Tarts Velünk Te is!
24337 regisztrált felhasználó

2016. október hónap cikkei

okt
26.
Pozitív pszichológiai ízelítő

Tudtad, hogy a „pozitív pszichológia” kifejezést először Abraham Maslow használta a Motiváció és személyiség című könyvében 1954-ben? 46 évre rá, a 2000-es évek hajnalán a pozitív pszichológia újjászületett Amerikában, és azóta mi itt Európában is egyre kíváncsibbak vagyunk az üzenetére, a tanulságaira.

okt
20.
Optimizmus, te csodás!

Az optimizmushoz kapcsolódóan jelen írásunkban nemcsak gondolatébresztő idézeteket, kérdéseket, hanem egy olyan gyakorlatsort is közlünk, mely alkalmas lehet a terveink megvalósítása előtt álló akadályok és a szükséges változtatások tudatosítására, végső soron bátorságunk és optimizmusunk erősítésére.

okt
19.
Félig üres vagy teli az a bizonyos pohár?

Az optimizmus egyfajta attitűd, hozzáállás, beállítódás. Az attitűd pedig egy értékelő viszonyulást jelent valamilyen tárgy, személy vagy gondolat irányában. Közvetlenül nem lehet megfigyelni, csak következtetni tudunk rá a személy szóbeli vagy nem verbális, érzelmi reakcióiból. Az optimizmus és a pesszimizmus szociálisan eltanult minták hatására jön létre. Tehát ami a legfontosabb, hogy az optimizmus tanulható!

okt
14.
Újabb boldogságtippek

Számít a boldogságod. Hajlamosak vagyunk mások boldogságát a sajátunk elé helyezni, és mindenféle kifogást találunk arra, hogy miért hanyagoljuk el a saját szükségleteinket – túl elfoglaltak, túl stresszesek vagyunk, vagy épp nincs elég pénzünk. Ám ha te nem értékeled a saját boldogságod, akkor senki más sem fogja. Azáltal, hogy megfogadod az alábbi egyszerű tanácsokat, máris pozitív változást idézhetsz elő az életedben.

okt
10.
A lelki egészség elérhető

A mai rohanó, feladatokkal terhelt, teljesítményorientált világban különösen fontos szerepe van a lelki, mentális egészségünknek. Hiszen hogy tudnánk helytállni a munkában, a családban, a társas kapcsolatainkban, ha feszültek, idegesek, fáradtak vagyunk?

okt
7.
Optimizmus nehéz helyzetekben

Elkezdődött az október, számunkra az optimizmus hónapja. Sokan talán már ismerkedtek a leckékkel, csinálják a napi gyakorlatokat. És biztosan sokan feltették már azt a kérdést, hogy hogyan tarthatjuk meg az optimizmusunkat nehéz helyzetekben is. Könnyű optimistának lenni, ha nagyjából jól alakulnak a dolgaink, de sokan vannak olyan élethelyzetben, amikor a legkevésbé ez a szemlélet jut eszükbe. Pedig ilyenkor lenne a legnagyobb szükségük arra, hogy kapaszkodót találjanak valamiben. De hogyan? Miben lehet ilyenkor bízni?

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.