Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

Az idei az újrakezdés és újjászületés éve lehet

2019. január 8.

Azt mondják, minden év sajátos üzenettel érkezik meg hozzánk. És személyre is szabhatjuk magunk számára a következő évet. Ennek az évnek a legfontosabb üzenete és megvalósítandó feladata lehet akár ez: bármit megteremthetsz, amit szeretnél! Itt az idő, hogy célba érj!

Higgy benne, hogy mindaz, amiért eddig küzdöttél, amire eddig vágytál, az most létrejöhet, most megnyilvánulhat az életedben olyan formában, ahogyan te azt szeretnéd. Most jöhet el az ideje annak, hogy a vágyaidat, céljaidat elérhesd, és egy jobb életet élhess, mint eddig. De ebben nagy szereped van.

Mit tehetsz az álmok megvalósulásáért?

Nézzük, mit kell tenned, hogy ennek a csodálatos folyamatnak te is a részese lehess! Ahhoz, hogy valami újat tudjál létrehozni, jobbat vagy más minőséget, mint amit eddig éltél, először is el kell engedni a régit, már nem működőt. Lehet, hogy sikeres éved volt a 2016-os, sok boldog emléket őrzöl. Ebben az esetben keresd a siker titkát! Ha azonban úgy érezted, 2016 olyan volt, mint egy érzelmi hullámvasút, kaptál hideget-meleget is, akkor az is teljesen rendben van, nem voltál egyedül vele...

Lehet, hogy most így visszatekintve úgy gondolod, túl sok volt a teher rajtad. De ezzel is szembe kell nézni, el kell számolni azért, hogy a régi, rosszul működő mintáidat, sémáidat le tudd tenni, el tudd engedni, és ne kelljen már a terheidet tovább cipelni.

Egy év sem áll önmagában

Érdemes az év értékelését egy kicsit nagyobb időszakra is kiterjeszteni. Egy év eredményei, a megtett lépések fontossága különösen érdekes lehet, ha egy egész periódushoz mérjük, ha 9-10 év visszatekintést 9-10 év előretekintés követ. Így azt is látjuk, hogy amit teszünk, hogyan illeszkedik bele egy hosszabb folyamatba.

Kérlek, szánj magadra nagyjából fél órát, és ülj le, amikor nyugalom van körülötted.

1. Vegyél egy papírt magad elé, és írd le, hogy 2007-ben mi volt rád és az életedre a legjellemzőbb! Kivel éltél és hogyan? Mit dolgoztál éppen? Volt-e valamilyen változás az életedben? Hogyan érezted magad akkor? Mivel töltötted az idődet? Mi határozta meg a mindennapjaidat? Milyen minőségben élted az életedet?

2. Ha erre őszintén válaszoltál írásban magadnak (le kell, hogy írd, mert sokkal fókuszáltabb tudsz így lenni a témára), akkor vizsgáld meg, hogy mi volt a helyzet veled és az életeddel 2016-ban? Most milyen életet élsz? Kivel, hol, hogyan?

3. Majd tekintsd át, hogy az elmúlt 9 évedben honnan hová jutottál! Előbbre jutottál, vagy stagnálsz? Minőségibb, boldogabb életet élsz vagy valamilyen területen rosszabbat? Harmonikus kapcsolatban élsz elégedetten a pároddal vagy elhidegülve egymástól? Jól érzed magad a bőrödben, vagy magányos vagy? Kiteljesedtél a munkádban, vagy fásult vagy?

Most kezedben a döntés lehetősége: a következő hosszabb periódust hogyan szeretnéd megélni? Milyen lenne számodra a boldog élet 2026-ra?

Elengedés és teremtés

Ez az év sok támogatást fog adni neked abban, hogy egy örömtelibb, elégedettebb, sikeresebb jövőt teremthess magadnak. Nézzük meg, hogyan!

Először is zárj le minden nem működő dolgot az életedben, ha még nem tetted volna meg eddig! Ha mindent megtettél  a számodra fontos, de rosszul működő kapcsolatokért, akkor el kell döntened, hogy van-e még mód arra, hogy megmentsd ezeket. Ha arra jutottál, hogy nincs erre mód, rendezd le a rossz kapcsolataidat, és engedd el érzelmileg és fizikálisan is azokat az embereket az életedből, akik mellett nem előre haladsz, nem tudsz fejlődni, csak visszahúznak! Ezt onnan tudhatod, hogy nem érzed jól magad a társaságukban.

Nézz szembe a félelmeiddel, és keresd meg a saját igazságodat! A változtatás okozhat kétségeket, aggodalmakat, félelmeket benned, de miért ne gondolhatnál úgy a most elkövetkező új időszakra, hogy a változtatással olyan új lehetőségek nyílhatnak meg előtted, amik a boldogságodat fogják szolgálni. Ha például kilépsz egy nem működő kapcsolatból, jöhet egy olyan új társ, aki mellett sokkal boldogabb lehetsz. Ha feszült vagy a munkádban, vagy úgy érzed, nem értékelnek eléggé, nem vagy motivált benne, akkor biztosan vár rád egy olyan új munkalehetőség, amiben sikeresebben kipróbálhatod magad. A saját igazságodat – ami neked jó és nem másnak – neked kell megtalálnod. De ezért tenned is kell! Csak akkor kapsz a sorstól segítséget egy varázslatos élethez, ha döntesz és lépsz.

Légy a saját életed irányítója! Ez az év ehhez segítséget adhat neked. Kezdd úgy az évet, hogy hiszed: olyannak teremtheted meg a mindennapjaidat, amiben igazán jól érezheted magad.

Tekints hittel a 2017-es évre!

Bízz abban, hogy meglesznek azok az erőforrások idén, amelyek támogatnak a teremtő erőd megélésében, a céljaid elérésében! Hogy most lesz akaraterőd, lendületed ahhoz, hogy elérd a céljaidat. Fizikálisan, mentálisan, és lelkileg is képes leszel tenni magadért és a vágyaidért. Bízz abban, hogy ehhez megkapod a lelkesedést és a szenvedélyességet, mert ez fogja megadni a hajtóerőt a megvalósításhoz. Meglesz benned az a határozottság is, ami szükséges ahhoz, hogy a kellő magabiztossággal tudj dönteni és felelősséget vállalni a céljaidért, az új helyzetekért, amik megjelennek az életedben. Önállóbbnak és szabadabbnak fogod érezni magad, mert olyan lehetőségeket, segítségeket fogsz kapni a sorstól, ami megadja a dinamikát a változásokhoz.

Erősítsd magadban, hogy nagyon jó ez az év arra, hogy belekezdj egy új munkába, vállalkozásba, ha megérett már benned az elhatározás, hogy váltani kellene. Új emberek, kapcsolatok is megjelenhetnek az életedben, melyek, ha most indulnak, hosszú távra fognak szólni. Ezek a kapcsolatok a boldogabb életedet fogják szolgálni. Persze ezért tenni is kell, de ez már csak rajtad múlik.

Összefoglalva: állj úgy az új évhez, hogy sok lehetőséget fog neked adni arra, hogy egy új életminőséget teremts az életedben, minden területen, hogy végre learathatod az eddigi fáradozásaid gyümölcsét!
De önmagában kevés a hit és a bizalomteli várakozás. Sok múlik rajtad! Tűzd ki a céljaidat, és aktívan tegyél is most értük, cselekedd meg, ami szükséges a változáshoz, mert most teszed le az elkövetkezendő éveid alapjait!

Legyen segítségedre ez a megerősítő mondat: „Most bármit megvalósíthatok, képes vagyok elérni a céljaimat!”
Szerző
dr. Kovács Fatime

Mentálhigiénés szakemberként és terapeutaként dolgozom hosszú évek óta. A hivatásomnak tekintem, hogy minél több embert segítsek abban, hogy jól érezze magát, és örömben élhessen. A boldogság az életünk alapja, és el is érhető, ha teszünk érte. Írásaimmal is ebben szeretnélek támogatni, hogy minél inspiráltabban tudj cselekedni magadért és másokért.

dr. Kovács Fatime összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.