Tarts Velünk Te is!
23328 regisztrált felhasználó

Idén légy előzékeny! – A készségesség előnyei

2018. február 3.

Az év eleje remek alkalom arra, hogy számba vegyük, hogyan kezeljük embertársainkat. Gondoljuk végig, mennyire vagyunk előzékenyek, és hogy mit tehetünk azért, hogy javítsunk ezen – hiszen az udvariasság előnyöket nyújt mindannyiunk számára egész évben.

Az előzékenység előny!

Az évek során megtanulhattuk, hogy az, ahogyan kezeljük a másikat, az rengeteget jelent – például hogy kapcsolatokat építenek-e veled az emberek, bíznak-e benned, követnek-e, támogatnak-e, és keményen dolgoznak-e érted. A munkahelyeken is kifizetődő a készségesség.

Egy szociálisháló-tanulmányban azt tapasztalták egy cégnél, hogy azoknak az embereknek a tanácsát és véleményét fogják kikérni a kollégái, és kétszer olyan valószínű, hogy ezek az emberek vezetők lesznek, akiket a munkatársai udvariasnak és figyelmesnek találnak, azaz akik tisztelettel, alázattal és kedvesen beszélnek a munkatársaikkal.

A figyelmesség felemel! Téged és másokat!

Azáltal hogy előzékenyek vagyunk, felemelünk másokat is – fokozzuk a pozitív érzelmeit a többieknek is, hiszen a pozitív érzelmek kapcsolatban állnak a jobb egészséggel és jobb teljesítménnyel, valamint a hosszabb élettel.
Az udvariasság gyorsan terjed – különböző munkacsoportokkal készült kísérletek azt mutatják, hogy az emberek hangulata és érzelmeik „ragályosak”. Több szerző is bemutatta írásaiban, hogy a boldogság nem csak pár ember között, egy szűkebb társaságban terjed, hanem tágabb körökben is. A figyelmesség is hasonlóan terjed. Egy látszólag kis kedvesség hullámai is átérnek közösségeken, érintve akár olyan embereket is a kapcsolatrendszerünkben, akikkel lehet, hogy nem is lépünk közvetlen kapcsolatba.

Az apró kedvességekből és tettekből mindenki részesül, és nagyobb dolgok születnek belőlük. Kis dolgok ezek, de az életünket jobbá varázsolják. Kapcsolataink, napjaink, éveink, az életünk minőségét jobbá teszik, sokkal több élvezettel és értelemmel töltik meg. Felemel minket, és növekedhetünk általa. Egy mosoly, egy köszönöm, egy nagyvonalú tett nagyobbá, erősebbé és ellenállóbbá tesz minket.
Ebben az évben legyen az előzékenység prioritás! Emeld fel magad és a körülötted lévőket!
Milyen akarsz lenni ebben az évben?

Forrás:
https://www.psychologytoday.com/blog/thriving-work/201701/new-year-focus-something-helps-you-and-others
Szerző
E. Kovács Margit

Nagy érdeklődéssel olvasom, tanulmányozom a nemzetközi életmódfejlesztő oldalak írásait. Szívesen osztom meg Veletek is a cikkek ötleteit, gondolatait.

E. Kovács Margit összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7803
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.