Tarts Velünk Te is!
24337 regisztrált felhasználó

2016. április hónap cikkei

ápr
29.
A megbocsátás a hála egyik megnyilvánulása III. rész

Mert felismerjük, hogy még egy fájdalmas szituáció révén is többek, erősebbek lettünk.

ápr
28.
A megbocsátás a hála egyik megnyilvánulása II. rész

Mert felismerjük, hogy még egy fájdalmas szituáció révén is többek, erősebbek lettünk.

ápr
27.
A megbocsátás a hála egyik megnyilvánulása I. rész

Mert felismerjük, hogy még egy fájdalmas szituáció révén is többek, erősebbek lettünk.

ápr
25.
Lépések a boldogság útján

Szüntelenül keressük, kutatjuk a boldogságot. Azt gondoljuk, ha ezt vagy azt elérnénk, megvennénk, megtennénk, megoldanánk, ha sikerülne elintézni, összegyűjteni, azaz, ha MEGLENNE, akkor olyan, de olyan boldogok lehetnénk végre!! De addig… á, addig csak szenvedés, nyűglődés, nélkülözés az életünk.

ápr
24.
7 gondolat a bocsánatkérésről

Mert van úgy, hogy elég csak egy mondat és minden megváltozik!

ápr
22.
A megbocsátás 5 jótékony hatása az egészségre

Engedd el a haragot… a saját érdekedben!

ápr
20.
Képes vagy elengedni a haragod?

Szorongatod, ő is szorongat téged. Kölcsönösen fojtogatjátok egymást, aztán egyszercsak már te vagy az, aki nem kap levegőt. Egyszerűen nem vagy önmagad, úgy érzed, minden ellened fordult, és hogy a rosszat csakis rosszal oldhatod meg. Teszed, kívánod a bosszút, de csak nem lesz jobb. Sőt, egyre rosszabb lett. Kilátástalannak érzed a helyzeted, de a kiutat keresed. Hogy oldd meg? Engedd el a haragod! Nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Tarts hát velem!

ápr
18.
A megbocsátásban rejlő felszabadító erő

A megbocsátáshoz vezető út lehet hosszú vagy rövid idő, ez sok mindentől függ, de amikor elértünk a megbocsátás lezáró szakaszának végére hihetetlen mennyiségű energia szabadul fel. Megszűnnek a betegségek, vidámság uralja testünket, meglátjuk az élet apró örömeit és szépségeit. Boldogok vagyunk.

ápr
15.
Ok a boldogságra

Minden hasonló, vagy hasonlónak vélt traumánk egymásra épül, és azt a reakciót hívja elő, amit a legelső tapasztalatra adtunk. Ezért nem értjük talán magunkat sem, hogy kiélezett helyzetben miért úgy viselkedünk, ahogy, ezáltal pedig sok kellemetlen szituációt idézünk elő. És nem tudjuk, miért vagyunk boldogtalanok, pedig egyfolytában a boldogságra törekszünk.

ápr
13.
Hogyan bocsáss meg - még ha olykor lehetetlennek tűnik is?

Legyen szó akár egy hűtlen házastársról, akár egy gyermekét elhagyó szülőről, vagy egy titkot kifecsegő barátról, mindannyiunknak szembe kell néznünk azzal a kérdéssel, hogy megbocsássunk-e, és ha igen, akkor hogyan tegyük ezt meg. Ebben segít cikkünk, olvasd tovább!

ápr
11.
Láthatatlan sebeink – miért olyan nehéz megbocsátani és bocsánatot kérni?

Hányszor öntöttél le valakit forró kávéval szándékosan a héten? És hányszor húztad meg valaki haját, vagy csavartad ki a karját? Remélhetőleg egyszer sem. Milyen érdekes! Azt szerencsére (az esetek túlnyomó részében) hibátlanul tudjuk kivitelezni, hogy ne okozzunk szándékos fizikai sérüléseket egymásnak. De mi van a lelki sérülésekkel?

ápr
7.
Mentális sebtapasz – avagy a megbocsátás, mint lélekgyógyszer

„Kezeket fel!” – kiáltom el magam egy emberekkel zsúfolásig megtelt, ám mindössze a képzeletemben létező teremben. „Kezeket fel, akit még soha életében nem bántott meg senki!” Néma csend, egyetlen zakó, blézer vagy pulóver ujja sem suhan, hogy megtöltse a levegőt. „Akkor most az tornáztassa meg a karizmait – képzelődöm tovább – de tényleg csak az, aki soha életében nem bántott meg még senkit!” Mintha szobrok ülnének a vörös bársonnyal bevont székeken.

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.