Tarts Velünk Te is!
22477 regisztrált felhasználó

Ép testben ép lélek – egészség és boldogság

2017. május 6.

A boldogság relatív – mindenkinek mást és mást jelent! De egy biztos, bárkit kérdezünk arról, mi az, ami nélkül számára elképzelhetetlen a boldogság, egészen biztos, hogy a ranglista élén fogja említeni az egészséget. És ez valóban így is van, nem véletlen a régi mondás: Ép testben ép lélek!

A mai világban a testi és lelki egészség különlegesen fontos a teljes élethez.
Jogod van az egészséghez, ahhoz, hogy szeressenek és szeress, jogod van ahhoz, hogy élvezd a munkádat és ahhoz is, hogy néha lustálkodhass.
A boldogság nem lehet az életünk végcélja, a boldogság maga az út, ami a kiteljesedéshez vezet.

Járjuk hát végig az utat, de hogyan?

Reggel, amikor felébredsz, szánj rá néhány percet arra, hogy végiggondold, mi okozhat aznap boldogságot a számodra, aztán kelj fel, és valósítsd meg az álmaidat!
Néha kényeztesd magad egy jó forró fürdővel, finom reggelivel, megérdemled!

Légy kedves a többiekkel, dicsérd meg a másik teljesítményét, előbb-utóbb visszakapod azt, amit te adsz a környezetednek!
Nevess! A téged körülvevő emberek visszatükrözik az érzéseidet, ha rájuk nevetsz, mosolygós arcokat fogsz látni te is. A nevetés nemcsak boldoggá tesz, de egészséges is!
Ne feledd, a legdrágább ajándék, amit adhatsz, az az idő, amit a szeretteddel töltesz!

Állj másképp a feladatokhoz!

Ha egy nehéz feladatot kell megoldanod, ne sajnáltasd magadat! Gondolj arra: a stresszt legtöbbször az okozza, ha igent mondasz, de valójában nemet gondolsz! Ha nekifogsz valaminek, fogd fel kihívásként, és csak akkor tedd meg, ha igazán akarod!
Ha úgy állsz neki: „Ez nekem úgysem sikerülhet!”, akkor nem is fog. Előre programozod a kudarcot. Magabiztosabb és boldogabb leszel, ha így gondolkodsz: „Mit kell tennem, és hogyan csináljam, hogy jó legyen? Lássunk neki!”

Ne rontsd el a jelent a múlttal!

Ha a múlton merengsz, ne rágódj a rossz emlékeken, ez nem fog előre vinni! Csak a pozitív tapasztalatokból tanulhatsz. Mesélj a többieknek a sikereidről, jó emlékeidről, máris jobb lesz a hangulat!
Ölelj! Ne szégyelld kimutatni az érzéseidet!
Ha kellemetlen vagy kényelmetlen helyzetekben találod magad, amelyeken nem tudsz változtatni, próbáld meg a legjobbat kihozni a szituációból!

Találj magadhoz illő sportot!

A sport boldoggá tesz, de ne felejtsd: olyan sportot válassz, amelyet valóban élvezel! Ne ess túlzásba se: ha nem megy, próbálj ki más lehetőségeket is!
Maradj laza: ha minden alkalommal erőt kell venni magadon, akkor inkább engedd el, és keress egy új sportágat!

Találd meg a saját bioritmusodat: ha éjjeli bagoly vagy, akkor nyugodtan biciklizz esténként, ha a tyúkokkal kelsz, akkor vágj bele hajnalban! Akkor sportolj, amikor jólesik, különben az egészségeddel játszol!
Tégy meg naponta 10.000 lépést! De tényleg! Ma már nem gond egy lépésszámláló beszerzése, 10.000 lépéssel boldogabb leszel mindennap!

Bővítsd a lehetőségek körét!

Táncolj, amikor csak alkalmad adódik! Otthon, a munkahelyeden, a barátaiddal, bárhol és bármikor! Élvezd a zenét!
Ha megteheted, tarts háziállatokat! Kutya, cica, papagáj? A boldogsághormonok el fogják árasztani a testedet!

Egyszerűen csak figyeld a természetet! Nézd, ahogy az esőcseppek peregnek a tetőről, vagy ahogy egy falevél lehullik a fáról! Nézd a mezőn fekve az eget, hallgasd ahogy a szél csapkodja az ágakat, érezd a föld illatát eső után!
Néha nem árt egy kis magány, ne ijedj meg, ha néha egy pár napot egyedül kell töltened! Használd ki az időt, figyelj önmagadra!
Ne csak hallgasd a zenét, játssz te is valamilyen hangszeren! Járj zeneiskolába, énekelj kórusban, játssz zenekarban! Hidd el, jó társaságba kerülsz, és biztosan boldogabb ember leszel!

A lényeg: Élvezd az életet!

forrás: www.bankhofer-gesundheitstipps.de/glueck-gesundheit-20-wichtige-schritte.html

 

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7765
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.