Tarts Velünk Te is!
24337 regisztrált felhasználó

2016. szeptember hónap cikkei

szept
30.
Mi a boldog élet titka?

Nagy sikerrel tartottuk meg a Jobb Veled a Világ Életesszencia Boldogság Klub első alkalmát. Jókedvűen, felszabadultan, elégedetten távoztunk az estről. Ezen az alkalmon a hála volt a témánk, mint a boldogságfokozó technikák egyike.

szept
30.
„Hálahatás”, avagy úton a siker felé

A hála pszichológiai értelemben (kicsit sarkított megfogalmazásban) egy önzetlen cselekedetért adott pozitív visszajelzés. De hálásak vagyunk-e saját magunknak?! Mikor mondtad utoljára, hogy hálás vagyok… ezért vagy azért… (magadnak vagy másoknak)?

szept
28.
Hála a gyakorlatban

Kutatások szerint a hála csökkenti a depressziót, az önértékelési problémákat, a félelmeket, a felesleges aggodalmakat, a féltékenységet, a bizalmatlanságot, a magányt és még sok más negatív érzést. Egyszóval: jótékony hatással van a mentális, lelki, fizikális állapotunkra. Most lehet, hogy azt gondolod, megnyugtató hallani ezeket az eredményeket, de ez csak az elmélet. Engem az érdekel, hogyan lehet mindezt a gyakorlatban is alkalmazni. Ez engem is érdekel.

szept
25.
A hála a tudomány szemével

Kutatási eredmények alapján kijelenthető, hogy a hála pozitív kapcsolatban áll az élettel való elégedettséggel, a vitalitással, a boldogsággal, az optimizmussal és a megbocsájtással is, valamint negatívan korrelál a depresszióval, irigységgel és az anyagias hozzáállással. Bagdy Emőke Hogyan lehetnénk boldogabbak című könyvében a boldog ember tízparancsolatának első pontjaként említi meg a hála fontosságát.

szept
21.
Egy tucat boldogságtipp

Következő összeállításomban nemcsak egy boldogabb, felszabadultabb élet hozzávalóit sorolom fel, hanem tippeket is adok ahhoz, hogy hogyan tudod ezeket a gyakorlatban megvalósítani. A többi csak rajtad múlik…

szept
16.
Hogyan legyek hálás a mindennapokban?

Elgondolkodtál már azon, hogy miért hajtasz nap mint nap? Miért kellenek újabb és újabb megszerzendő tárgyak az életedbe? Mit pótolsz a birtoklásukkal? Mi lenne, ha élveznéd, ami megvan az életedben? Ha hálás lennél már most is azért, amivel rendelkezel?

szept
14.
Lépések a boldogság felé az Egyesült Királyság közoktatásában

Az Egyesült Királyságban már régen felismerték az oktatással foglalkozó szakemberek a boldogságra való képesség fejlesztésének és az iskolai élet megreformálásának fontosságát. 2015-ben ki is mondták, hogy a gyerekeket heti egy órában a boldogságra kellene tanítani, miközben az iskolákat mindenképpen meg kell fosztani a „vizsgagyár” funkciótól.

szept
14.
Jó úton jársz!

Elkezdtél változtatni az életeden? Elindultál, de néha úgy érzed, valami visszatart, visszahúz? Döntések és választások rengetegén kell áttörnöd magad? A jó úton jársz, és nem a könnyű úton. Tedd meg a következő lépést – mindig csak a következőt!

szept
13.
Hálás vagyok érted!

A kapcsolat kezdeti szakaszában még csak a jót és a pozitívat látjuk a másikban. Idővel azonban a hétköznapi taposómalomban hajlamosak lehetünk arra, hogy beleszürküljünk az együttélésbe. Pedig ugyanazzal az emberrel élünk együtt, mégis valahogy mintha elfelejtkeznénk a jó tulajdonságairól. Van egy jó megoldás arra, hogy a kapcsolat ne veszítse el hosszú távon sem a motiváló erejét: legyünk mindennap hálásak a másiknak valamiért!

szept
8.
Szabadság, szeretem

A szabadság egy érzés, egy életfilozófia, egy létforma, egy csoda. Amikor azon gondolkozol, miért nem érzed jól magad a bőrödben, akkor valószínűleg nem vagy boldog, és nem vagy szabad. A szabadság nem egy megfoghatatlan „nemtom mi”, a szabadság mindenkiben megvan, megfogható, manifesztálható, érezhető, és ami a legfontosabb: motiváló.

szept
5.
Az út és az utazó

Szeptember elseje: az idei boldogságprogram első napja. Talán új életed első napja. Talán belekezdtél valamibe, amiről csak érzed, hogy szükséged van rá, de még kétségek gyötörnek. Talán egyedül érzed magad az elhatározásoddal. Talán segíthetek!

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.