Tarts Velünk Te is!
24337 regisztrált felhasználó

Tanuljunk a boldog emberektől!

2019. szeptember 10.

Vannak olyan emberek, akik minden pillanatban boldognak tűnnek. De vajon hogy csinálják?

Mindenki boldog akar lenni, csak a nagy kérdés az, hogy hogyan? Egy biztos, nem kell hozzá sem pénz, sem hatalom. Vegyünk példát azokról, akikről azt gondoljuk, hogy elégedettek az életükkel, és megtalálták a maguk boldogságát! Mintaként tekinthetünk a viselkedésükre, mindennapi szokásaikra, az életünket nehezítő helyzetekhez való hozzáállásukra.
Mit csinálnak ők jobban vagy máshogy, mint mi?

Először is döntést hoztak arról, hogy boldogok lesznek

Minden a döntéssel kezdődik: vagy a rosszat látjuk a problémákban és a minket érő sorscsapásokban, vagy megpróbáljuk ezekben is az elrejtett jót keresni, és tudatosan pozitívan állunk a mindennapi feladatainkhoz. Könnyebb a problémákat kihívásként kezelni, így egyszerűbben fogjuk ezeket megoldani.

Pozitív emberekkel veszik körül magukat

Mutasd a barátaidat, és megmondom ki vagy – tartja a mondás, nem véletlenül!

Ha körülötted savanyú emberek és energiavámpírok nyüzsögnek, hamarosan te is egy leszel közülük. A boldog emberek tudatosan optimista és boldog emberekkel veszik körül magukat.

Soha nem hasonlítják össze magukat másokkal

Abszolút emberi dolog, de sajnos nagyon mérgező is tud lenni, ha örökké a szomszédot, a barátokat vagy a párunkat lessük: ki jobb, szebb, okosabb vagy sikeresebb, mint mi. Ez aztán az igazi boldogsággyilkos gondolkodás! Mindenkinek megvannak a maga erősségei és gyengeségei, mindenki egyedi. Ezzel kell gazdálkodni, és ebből kell kihozni a legjobbat! Az irigység és a féltékenység csak károkat okoz nekünk. Még ha kezdetben a nehezünkre esik is, sokkal egyszerűbb lesz a dolgunk, ha csak magunkra koncentrálunk!

Vigyáznak az egészségükre

Ez a legfontosabb, amink csak van az életben. Ha a testünk jól működik, a lelkünk is könnyebben veszi az akadályokat, és ez fordítva is így van. A boldog emberek ügyelnek a fizikai állapotukra, jól bánnak a testükkel.

Ehhez hozzátartozik az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a vitamindús ételek de néha bizony becsúszhat egy pár szelet csokoládé vagy tortaszelet is.

Követik az álmaikat

A boldog emberek nem várnak másoktól megerősítést, támogatást, hanem vállalják a tetteikért a felelősséget, és nem hagyják magukat letéríteni a céljukhoz vezető útról. Ha mindig másoknak akarunk megfelelni, és a saját álmaink elé helyezzük az ő vágyaikat, ha hagyjuk, hogy mindig mások irányítsák az életünket, akkor hamarosan belefáradunk az egészbe, és megkeseredett emberekké válunk. Mások álmai nem a mi álmaink, éljük a saját életünket, és maradjunk hűségesek a saját elveinkhez!

A mindennapjaikhoz tartoznak a jótettek

Ha apró jó cselekedetekkel fűszerezzük meg a napjainkat, minden pillanattal közelebb kerülünk a saját boldogságunkhoz is. Ha segítünk valakinek, vagy megajándékozzuk valami aprósággal, abban a pillanatban megemelkedik a mi boldogsághormonszintünk is.

Sokkal jobb érzés adni, mint kapni, hiszen ha „adunk” – időt, magunkat vagy akármi mást –, megerősödnek az emberi kapcsolataink.

Gyakran éreznek hálát

Szerelem, egészség, család, barátok, tető a fejünk felett, étel az asztalunkon – és még annyi mindent sorolhatnánk! Mindenkinek van valami olyan az életében, amiért hálás lehet. Ha képesek vagyunk arra, hogy hálát adjunk azért, amink van, már emlékeztettük is magunkat arra az „aprócska” tényre, hogy van okunk a boldogságra.

Elégedettebbek és boldogabbak lehetnek a mindennapjaink

A legfontosabb, hogy emlékeztessük magunkat arra:
Az életünk lehet boldog, szerencsés vagy szomorú, de a döntés és a választás a mi kezünkben van! Mi felelünk érte!

forrás: www.gesundheitstrend.netdoktor.at

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.