Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

Az optimista élet 7 csodálatos előnye

2015. október 5.

Manapság zord világban élünk, amely tele van bajokkal, bánattal és negatív hírekkel. Ha viszont minden dolgot komolyan szeretnénk kezelni, akkor rájövünk, hogy minden szétesőben van. Az embereket gyűlölet, félelem és kapzsiság veszi körül. Ám rengeteg pozitív dolog is jelen van a világban, amely mindezt a rosszat kiegyensúlyozza.

Ha úgy döntesz, a pozitív hullámot választod, próbáld meg továbbadni, terjeszteni a szeretetet, az inspirációt és az örömöt az életben. Az optimista emberek sokkal kellemesebb érzelmeket és pillanatokat élnek át, mint a pesszimisták, mert az optimizmus a valóságot sokkal színesebbé teszi. Még ha nehéz időszakon is mész keresztül, és lehangoltnak érzed magad, akkor is megtalálhatod az okokat, hogy miért is legyél optimista.

A bajok és az élet kihívásai csak olyan tapasztalatok, amelyek megtanítanak arra, hogy a jövőben hasonló helyzetekben hogyan cselekedj átgondoltabban. Hálásnak kell lenned ezért az élettapasztalatért, mert ez esélyt ad arra, hogy az élet különböző területein ügyesebb legyél.

Nézzük meg az optimista élet néhány csodálatos előnyét.

1. Az optimizmus fejlődést biztosít

A derűlátás mindig is az alapeleme volt a pénzügyi és szakmai sikernek és fejlődésnek. Biztos vagyok benne, hogy az optimistáknak mindig több terük és lehetőségük van a fejlődésre, mint a pesszimistáknak. Az optimisták általában nem töprengnek túl sokat egy problémán és igyekeznek gyorsabban kezelni a helyzetet, és általában nekik nagyobb a baráti és ismeretségi körük. Rendkívül fontos, hogy higgyünk abban, bármilyen helyzetben is vagyunk, hogy az javulni fog. Mindössze arra van szükséged, hogy magabiztos legyél, és igyekezz a lehető legjobbat kihozni a helyzetből.

2. Sok élvezetes, csodálatra méltó dolog van a világon

Próbáltál már valaha is egy egyszerű, de szép dolgot észrevenni és megszemlélni magad körül? Az emberek többsége hozzászokott ahhoz, hogy a negatív dolgokat lássa meg, mert ezzel mert ezzel könnyebben vonhatjuk amgunkra mások figyelmét is. Nyisd ki a szemed, és nézz körül: számos csodálatos, élvezetre méltó dolgot fogsz látni. Nem szükséges milliomosnak lenni ahhoz, hogy elérd ezt az örömöt. Sok apró örömért nem kell fizetni, mert nem lehet pénzért megvenni gyemeked hatalmas mosolyát vagy a barátaiddal töltött örömteli események pillanatait. Az élet egy csodálatos dolog!

3. Életed pozitív pillanatai

Úgy vélem, hogy szinte minden embernek van valami csodálatos vagy kellemes dolog az életében. Mikor komoly akadályokon kell felülkerekedned, próbálj meg pozitív hozzáállást kifejleszteni magadban. Légy büszke a családodra, a barátaidra, a hobbijaidra, az érdekes munkádra és más fenséges momentumokra, amelyeket talán egyébként jelentéktelennek találsz életedben. Ragadj tollat és papírt, és jegyezd le az összes pozitív tulajdonságodat, és mindazt, amit az életben elértél. Meg fogod látni, hogy a dolgok nem is olyan rosszak, mint hitted.

4. A derűlátás remek orvosság a nehéz időkre

Minden optimista ember tudja, hogy sem a jó, sem a rossz idők nem tartanak örökké, így készek arra, hogy megfeleljenek az élet különböző kihívásainak. Több optimista is az egynapos elvet alkalmazza, amely segít megvédeni magukat a múlttal és jövővel. Ha türelmes vagy, hamar észre fogod venni, hogy megéri derűlátónak lenni. Az optimistának egy akadály a cél felé vezető úton csak egy újabb lehetőség.

5. Hosszabb élet

Számos tudományos kutatás szerint az optimista embereknek sikerül megőrizniük fiatalságukat és egészségüket. A pozitív hozzáállás és gondolkodás növeli és erősíti a szervezet védekező szintjét. A lélek harmóniája a legjobb védelem a negatív dolgok és a betegségek ellen. Az optimizmus a stresszkezelés legjobb módja. Az állandó szorongás és aggodalom nagyon veszélyes mind a tested mind az elméd számára. A derűlátás segít, hogy tovább élj, és élvezd az élet minden pillanatát. Ha szeretnél javítani az életminőségeden, és meghosszabbítani az életedet, akkor cseréld le pesszimizmusodat optimizmusra!

6. A pozitív gondolkodás ereje

Sok optimista ember úgy véli, a pozitív gondolkodás kimondottan hatásos céljai elérésében, és segít a jó hangulat megőrzésében is. A pozitív gondolkodás hatással van az érzékeidre is, és segít, hogy az élet fő elemeire fókuszálj. Következésképpen szokásoddá fog válni, hogy mindennek a pozitív oldalát nézd. Meg fogod tanulni, hogyan vegyél észre minden lehetséges előnyt magad körül. Ha meggyőzöd magad, hogy megkaphatod vagy megteheted, amit akarsz, akkor biztos, hogy minden sikerülni is fog.

7. Az optimizmus a siker kulcsa

Optimisták azok az emberek, akik mindig cselekszenek, ahelyett, hogy a csodára várnának. Azok az embereknek, akik kisebb lépéseket tesznek, több lehetőségük van céljaik elérésére. Rá fogsz jönni, hogy az élet negatív valósága miatti sírás nem vezet eredményre. Az elme állandó mozgása és optimista állapota kinyitja a sikerhez vezető ajtót számodra. Az optimista a kihívást gyakran tapasztalatként fogja fel. Ez a stratégia a pozitív végeredményre való fókuszálás.

Hatalmas csoda, ha valaki a poharat "félig telinek" látja. Ez nem azt jelenti, hogy mindig boldognak kell lenned, mert az élet nem habostorta. Stephen King mondta egyszer: "Nem baj, ha a legjobban reménykedsz, ha fel vagy készülve a legrosszabbra is."

Optimista vagy? A pozitív hozzáállás segít, hogy megbirkózz az élet kihívásaival.

Forrás: http://womanitely.com/amazing-benefits-being-optimistic-life/#

 

Szerző
Tissevits Mónika

Elkötelezett környezetvédő és állatbarát vagyok. Szeretem a logikai feladványokat, rejtvényfejtést, olvasást. Hiszem, hogy mindennek oka van és nincsenek véletlenek az életben.

Tissevits Mónika összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.