Tarts Velünk Te is!
23929 regisztrált felhasználó

Légy boldog és szeress!

2018. november 21.

Egy párkapcsolat nem mindig egyszerű, a veszekedés, és a meggondolatlanul kimondott szavak sajnos mindennapjaink részévé válnak, akár akarjuk, akár nem. Néha a béküléshez elég, ha együtt felidézzük a közös emlékeinket, de néha ennél azért több kell. Ha hosszú ideje élünk tartós kapcsolatban elkerülhetetlenek a hullámvölgyek, de ha komolyan gondoljuk, akkor van lehetőség a folytatásra. De mitől lesz egy kapcsolat valóban jó kapcsolat?

Az elégedettség mindenképpen elengedhetetlen feltétele annak, hogy jól érezzük magunkat, és fontos legyen számunkra a kapcsolatunk megmentése. Bizalom, spontaneitás, közös élmények – mind-mind részei egy stabil kapcsolatnak, de ha nem érezzük magunkat elégedettnek, akkor van értelme annak, hogy együtt legyünk? Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindig a mi akaratunk érvényesül, szükség van a kompromisszumokra is, hiszen ebben a kapcsolatban ketten vagyunk, a társunk érzéseire is figyelnünk kell.

Legyünk elfogadók, toleránsak!

Tudjuk, miben rejlenek társunk gyenge pontjai is, de ha jól ismerjük tisztában vagyunk az erősségeivel is. Segítsünk neki abban, hogy kiteljesedhessen! A humor, a megbízhatóság, az elismerés, az, hogy számunkra ő az egyetlen sok mindenen átsegíthet bennünket. A közös célok, érdeklődés jó kiindulási alap lehet a jövőre nézve. Egy veszekedés után alaposan beszéljük ki magunkból a problémáinkat, de hagyjunk teret egymásnak a gondolkodásra is. De nagyon fontos az is, hogy amit egyszer már megbeszéltünk, és lezártunk, azt ne hozzuk fel újra hetek múlva. Fontos a világos, egyértelmű kommunikáció! A sérelmek felhánytorgatása csak kárt tehet a kapcsolatunkban. Tudjunk megbocsátani társunknak!

A meglepetést még a felnőttek is szeretik, nemcsak a gyerekek!

Ne hagyjuk magunkat belefásulni a hétköznapokba! Néha muszáj egy kicsit kizökkenni, együtt „ mást” csinálni, mint ahogyan megszoktuk! Elég egy vacsora, egy mozi, egy csokor virág, vagy egy kirándulás és máris lesz mire visszagondolni a nehezebb időkben!

 

Őrizzük meg a függetlenségünket! Ne érezzük magunkat elveszettnek, ha egy kis időt társunk nélkül kell eltölteni! Annál jobban esik majd újra találkozni, és este egy jót beszélgetni! Bizalom nélkül ez sajnos nem fog menni. Bizalom, türelem, megbízhatóság, őszinteség- elengedhetetlenek egy boldog kapcsolathoz. És ezzel már vissza is kanyarodtunk a kezdetekhez, ezek nélkül elégedettek sem lehetünk...

Hibátlan ember nincs, ezt mindannyian tudjuk, a társunkat a hibáival együtt ismertük meg és szerettük meg, az évek során kiderül, hogy meddig tudjuk tolerálni ezeket a hibákat, mi az, amit még megbocsáthatónak tartunk. Apróságokról van szó, vagy hazugságról? Nem mindegy, azért ne adjuk fel az önbecsülésünket!

Fontos a tartalmas, jó kommunikáció! 

Egy kapcsolatban adunk és kapunk, odafigyelünk egymásra, kiegyensúlyozott a viszonyunk. Közösek az elképzeléseink, a terveink, a céljaink. Az ellentétek néha vonzzák egymást, de hosszú távon ez kenyértöréshez vezethet. Ha nincsenek közös élményeink, elképzeléseink mit keresünk egymás mellett?

Minden problémára megtalálhatjuk a lehetséges legjobb megoldást, egy kapcsolat még a nehezebb helyzetekben is megérdemel egy próbálkozást. Apróságokkal, odafigyeléssel, szeretettel sok minden megjavítható, még akkor is, ha néha úgy látjuk nem érdemes. Fontos az, hogy lássuk azt a pontot, amikor már csak önmagunk feladásával orvosolhatjuk a gondokat. Ilyenkor tegyük fel magunknak a kérdést: Megéri?

Ha igen, akkor tegyünk meg mindent, és biztosan boldogabbak lehetünk!!!

Forrás: Psychotipps

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7818
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.