Tarts Velünk Te is!
24341 regisztrált felhasználó

2016. március hónap cikkei

márc
31.
Megelégszünk az apróval?

Kérdezhetnénk ezt magunktól. Mindenből többet, jobbat, nagyobbat szeretnénk. De megbecsüljük a picit, az apró dolgokat az életünkben?

márc
31.
Az élet apró örömeiben rejlő lehetőségek

„Eső esik. Fölszárad. Nap süt. Ló nyerít. Nézd a világ apró rebbenéseit.” Radnóti Miklós

márc
30.
Az önsorsrontó életből való kifelé vezető út, a boldogságig

A boldog élet születési jogunk, a boldogság, nem 1-1 ember privilégiuma, hanem mindannyiunk életében megvalósítható állapot. Mégis mi az oka annak, hogy sokszor mégsem vagyunk képesek önmagunk boldogságáért tenni?

márc
29.
Hogyan élvezzük a hétköznapi élet apró örömeit

Ha hozzám hasonlóan Te is azzal küzdesz, hogy hátradőlj, és élvezd az élet apró örömeit, nézd meg az alábbi három dolgot, ami segít erősíteni az elméd, javítani az egészséged, és megnyugtatni a lelkedet.

márc
28.
Élet - mozaik

Felgyorsult világunkban annyi impulzus ér minket nap mint nap, hogy a csodákat már észre sem vesszük. Idős korunkra, ha egy ládába összegyűjtenénk azokat a kincseket, amik számunkra fontosak, vajon mennyi értékes dolgot találnánk benne? Egész életünk egy kincsesláda lehet, ha tudjuk értékelni a szép és apró dolgokat.

márc
26.
Tudattalan teremtéseink

Csípjük fülön kósza gondolatainkat, amikhez erős érzelmi töltés tartozik, mert ezek nagy eséllyel valósággá válnak. Amennyiben magas rezgéssel bírnak, azaz pozitív érzelmek hozták létre, akkor előre léphetünk a boldogság útján, ám a félelem energiájában létrejövő teremtés végeredménye kudarc, baj, fájdalom, de legalábbis csalódás.

márc
25.
Az élet apró örömei

Te megéled az élet apró örömeit vagy robotpilóta-üzemmódban hagyod, hogy elmenjenek melletted?

márc
23.
Hogyan kezdjünk boldogok lenni? Az első lépések

Olyan sok jó cikk, ötlet és motiváló gondolat található a boldogság elérésének témájában, hogy minden érdeklődő megtalálhatja a saját személyiségéhez illő, saját mentalitásának megfelelő, mindennapokba beültethető gyakorlati útmutatást. De mi van akkor, ha még éppen csak megcsapott valakit a pozitív gondolkodásmód szele? Olvasd el cikkünket a válaszért!

márc
21.
Hogyan érhető el a tartós boldogság?

Biztosan mindenki feltette már magának ezt a kérdést. A mai rohanó világban az ember eléggé elsiklik a saját boldogsága elérése felett, próbál megfelelni másoknak, mások kedvére tenni, míg a saját maga lelki állapotára nem fordít elegendő figyelmet. Nem azt mondom, hogy legyünk önzőek, ne is törtessünk, de szánjunk magunkra néhány percet. Kezdjük most ennek a cikknek az elolvasásával.

márc
18.
10 tipp, hogyan élj lassabban és élvezd még jobban az életet

Mai modern világunk iróniája, hogy míg a folyamatosan fejlődő technológia időt takarít meg nekünk, mi ezt arra használjuk, hogy egyre több és több dolgot végezzünk el ez idő alatt. Ezáltal életünk egyre gyorsabb iramúvá és hektikusabbá válik, mint valaha. Az élet annyira gyorsan zajlik, hogy úgy tűnik, még azelőtt elszáguld mellettünk, mielőtt igazán élvezhettük volna.

márc
16.
Hogyan legyünk egy boldogságspirál részesei?

Az életünk megannyi apró örömforrást tartogat nekünk. Egy-egy kedves szó, emlék, gesztus, melyek vidámabbá varázsolhatják mindennapjainkat. Ha odafigyelünk, minden napban találhatunk okot a boldogságra.

márc
15.
Nevetve sokkal könnyebb!

A nevetés az egyik legjobb lehetőség, melyet felhasználhatunk boldogságunk érdekében. Nem csak azért nevethetünk, mert vidámak, boldogok vagyunk, hanem igaz az ellenkezője is – ha nevetünk, felszabadultak, örömteliek leszünk. Nevess minél többet!

márc
13.
Nem csak a legfelső lépcsőfokon vár a BOLDOGSÁG

Először adjunk magunknak boldog pillanatokat, perceket, órákat, majd idővel a boldogság kitölti napjainkat és átformálja egész életünket.

márc
12.
A nosztalgiázás boldogabbá tehet

A rendszeresen visszaemlékező személyek egy kutatás szerint boldogságfokozódást éltek át, és minél élénkebben elő tudták varázsolni az emlékeket, annál nagyobb mértékben.

márc
10.
Ajándék magamnak, avagy 7 + 1 ok arra, miért kényeztesd magad

A Boldogságprogram márciusi témája az apró örömök élvezete. Te is szoktál ajándékot adni magadnak? Cikkünkből megtudhatod, miért érdemes megajándékozni magadat!

márc
5.
Hogyan boldogítanak az apró örömök?

A boldogság egyik legfontosabb összetevője az a képesség, hogy élvezni tudjuk életünk pozitív élményeit, és ezt nem tudod máskor, csak az „itt és most”-ban.

márc
4.
Tanuljunk boldogságot!

Jobb Veled a Világ Estek - Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása - Összefoglaló azoknak, akik nem tudtak jelen lenni.

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.