Tarts Velünk Te is!
24341 regisztrált felhasználó

2016. november hónap cikkei

nov
30.
Egy egyszerűnek tűnő jótett: a meghallgatás

Nem lehet véletlen, hogy már a kutatókat is foglalkoztatni kezdte, hogy milyen módszerekkel tudnánk fejleszteni a hallgatási kompetenciáinkat. Sok konfliktus a meg nem értettség okozta frusztrációból, olyan félreértésekből adódik, amelyek könnyedén megelőzhetők lettek volna azzal, hogy ha tudnánk egymásra hatékonyan figyelni és hallgatni. Megnyugtató, hogy az amerikai Brown Egyetem neurológusai szerint ez az egyik legkönnyebben fejleszthető készségünk!

nov
28.
Egy meg egy több mint kettő!

Két éve halt meg a nagymamám. Nagyon nehéz volt elfogadni, hogy ezentúl nem tudom felhívni, meglátogatni, beszélgetni vele – hogy nincs többé. És ami talán még ennél is jobban bántott, hogy úgy éreztem, hogy nem szenteltem neki és kapcsolatunknak elég időt és figyelmet, amíg lehetett. És ezzel talán nem vagyok egyedül.

nov
27.
Társas kapcsolatok: a szülő-gyermek viszony

A kapcsolatok közül az egyik legalapvetőbb a szülő-gyermek viszony. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, boldog felnőttként tudjuk élni az életünket, fontos hogy érzelmileg stabil legyen a szüleinkkel és a gyermekeinkkel a kapcsolatunk.

nov
22.
A személyiségtípusok izgalmas mozaikja

Előző írásunkban elméleti bevezetőt adtunk az MBTI-személyiségtípusokkal kapcsolatban. Most bemutatjuk a preferenciapárokat részletesen is. Ajánljuk az összefoglalókat azoknak, akik kitöltötték a korábban mellékelt tesztet, de azoknak szintén, akik saját maguk vagy ismerőseik jellemvonásait a típusok megismerése során szeretnék jobban megérteni.

nov
18.
Kapcsolatjavítás önismerettel

Ahány ember, annyi szokás, tartja a mondás. Biztos mindenki találkozott már olyan szituációkkal, amikor ugyanabban a helyzetben lévő egyének teljesen másképpen reagáltak a felmerülő ingerekre. Ilyenkor előfordul, hogy ha nem értjük meg, vagy nem tudunk azonosulni a másik viselkedésével, akkor „felcímkézzük” embertársainkat, netalántán szeretnénk „megjavítani” és a saját képünkre formálni a viselkedésüket. Holott pedig csak annyi az oka, hogy nem vagyunk egyformák, és különböző személyiségpreferenciákkal rendelkezünk.

nov
16.
A boldog kapcsolat titka

Az egyik legfontosabb érték az életünkben a kapcsolataink minősége. Legyen szó akár párkapcsolatról, akár családi, baráti viszonyokról, alapvetően meghatározza a mindennapi életminőségünket, hogy hogyan érintkezünk a környezetünkben lévőkkel.

nov
15.
Fogyasztói társadalom és személyiségfejlődés

A mai emberek többsége abban a tudatban él, hogy minél jelentősebb vagyonra tesz szert, annál nagyszerűbb és boldogabb élete lesz. Viszont minél inkább a pénz hajszolása kerül a mindennapjaink középpontjába – a boldogabb élet reményében –, annál sivárabbak lesznek emberi kapcsolataink és lelki életünk egyaránt. Elkezdődik kapcsolataink tárgyiasítása is.

nov
11.
A társas érintkezés és a boldogságszintünk

A társas érintkezés, vagyis a kommunikáció életünk egyik mozgatórugója. Az emberi kommunikáció egyedülálló az élővilágban, mivel sokszínűsége, stílusa, metodikája meghatározza az egyént. Hatása a boldogságunkra függ attól, milyen kultúrában élünk, milyen az intelligenciánk, és milyen a személyiségünk.

nov
8.
Öt tény a boldogság megtalálásáról...

A boldogság egy olyan állapot, amit mindenki el szeretne érni, de gyakran mégis nehezen megfogható. Érezted már valaha, hogy az egyik pillanatban még boldog vagy, aztán hirtelen az eszedbe jut, hogy ez nem lesz mindig így, amitől a következő pillanatban máris kevésbé érezted magad boldognak? Ugye, hogy ez milyen bosszantó?

nov
1.
A harmonikus párkapcsolat

Minden embernek az elsődleges érzelmi szükséglete az, hogy szeressen, és hogy viszontszeressék. Tehát a mindennapi életünk meghatározó elemei a társas kapcsolataink. A kapcsolatoknak boldogságfokozó hatásuk van, a szeretetkapcsolatok jelentik a legnagyobb örömforrást és boldogságot az életben.

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.