Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

Hogyan teremthetünk boldogabb új évet?

2016. január 4.
„Ha álmodtál egy világot magadnak! Álmodj utat, és indulj el rajta!” Bagdi Bella

Szeptember 22-től, az őszi napéjegyenlőség idejétől december 21-ig egyre rövidültek a nappalok, és hosszabbodtak az éjszakák. Ez a mély felismerések és az önmagunkkal való találkozások ideje volt. A karácsonyi időszak tökéletes arra, hogy az ember meglássa önmagát a csendes, szeretetteljes napokban. De ez most már múlt.
Most a jelenben lehet tenni a boldogabb jövőért. A január végéig tartó 6 hét életünk újraálmodásának időszaka.

Nem érdemes sietni, hiszen még akár a mai naptól is van majd egy hónapod. Engedd meg magadnak, hogy kiszakadj a hétköznapi teendőkből olyan rendszerességgel, ahogyan azt megteheted. Legalább hetente egy-egy órát. Teremts csendet magad körül – merengj és álmodozz bátran.
Ha nem kapkodva, külső elvárások hatására fogalmazod meg céljaidat, nagyobb az esély rá, hogy kitartasz mellettük, és megteremted, amire igazán vágysz. 

Ráhangolódás

Én nagy rajongója vagyok a természetnek minden évszakban. Hiába a hideg, az ilyentájt tett séták fantasztikus élményekkel tudnak gazdagítani. Amikor legfeljebb a saját lépteim zaját hallom, mert semmi sem mozdul körülöttem, és megállok, szinte tapintható a csend. Sok éve kezdtem járni az erdőt. Szinte ösztönösen menekültem ide a körülöttem és bennem is zajosan, erőszakosan zakatoló hétköznapoktól. Kiszakadva a városi forgatagból hamar megérezhető a természet lágy ölének óvó-védő és lecsendesítő lüktetése. Igyekszem ezt az állapotot minél tovább fenntartani, és a külső csendben könnyebb a belső csendet is megteremteni. Számtalan relaxációs lehetőséggel találkozhatunk nap mint nap, de számomra ez a legegyszerűbben  „legtermészetesebb”. Nordic walking bottal a kezemben, amikor sikerül felvenni egy ritmust (összehangolódik és egyenletessé válik a kezek, lábak és a légzés üteme), némi idő elteltével mindez már egy mozgásos meditáció, amelyet az erdő ölel át és támogat. Engem már önmagában ez boldogságérzéssel tölt el.

Persze ez csak egyetlen ötlet a számtalan lehetőség közül, amely segítheti azt a csendes teredet létrehozni, amelyben könnyebb ráhangolódni a belső hangra, amely segítségével képesek lehetünk teremteni.
Egy nyugodt, békés, boldog térben mindent másképp érzékelhetünk. Összegezhetjük az elmúlt év történéseit oly módon, hogy meglátjuk benne az új életünk lehetőségeit. Feltehetjük a kérdést, hogy mi az, amivel egyensúlyba hozhatjuk az életünket. Elgondolkozhatunk azon, milyen befejezetlen dolgaink vannak, és mi kell hozzá, hogy befejezhessük – mi az, amit abbahagyunk, és mi az, amit elkezdünk. Mit szeretnénk elérni a jövőben, mi tenne boldoggá minket. Pozitív hozzáállással és kellő ráhangolódással bensőnk megsúgja szívünk legmélyebb vágyait, és megszülethetnek egy boldogabb új esztendő célkitűzései.

Tervezni, de hogyan?

Jó, ha van tervünk, hogy mit szeretnénk megvalósítani, mert  e nélkül csak sodródhatunk, üres, értelmetlen lehet az élet, a mindennapok. Akinek van célja, az minden nap tudja, hogy miért érdemes felkelnie és dolgoznia.
Ha valakinek van egy álma, amit szeretne ha megvalósulna, akkor minden nap tennie kell érte. Ezt pedig úgy a legkönnyebb elérni, ha van mihez igazodni. A tervezés ebben segít. Legjobb mindezeket a hozzá vezető lépésenként leírni. Engedd hát szabadjára a vágyaidat!

Ha mégsem sikerülne meghallanod szíved sugallatát, játssz el a gondolattal, milyen lenne az a film, amit az ideális elkövetkező évedről forgatnál! Ha netán nem sikerül a belső filmed, keress egy karaktert kedvenc filmedből vagy a környezetedből, akinek a szerepében szívesen lennél, és vizsgáld meg a jellemvonásait!

Boldogságprogramunkban ez a hónap nagyon sok ötletet fog adni, hogyan tűzz ki és valósíts meg célokat. Ehhez nagyon fontos a pozitív hozzáállás, a gondolataink minősége, hiszen minden történés egy gondolattal, egy vággyal kezdődik, amelyet aztán tettek követnek. Rajtunk múlik, milyen célokat tűzünk ki magunk elé, és hogy mit hozunk ki mindezekből az elkövetkező évünkben.


A boldog élet kulcsa a Te kezedben van!

Teremts boldog életet!

 

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.