Nem várhatunk örökké a sült galambra! A boldogság a mi választásunk, tudnunk kell, hogy a gondolataink és a tetteink vezetnek minket a boldogság érzéséhez. Sok minden tőlünk függ! Tegyünk hát érte – de mit és hogyan?

Örülj az életnek!

Ne függj a körülményektől! Ezek lehetnek pozitívak, vagy negatívak, de te próbáld mindenben a jót keresni! Légy nyitott arra, amit az élet felkínál neked!

Játssz!

Emlékezz a gyerekkorodra! Nem kell minden szempontból, mindig felnőttként viselkedni! Néha hívd elő a gyermeki énedet, játssz a gyerekeiddel, légy újra nyugodtan kisgyerek!

Ne drámázz!

Ne engedd, hogy a negatív események befolyásoljanak! Nem kell mindig mindenre odafigyelni, ami rossz hatással lehet rád! Kapcsold ki a tévét, ne fald állandóan a híreket, ne stresszelj feleslegesen! Koncentrálj a te világodra!

Csak nyugi!

Ülj le, és élvezd a pillanatot! A nyugalom és a belső béke a boldogságod kulcsa!

Fogadd el saját magad!

A hiányosságaidra tekints ajándékként – az elfogadás a boldogság kulcsa! Szeresd magad a hibáiddal együtt! Ha te nem szereted magadat, hogyan várhatnád el ezt másoktól?

Ne várj másoktól megerősítést!

Ha megérted saját gondolataidat és tetteidet, ne várd a többiektől a megerősítést! A saját életedet éld, ne azt, amelyet mások elképzelnek neked! Csak akkor lehetsz boldog, ha megtalálod a saját utadat!

Ne nyomd el a fájdalmat!

Minden érzelmünk fontos, csak akkor érezhetjük magunkat kiegyensúlyozottan, ha az érzelmeink is egyensúlyban vannak. Ehhez azonban a fájdalom is hozzátartozik. Ha ezt elnyomod magadban, egyre nagyobb súllyal nehezedik rád, és egyszer robbani fog. Add ki magadból az érzéseidet, ne csak mosolyogj a világra, jogod van a sírásra is!

Mert megérdemled!

Sokan nem merik kiélvezni a boldog pillanatokat, mert már előre attól félnek, hogy a jót majd rossz események követik. Sokan pont az ellenkezőjét teszik: túlságosan is átadják magukat a pillanatnak, így készülnek a későbbi negatív élményekre. Te próbálj egyensúlyt találni! Légy boldog, mert megérdemled!

Légy aktív, mozogj!

Tornássz, kertészkedj, a lényeg, hogy mozogj valamit! Jó alkalom, hogy sport közben gondolkodj, a mozgás energiát szabadít fel benned. Kitisztul a fejed, és megszabadulhatsz a nyomasztó gondoktól is. Mindjárt szebbnek fogod látni a világot!

Ne várd a csodát!

Ha csak vársz és vársz a megfelelő alkalomra, nem vagy hajlandó változtatni a szokásaidon, akkor a boldogság nagy valószínűséggel el fog kerülni téged. Legyenek reálisak az elvárásaid, de ne félj mindig a csalódástól, néha arra is szükség van!

A boldogság nem lehet az utad célja, a boldogság maga az út!

forrás: www.bankofer.de

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7765
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.