Tarts Velünk Te is!
24100 regisztrált felhasználó

Csécsei csodaovi

2016. május 10.

Vajon ki emlékszik az ovis időszakára, élményeire?

- tettük fel magunknak a kérdést az úton visszafelé, miután néhány órára az óvodás gyerekek bőrébe bújhattunk és még teli voltunk friss élményekkel.
Sorra jöttek az évtizedes emlékek, valahonnan az agyunk hátsó, elfeledett zugából, amikor életünk még a gyermeki ártatlanság, az öröm és derű összhangjáról szólt. Amikor még édesanyánk volt a szerelmünk, gondtalanság és játék az életünk.
Ovisként csupa boldogság az élet. Játékosan tanulás, szaladgálás, nevetés és persze a megérdemelt ebéd utáni alvás, amit bár akkor nem szerettünk, felnőttként viszont ugye, milyen jó is lenne!

Nógrád megye boldogságközpontja

Csécse egy csodálatos Nógrád megyei község, festői szépségű környezettel. A Csécsei Gézengúz Óvoda és Bölcsőde pedig Nógrád megye boldogságközpontja. Az óvoda épülete és infrastruktúrája új, modern, korszerű. Közel ötven gyermeket hoznak ide szüleik a környező településekről is.
Hényelné Pásztor Zita, az intézmény vezetője és egyik óvónője tavaly nyáron ismerkedett meg a Boldogságóra programmal. Egy igazi csoda, ahogy a Boldogságóra programot sikerült az óvodai foglalkozásokba építenie.

Zita kedvesen fogadott bennünket. Elárulta, nagyon izgul. Bennünk hasonló izgalom volt. Laci, a forgatócsoport vezetője megjegyezte, először csak ismerkedni kellene a gyerekekkel, nehogy megijedjenek a fényképezőgép vakujától.

Az ajtó sarkában egy kislány tekintetére lettem figyelmes. Többször kikandikált, majd elbújt. Összemosolyogtunk. Aztán közelítettünk a terem felé. Mikor már az ajtóban álltunk, a fényképezőgép mágnesként hatott a gyerekekre. Sorra futottak felénk, ők irányítottak. Így hát az ismerkedést és a közös órát egy nagy csoportképpel kezdtük. A gyerekek befogadtak bennünket. Maguk közé. Mintha ott se lettünk volna, vagy inkább hogy mindig is ott: a megszokott módon elkezdődött az óra.

"A testmozgás boldogság"

A Boldogságórák májusi témája az egészséges életmódról szól, ennek jegyében zajlott a foglalkozás. Játékos, zenés és sok mozgással teli feladaton keresztül tanulták a gyerekek, hogy miért fontos a testmozgás, milyen sportágak vannak vagy hogyan mozognak az állatok. Meglepődtünk, és egyben meg is hatódtunk, amikor egyszerre húsz "gyerek-béka” ugrált felénk.
Végezetül az egyik “gézengúz” ovis szavait idézném: "A testmozgás boldogság” 

Hálásan köszönjük, hogy néhány órára boldog ovisok lehettünk!

Szerző
Diósy Tamás

Jobb Veled a Világ Alapítvány kuratóriumi tag

Diósy Tamás összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7820
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek! 

10 hónapos boldogságprogram témái:

2. hónap: Az optimizmus gyakorlása
3. hónap: Társas kapcsolatok
4. hónap: Boldogító jócselekedetek
5. hónap: Célok kitűzése és elérése
6. hónap: Megküzdési stratégiák
7. hónap: Apró örömök élvezete
8. hónap: Megbocsátás
9. hónap: Egészséges életmód
10. hónap: Fenntartható boldogság