Tarts Velünk Te is!
23003 regisztrált felhasználó

Az első Boldog iskola

2016. április 19.

2016. 04.19-én a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet vezetője Bagdi Bella átadta a Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelés Típusú Sport Iskolának az első BOLDOG ISKOLA címet.

Hogyan lettek Boldog iskola?

Pályázattal nyerték el ezt a címet, aminek a célja, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az általános és középiskolás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal. Boldog iskola pályázat ennek a szándéknak széles körben való megvalósulását tűzi ki céljául. Beépítették a Boldogságóra programot a pedagógiai programjukba, szeptembertől pedig az éves munkatervükben is megjelenik a projekt. A 2016/2017-es tanévtől legalább egy osztályban tartanak majd boldogságórát.

A díjátadón egy fantasztikus boldogságórán is részt vettünk, ahol újra megerősítést kaptunk, milyen jó hatással van a gyerekekre ez a foglalkozás. A diákok végig nyitottak, derűsek voltak. Őszintén, bátran mondták ki véleményüket. Kíváncsian, érdeklődően fordultak egymás és a pedagógus felé. Az órát a derű, az együttműködés és a szeretet jellemezte. Gratulálunk az órát színvonalasan megtartó kollégának Fábiánné Morvai Dórának és Barták Péterné igazgató asszonynak az első Boldog iskola címhez.

Lehet-e még csatlakozni?

A tanév még lehetőséget ad arra, hogy gyarapítsák a boldogságórák a nevelő munkát, a programhoz pedig akár most is lehet még kapcsolódni, sőt a Boldog iskola pályázaton is részt vehetnek az újonnan regisztrálók. A pályázatra óvodák jelentkezését is várjuk. Köszönjük minden lelkes pedagógus munkáját, és minden gyermek aktív részvételét a boldogságórákon.

A pályázat feltételeiről a www.boldogiskola.hu oldalon lehet bővebben olvasni.

Jobb Veletek a Világ!

 

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7789
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek!

 

10 hónapos boldogságprogram témái:

3. hónap: Társas kapcsolatok
4. hónap: Boldogító jócselekedetek
5. hónap: Célok kitűzése és elérése
6. hónap: Megküzdési stratégiák
7. hónap: Apró örömök élvezete
8. hónap: Megbocsátás
9. hónap: Egészséges életmód
10. hónap: Fenntartható boldogság