Tarts Velünk Te is!
24341 regisztrált felhasználó

2016. május hónap cikkei

máj
31.
Nincs időm edzeni! – avagy egy szigorú motivációs cikk

Ha valaki az időbeosztása mögé bújik mikor edzésre, testmozgásra kerül a szó, akkor rendszerint a fülemben csengenek Hosszú Katinka szavai: „Nincs elég időm… – Pontosan annyi időd van egy nap, mint Albert Einsteinnek, Leonardo da Vincinek, Margaret Thatchernek és Michelangelónak volt egy nap!”

máj
27.
És mégis mozog…

Mozogni fárasztó. Uncsi. Fáj. Nincs kedvem. Nincs kedvem egyedül. Hová is mehetnék? Drága. Tömeg van. Nincs mit felvennem. Esik. Fúj. Hőség van. Pont most pont nem alkalmas. Te is szoktál így érezni? Olvasd el cikkünket, hogy kedvet kapj a mozgáshoz.

máj
26.
A testmozgás 13 jótékony hatása a mentális egészségre

Sokan azzal a céllal járnak konditerembe, vagy futni, hogy izmot építsenek, vagy szív-és érrendszerük egészségét megőrizzék és természetesen az is, hogy kőkemény testet érjenek el. Ám a testedzésnek vannak „nyakon felüli” jótékony hatásai is. A tudósok nagyjából egy évtizede kezdték vizsgálni, hogy a testedzés hogyan fokozza az agyműködést. Tekintet nélkül az edzettségi szintre vagy az életkorra, a tanulmányok kimutatták, hogy a testedzésnek bizony van néhány igen komoly mentális haszna.

máj
24.
Diétázz egészségesen

Egy személyi edző tanácsai az egészséges diétához

máj
23.
Örömöt adó tevékenységek áramlatában - A Flow-élmény megélése

Amíg pezseg körülöttünk az élet, gyermekek, barátok, társak vesznek bennünket körül, általában repülnek az órák, inkább azt érezzük, hogy a nap 24 órája kevés mindannak elvégzéséhez, amit tervezünk, szeretnénk, szükséges elvégezni. Nem érünk rá, hogy rosszul érezzük magunkat, sodornak az események. De mi van később...?

máj
22.
Ha nincs időd az egészségre, majd jut időd a betegségre!

A test előbb-utóbb jelzi a szükségleteit felénk. Kár megvárni, amíg különféle betegségek képében szól arról, mi lenne jó neki. Előzzük meg a problémákat, legyen a mozgás az egészségünk forrása, és ne kötelező önsanyargató feladat!

máj
18.
Gyógyító gondoskodás, avagy 7 megfigyelés a törődés pozitív hatásairól

A Boldogságprogram május havi témája az egészséges életmód. Nagyon sok jó cikk és könyv született már ebben a témakörben, ezért én most egy kicsit rendhagyó gondolatot hoztam.

máj
14.
Az egészség, mint az egység és a harmónia szinonimája

„Be kell végre látnunk, hogy egy embert meggyógyítani nem annyit jelent, mint a régi állapotot visszaállítani, hiszen éppen az idézte elő a betegséget; a gyógyítás sokkal inkább az öntudat kitágítása, egy új és életigenlő út megválasztása révén érhető el. Amíg ezt meg nem tanuljuk, továbbra is szükségünk van a betegségre.” Kurt Tepperwein

máj
13.
Nevetés és nevelés: vidáman még a tanulás is könnyebb!

A Boldog iskolában nyugodtabb a légkör, kiegyensúlyozottabbak a gyerekek, élményszerűek a tanórák, és még a tanulás is könnyebben megy! Vajon miért? Mindennek a titka a vidámság és a nevetés!

máj
12.
Ételed az életed

„A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen.” Hippokratész

máj
10.
Az éltető légzés

Az európai emberek jelentős része eltávolodott a helyes légzéstől, hiszen a városi rossz levegőből nem szívesen szívnak mélyeket, és a mozgásszegény életmód, az állandó stressz hatására is ösztönösen felszínesen lélegzik. Ez azonban sajnos komoly terhet ró szervezetünkre. Ismerd meg a helyes légzés titkát!

máj
9.
A testedzés boldoggá tesz

Köztudomású, hogy a testedzés jót tesz az embernek. Segít megőrizni a súlyunkat, erősít és segít, hogy idősebb korban is aktívak maradjunk és fiatalosnak, életerősnek érezhessük magunkat. De tudtad, hogy a testedzés boldogabb emberré is tehet?

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.