Tarts Velünk Te is!
24425 regisztrált felhasználó

Boldogabb és elégedettebb élet

2019. október 2.

Gyermekkorunkban kíváncsiak, gondtalanok voltunk, telve tettvággyal. Sokat nevettünk, az életet úgy fogtuk fel, mintha egy kaland vagy egy érdekes játék lenne. Mintha egy izgalmas és felfedezésre váró játszótéren lettünk volna, ahol szórakozhatunk, és élvezhetjük a mindennapokat.

Valahol a felnőtté válás útján aztán elvesztettük a kíváncsiságunkat, energiánkat és ártatlanságunkat. Pesszimisták, cinikusak, gyávák és kritikusak lettünk. Tartunk a jövőtől, félünk az elutasítástól és a kritikától, problémákat csinálunk magunknak, és egyre kevesebb alkalmat találunk a nevetésre.

Hogyan váltunk ennyire negatívvá?

Nem a környezetünk és az élet változott, hiszen a mai kisgyerekek ugyanúgy viselkednek, mint mi annak idején. Mi változtunk meg. Az élet ma is éppen olyan kaland, mint régen volt. Az élet ma is pont olyan játszótér, ahol régen kitombolhattuk magunkat. Ma is sok felfedezni való és csodálatra méltó dolog vár ránk. 

Ami változott, az a mi hozzáállásunk az élethez. Mondhatjuk azt is, hogy ez teljesen normális: gyermekkorunkban mindent sokkal szebbnek látunk. És különben is, ha valaki sok negatív élményt él át, akkor teljesen érthető, hogy már nem látja olyan rózsaszínben a világot.
Ez igaz. Ha valaki bepiszkolja magát, akkor soha nem lesz már olyan tiszta, mint volt. Ha sok rossz dolog történik velünk, az, mint a piszok, nyomot hagy bennünk és rajtunk, amelynek természetes következménye, hogy másként tekintünk az életre, mint gyermekkorunkban. Ez tesz minket aztán vakká, emiatt vesszük észre nehezebben a szépet és a jót az éltünkben.

Van út visszafelé!

Mit kezdünk a piszkos ruhával? Kidobjuk? Dehogy! Kimossuk, kitisztítjuk és újra hordani tudjuk!
Pont ugyanígy megtisztíthatjuk magunkat a negatív gondolatoktól, és így megtisztulva újra boldogabbá tehetjük az életünket. De hogyan? Néhány apró trükk segíthet bennünket!

Amikor boldogtalannak és elégedetlennek érezzük magunkat, próbáljuk ki ezeket a technikákat! Minél gyakrabban tesszük ezt, annál hamarabb érezni fogjuk a pozitív hatásukat:

Első tipp

Írj fel 10 olyan dolgot, amiért hálás lehetsz! Csukd be a szemed, lélegezz mélyeket, és gondold végig ezeket az „ajándékokat”! A hála érzése sokkal-sokkal elégedettebbé fog tenni téged.

Második tipp

Tedd fel a kérdést: Hogyan tudom megoldani ezt a problémát? Ahelyett, hogy rágódnál a gondokon, fogd fel ezeket kihívásként, és keress megoldási lehetőségeket!
Ne aggodalmaskodj örökké!

Harmadik tipp

Sokszor kiderül, hogy ha valami olyan történik velünk, amit először sorscsapásként éltünk meg, hamarosan rájövünk, hogy rejt magában valami olyat is, ami aztán jobbá teszi az életünket.
Legyen az a hozzáállásod: Lássuk, mi sül ki belőle! Próbáld meg minden helyzetből a lehető legjobbat kihozni! A csalódást is fel lehet fogni úgy, mint lehetőséget arra, hogy változtassunk, más utat keressünk a célunk eléréséhez.

Negyedik tipp

Olvass-hallgass-nézz olyan történeteket, amelyek olyan emberekről szólnak, akik képesek voltak megoldani a problémáikat! Ha nekik sikerült, neked miért ne sikerülhetne?
Lehet, hogy az is elegendő, ha a jó időben találkozol egy szívedig-lelkedig érő verssel, amely aztán elkísér egy életen át.  De lehet ez egy vicc, vagy egy vidám történet is akár.
Menekülés lenne ez a realitástól? Zárjuk ki az életünkből a negatívumokat? Csukjuk be a szemünket? A rózsára figyeljünk, vagy a tövisre?

Amire a figyelmünket irányítjuk, az fogja meghatározni az életünket. Ami foglalkoztatja a gondolatainkat, az meghatározza a viselkedésünket.

Döntsd el, hogy boldog és elégedett leszel! Tudd, hogy ez mindig a te döntésed! Ha csak a téged körülvevő negatívumokat veszed észre, akkor borítékolhatod, hogy boldogtalan leszel. Gondolj arra, amire büszke lehetsz, aminek örülhetsz, amid van! Biztosra veheted, hogy boldogabb leszel!

A boldogság és a boldogtalanság kulcsa a te kezedben van! Válassz!

forrás: www.psychotypps.de

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7861
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.