Tarts Velünk Te is!
24401 regisztrált felhasználó

Az út és az utazó

2016. szeptember 5.

– 1. rész: Az indulás –

Szeptember elseje: az idei boldogságprogram első napja. Talán új életed első napja. Talán belekezdtél valamibe, amiről csak érzed, hogy szükséged van rá, de még kétségek gyötörnek. Talán egyedül érzed magad az elhatározásoddal. Talán segíthetek!

– Lenne szíves megmondani, merre kell mennem?
– Az attól függ, hová akarsz jutni – felelte a Fakutya.
– Ó, az egészen mindegy – mondta Alice.
– Akkor az is egészen mindegy, hogy merre mégy - mondta a Fakutya.”
(Lewis Carroll – Aliz Csodaországban)

Egy olyan izgalmas és félelmetes utazásra hívlak, amelynek én magam sem ismerem a pontos útvonalát. Amit biztosan tudok, hogy merre nem visz majd az út. Nem Boldogságfalvára mész. Hogy miért nem oda? Azért, mert az a hely nem létezik. Ahogy nem létezik az a busz sem, melyen a sikeres emberek utaznak Sikerfölde felé. A Boldogság nem egy állomás vagy a végállomás, nincs hozzávezető térkép vagy a kapuját nyitó kulcs. Bármennyire is szeretnénk, a meséken kívül nem létezik a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”.

A legfontosabb útravaló, amit tudnod kell, hogy a Boldogság maga az út!

Az út során a háttér folyamatosan változni fog, és lehet, hogy változni fognak az útitársaid is. Lesznek, akik csatlakoznak hozzád egy időre, és lesznek, akik nem bírják a tempódat, túl lassú vagy túl gyors leszel nekik. Lesz, hogy rád esteledik, vagy elered az eső, de ígérd meg, hogy ha csodás tájakra érsz, nem felejtesz el majd megállni egy picit, és gyönyörködni abban, ahová eljutottál. Ismerősen hangzik az útleírás? Nem is csoda! Hiszen valójában már úton vagy. A Boldogság vég nélküli útján. Minden döntéseddel, melyet egy-egy kereszteződésnél meghozol, újra és újra változtathatsz az útvonalon.

A változtatás képessége ott van a kezedben

Ne feledd, a Boldogság útja a szokásaiddal és a döntéseiddel van kikövezve. Ezeken a „szokásköveken” a kedved vagy szükség szerint változtathatsz. Lesz olyan változtatás, amelyik nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik. Lesz olyan szokás, amelyik miatt már előre szomorú vagy, pedig még le sem kellett tenned vagy fel sem kellett venned. Lesz olyan döntés, melyet, ha meghozol, a várt bánat helyett megkönnyebbülést hoz majd az életedbe. És sajnos lesz, amit meg kell, hogy gyászolj, aminek elvesztését csak az idő gyógyíthatja meg.

Vannak, akik makacsul hiszik, hogy a Boldogsághoz külső tényezők kellenek: szépség, siker, házasság. Olyan dolgok után áhítoznak, amelyektől a hosszú távú boldogságindexük valójában teljesen független. Nem kevés pénzt és energiát fordítanak olyan dolgok megváltoztatására, amik soha nem hozzák majd el a remélt „örök Boldogságot”. Mi tudjuk, hogy „örök Boldogság” nem létezik. Persze szükségünk van rá, hogy higgyünk valamiben, de ezek ne a körülmények legyenek! Tanuld meg a Boldogságodat nem a jövőben, valamihez hozzákapcsolva elképzelni, hanem a jelenben észrevenni, legyez az bármilyen apróságnak tűnő dolog. Ne az Újévre vagy egy hétfőre várj… Tedd meg, amit tudsz, abból, amid van, ott, ahol éppen vagy!

Veled tartok!
Csabai Krisztina

Cserélj egy rossz szokást egy jóra

A boldogságért folyamatosan tenned kell. Új életed megalkotásához új szokásokra lesz szükséged. A programban sok tanácsot, ötletet kapsz majd, és ezek nyomán elhatározások születhetnek benned. Ehhez segítség a cikk mellé kínált szokásrögzítő. Töltsd le, tedd ki a szobádban, és használd! Ne add fel, ha egy új dolog nehezen rögzül: tedd szokásoddá a próbálkozást!

Szokásrögzítő szeptemberre - letöltés (PDF) >>

 

Szerző
Csabai Krisztina

Több éve már, hogy napi szinten foglalkozom a boldogság témakörével. Teszem ezt Humánerőforrás menedzser diplomával és Andragógia master oklevéllel. Kedvenc vizsgálódási területem a „munkaerőpiaci boldogság” és a hétköznapi produktivitás. Nem csak mint blogger foglalkozom ezekkel a területekkel, hanem rendszeresen tartok előadásokat is a témában. Jelenleg a bankszektorban dolgozom.

Csabai Krisztina összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7857
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.