Tarts Velünk Te is!
24425 regisztrált felhasználó

Hőseink, a Boldogságklubok

2018. január 12.

Te is észrevetted, hogy egyre gyorsabban és gyorsabban telnek a hónapok és a napok?
Mi is pont ezt érezzük Boldogságprogramunk 4. évadában.

Januárban elérkeztünk programunk 5. hónapjához, ami éppen a fele 10 hónapos Boldogságprogramunknak.
Ez alatt az idő alatt a felnőtt programban résztvevő Boldogságklubok rendkívül mozgalmasan töltötték napjaikat. A klubtalálkozón kívül, eseményeken és rendezvényeken vettek részt, valamint számos jótettet cselekedtek és azt tapasztalták, hogy:

„"Minden egyes pillanatban, amikor magadnak jót teszel és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulsz ahhoz, hogy jobb legyen ez a világ.”

Összegyűjtöttük egy óriási csokorba, hogy Boldogságklubjaink a klubtalálkozókon kívül, milyen önzetlen és önkéntes cselekedeteket végeztek, évadunk első felében.

A Szentes EFI Boldogságklub

Vezetője Bánfiné Szőke Erika töretlen lelkesedéssel és nagy tervekkel indult a 4. évadnak. Erika arra törekszik, hogy városukban Szentesen, minden emberhez eljuthasson a boldogság, a szeretet és a segítség varázs pálcája a klubon keresztül.

Ne feledd, hogy saját életednek mesehőse vagy."

Müller Péter szavait követve pontosan ezt érezte a klub, amikor megvalósult az a nagy találkozás, melyet már régóta terveztek.

 • A sepsiszentgyörgyi testvér boldogságklubbal elhatározták, hogy az idei évadban sort kerítenek egy személyes találkozásra a klubok között. Ez a találkozás fantasztikus élményeket tartogatott mindenki számára. A vendégként érkezett klubvezető Évi és párja klubjukat képviselve a szentesi klubtagokkal együtt hálafát ültetetett a találkozás emlékére. Ezután következett a Lecsófesztivál, ahol a csapat közösen készített egy bogrács finom lecsót.
  A klub a rendezvényeken a szórakozáson kívül, a Boldogságprogramot is népszerűsíti, ezért mindig nagyon készülnek egy-egy ilyen alkalomra és még apró ajándékokkal is meglepik a lakosságot.
 • Októberben Ölelésnapot szerveztek a Szívember segítségével, majd egy közös tánccal részt vettek a városi flashmob megalkotásában.
 • Novemberben "A női lélek titka" rendezvényen Boldogságklubjuk lehetőséget kapott egy bemutatkozásra, ahol a klubéletről, és a programról tájékoztatták a jelenlévőket. Természetesen ide sem érkeztek üres kézzel, Női adventi naptárt készítettek, és szeretetrecept fűszerekkel gazdagították a dekorációkat a standjukon. A rendezvény a helyi Szentes Mozaik internetes újságban is megjelent.
  A cikket ezen a linken olvashatjátok:  http://www.szentesinfo.hu/mozaik/2017/12/no.htm
 • A novemberi hónapban megszerveztek egy kreatív összejövetelt, ahol karácsonyi díszeket, adventi koszorút gyártottak, miközben ping-pong meccseket játszottak!
 • December elsején a hajléktalan szállóra mentek és a klubtagok által 225 db palacsintával lepték meg az ott lakókat. A hangulatot fokozta, hogy még meg is énekeltették a jelenlévőket.
 • A december a jó cselekedetek hónapja, melyre a klub már hónapokkal ezelőtt céltudatosan készült. Egész évben gyűjtötték a plüssjátékokat, könyveket. Az apróbb plüssök a kórház Laboratóriumába, a nagyobbak, a játékkonyha és a könyvek a Gyerekosztályra kerültek!
  Erika szavait idézve: Meghatóan, nagy öröm volt látni a fogadtatást! Ezért is folytatjuk tovább jövőre is a gyűjtést!

Sepsiszentgyörgyi Háromszéki Optimista Boldogságklub

Következő klubunk nem is lehet más, mint a: Sepsiszentgyörgyi Háromszéki Optimista Boldogságklub, melynek vezetője: Horváth Éva

 • Az évad elején a Sepsiszentgyörgyi klubot képviselve a klubvezető látogatása testvér boldogságklubjuknál nagyon sok élményt és csodás pillanatot hagyott emlékként. A közös élményekről ezt írta nekünk:
  „Hogy mit hoztam haza magammal Szentesről? Az ottani emberek szeretetét, nyitottságát, barátságát, és a kedves szentesi klubvezető, Erika által készített optimista szemüveget.”
 • Szeptemberben a hála hónap történéseinek, ezt címet is adhatnánk: „Egy évnyi hála."
  Egy nagyon kedves meghívásnak eleget téve foglalkoztatást szerveztek egy egyesületnél. A látogatás már nem az első alkalom, ezért érezhették azt a nagy boldogságot, amikor az egy évvel ezelőtti ajándék  "Hála Befőtt" színültig megtelt. Akkor az első cetlit ők írták bele. A hálabefőttet közösen bontották fel, és a kihúzott cetlin ez a szöveg volt olvasható: „Köszönöm, hogy itt lehettem.”
 • Októberi eseményeik: Az Illyefalvi Gyermekotthon lakóival évek óta tartja a klub a kapcsolatot. A Tolerancia nap alkalmából szervezett előadássorozatra a Sepsi Arénába szervezték meg a gyermekek utaztatását, ahol több mint 2000 magyar, román és roma származású gyermek énekelhetett teli torokból Bagdi Bellával, a Boldogságprogram és a Boldogságóra program elindítójával. Ezzel a szervezéssel felejthetetlen élményt szereztek a gyermekeknek.
 • Szülinapi zsúrok saját sütésű tortákkal az Illyefalvi Gyermekotthonban, ami már rendszeressé vált évek óta.
  A klubtagok egy-egy gyermek szülinapján tortával jelennek meg, hogy ezzel is boldoggá és emlékezetessé tegyék ezt a napot számukra. A gyermekek hálával készítették el ajándék adventi koszorújukat a klubnak.
 • Novemberben immár második alkalommal látogattak el a klubtársakkal a Zathureczky Berta Otthonba, süteménnyel megpakolva.  Ezúttal a téma: "A társas kapcsolatok ápolása" volt. Egy kisfilmmel kezdték az estét, majd beszélgettek az időskor veszteségeiről, és pozitívumairól is. A beszélgetésekből kiderült, hogy mennyire fontos, hogy megtudják egymással osztani mindennapjaikat, problémáikat és örömeiket egyaránt.
 • December hónapban karácsonyi közös programot szerveztek az Illyefalvi Gyermekotthon lakóival.
  Vásárnézésre vitték el őket, majd ezt követően egy közös pizzázás, melyet ajándékozás követett. A gyerekek meleg kabátokat kaptak télire, és különböző hasznos ruhaneműket. Plüssmacikkal és finom hazai mézzel kedveskedett még a gyermekeknek. Igazi karácsonyi hangulatot és boldog mosolyt varázsoltak a gyermekek arcára.

MagnetHáz Boldogságklub

Az Ölelésnapok rekordere és aranyérmese a Budapest MagnetHáz Boldogságklub.

A klub két vezetője: Szarvas Ildikó és Kutasi Tünde klubtagjaikkal, szó szerint minden alkalommal megöleli Budapestet. Nagyszabású Ölelésnapi rendezvényeikkel, amelyek már rendszeressé váltak, egyre több embert vonz a Kálvin térre. Vannak, akik vidékről is felutaznak, hogy ezen az eseményen részt vehessenek.

 • Már augusztusban megszerveztek egy Ölelésnapot, ilyenkor nagyon sok külföldi turista is kaphat a klubtagoktól egy-egy nagy ölelést.
 • Októberben az Ölelés Világnapján természetes, hogy ismét szervezkedett a boldogságklub és ölelésre invitálta a Kálvin téren járó embereket.
 • Decemberben Mikulás napi öleléssel térhettek haza az arra járók, akik nem a Télapóval, hanem a Szívemberrel is találkozhattak. A kis csapat nagy lelkesen készítette mogyoró babáikat, melyeket ajándékba adtak mindenkinek.
 • A jó cselekedetek hónapjában adományt, ruhaneműt, játékokat gyűjtöttek a rászorulóknak és közösen készítették el, ajándék csomagjukat.

Debrecen-Újkert Boldogságklub

A Debrecen-Újkert Boldogságklub már a 4. évad óta velünk tart programunkban.

Mindig gondolnak a jó cselekedetek havában azokra, akik apró meglepetéseknek is szívből örülnek.

A jó cselekedetet gyakorolva, csokoládét gyűjtöttek beteg gyerekeknek. Már 4. éve őrzik ezt a hagyományukat. A sok-sok csokoládé gazdára talál minden alkalommal, és a gyógyulás édes élménnyel párosulva a legtökéletesebb orvosság.

Mátra-Boldogságklub

A Boldogságprogramunkhoz csatlakozó új boldogságklubokat mindig nagy örömmel fogadjuk.

Október hónapban is bővült klublétszámunk és máris lelkesen bevetette magát a Gyöngyösön működő Mátra Boldogságklub, melynek vezetője dr. Szabóné Maszler Judit.
A legjobb népszerűsítési reklám egy városi rendezvényen való részvétel.

Judit egy felállított stand mellett ismertette meg a jelenlévőket a Boldogságprogrammal és ma már több klubtalálkozót megtartva nagyon jól érzi magát a programban.

Minden klubvezetőnek és klubtagnak eredményes és sikeres 2018-as évadot kíván: a Boldogságprogram csapata.

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7861
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek! 

10 hónapos boldogságprogram témái:

5. hónap: Célok kitűzése és elérése
6. hónap: Megküzdési stratégiák
7. hónap: Apró örömök élvezete
8. hónap: Megbocsátás
9. hónap: Egészséges életmód
10. hónap: Fenntartható boldogság