Tarts Velünk Te is!
24341 regisztrált felhasználó

2016. december hónap cikkei

dec
29.
Az optimizmus és a várható életkor

December vége van. Értékeljük az elmúlt évet, és tervezzük a következőt. A mindennapjainkban is fontos optimizmus ilyenkor különösen időszerűvé válhat. Azok számára, akik még mindig kételkednek ennek a szemléletnek az erejében, egy kutatás eredményeit foglaljuk össze. Boldog, optimista új évet!

dec
23.
Időt kérek!

Az ünnepek közeledtével gyakran érezzük úgy, hogy fogytán az energiánk. Az ajándékok beszerzése, a vásárlási láz, a sütés-főzés előkészületei. Ráadásul év végén a munkahelyeken is megsokasodhatnak a feladatok. Ehhez képest mindenki arra vágyik, hogy kipihenten, ráhangolódva a karácsony fényére, a szerettei körében jól érezhesse magát.

dec
22.
Mennyibe kerül a boldogság?

Az ünnepek közeledtével előtérbe kerülnek az ajándékozás körüli gondolatok. Kinek mit vegyek? Minek örülne igazán? Mennyibe fog ez kerülni? Az ajándékozás akkor lenne igazán értékes jó cselekedet, ha nem kényszerből történne. Nem azért adnál a szeretteidnek, barátaidnak valamit, mert itt a karácsony, névnap, születésnap, és most ki kell találnom, mit vegyek ajándékba.

dec
18.
Nyugodt készülődés a karácsonyra

A karácsony a nagy várakozás időszaka a családokban. A szülők és az idősebb családtagok nyugalomra, szép, meghitt napokra vágynak, békés, együtt eltöltött időre. A gyerekek leginkább az ajándékokat várják, és a legtöbb esetben már jóval a karácsonyt megelőző hetekben úgy eltölti őket az izgalom, hogy szinte előre programozható a családi katasztrófa…

dec
14.
Adni jó!

Sokszínű világban élünk, másfajta anyagi körülmények között, eltérő kapcsolati rendszerekben, különböző múltbeli megtapasztalásokkal. Az azonban közös bennünk, hogy biztosan mindenki átélte már élete során az adás örömét.

dec
13.
A boldogság titka: a segítségnyújtás

A legnagyobb gondolkodók évszázadok óta ugyanazt állítják: a boldogság abban rejlik, ha segítesz másokon. Ugyanezt hallhatjuk már életünk nagyon korai szakaszában: Jobb adni, mint kapni. Ezt a tiszteletreméltó közmondást szinte az anyatejjel szívtuk magunkba. Vajon van-e mélyebb igazságtartalma is eme közhelynek?

dec
9.
Boldogságmotiváció és a jó cselekedetek

Világunk ki van éhezve a jó cselekedetekre. Millió ember létezik, csak úgy, lebeg az életében, tudatosítás nélkül. A jó cselekedetekkel értelmet, tudatot nyerhet létezésünk, mindamellett, hogy másoknak is támaszt nyújtunk. Jelenlegi cikkemben a jó cselekedetek oda-vissza érvényes hatásával foglalkozom, mely a Boldogságfokozó Motiváció alapkövének tekinthető.

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.