Tarts Velünk Te is!
24341 regisztrált felhasználó

2016. január hónap cikkei

jan
31.
Gondolatfoszlányok a célokról

Elérkeztünk január utolsó napjához. E hónap témája a célok kitűzéséről és azok eléréséről szólt: remélem, mindenki eredményesen, megújult lendülettel és motivációval kezdte az évet. ,,Zárásként”, levezetésként, csokorba szedtem azokat a gondolatokat, melyek még kikívánkoznának belőlem a témához kapcsolódóan.

jan
31.
Amikor gyermekkori álmunk megvalósul!

Emlékszel még, mi volt a te gyermekkori álmod?

jan
30.
Nem fogja mindenki megünnepelni a sikereidet

Van az úgy, hogy valami, amit elterveztünk SIKERÜLT, és mégis azt érezzük, hogy mintha ez a siker nem okozna osztatlan örömet a barátaink, a munkatársaink, netán a családtagjaink körében. Ilyen esetekre íródott ez a kis motivációs bejegyzés. Olvasd tovább!

jan
29.
Tűzd ki a céljaidat és valósítsd meg őket!

Mind a nagy, mind a kis célok ugródeszkát jelenthetnek a boldogabb élet megvalósítása felé. A célkitűzés megfelelő módja pedig segíthet a cél elérésében. Hogy hogyan? Máris kiderül.

jan
28.
Értékes célok

Növelheti a jövőbeli sikerek és boldogság esélyét, ha tudatosan megjutalmazod magad, amikor elérsz bizonyos mérföldköveket a célhoz vezető úton.

jan
27.
Éld a saját életed!

A sikeres célmegvalósításban fontos, hogy külső vagy belső motivációs erők mozdítanak el terveid, vágyaid felé. Te melyikre vagy hajlamosabb?

jan
26.
Micsoda különbség!

A céltudatos cselekvésekhez elszántság, következetesség, lankadatlan figyelem és önfegyelem, a cél fókuszban tartása szükséges, és ennek gyakorlására a boldogságprogram rendszeres támogatást nyújt.

jan
24.
Boldogság a hétköznapokban

A boldogságról mindenkinek más jut eszébe. Egy kedves emlék, egy családtag, egy barát. Csupa olyan dolog, melyek örömet, lelkesedést és motivációt jelentenek nekünk a szürke hétköznapokon. De vajon mindenki tudja, hogy mitől lehetünk igazán boldogok? Egyáltalán befolyásolhatjuk a boldogságunkat?

jan
22.
Az öröm forrása

Boldognak lenni, és boldog életet élni, nem a kiválasztottak privilégiuma, hanem minden emberé, aki itt és most él ebben a világban. Hogy ki mikor eszmél erre az alapigazságra, persze sok mindenen múlik.

jan
20.
10 különbség a célok és álmok között

Arra vársz, hogy az álmaid beteljesedjenek és megváltoztassák az életedet? Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak: az álmok maguktól nem valósulnak meg. Tenned is kell érte! A kitűzött céljaid és az út, amin közben végighaladsz - ez az, ami örökre megváltoztathatja az életed.

jan
18.
Vissza a célokhoz

Akadnak olyan emberek, akik mindig tisztában vannak azzal, mit akarnak, hova szeretnének eljutni. És létezik az a tábor, amelyik néha eltéved. Néha nem tudja, merre tovább, milyen vezérelvek után vándoroljon, merre terelje sorsát. Akik néhanapján elveszettnek érzik magukat, és tanácstalanok, mit is kezdjenek az életükkel.

jan
16.
Merünk-e boldogok lenni?

Mindenki a boldogságra áhítozik, mégis kevesen mondhatják el magukról, hogy boldog emberek. Miért van ez így, hiszen mi magunk teremtjük meg a bajainkat is, de a boldog pillanatokat is! Amilyen képtelenségnek tűnik elsőre, hogy a bajokat mi idézzük elő, ugyanúgy hihetetlennek hangzik az az állítás is, hogy a boldogságot is mi hozzuk létre. Mert ha ez így van, akkor miért van olyan sok baj, és miért van oly kevés boldogság?

jan
14.
Majd idén megváltozom!

Ha hihetünk az új évi szokásokkal kapcsolatos felméréseknek, akkor a fogadalmat tevő kedves olvasók, az alábbi ígéretek (legalább) egyikét fogadták meg maguknak szilveszter éjjelén: „boldogabb leszek” – mondta a fogadkozók háromnegyede, „többet fogok edzeni és végre le fogok fogyni”, „leteszem a cigarettát”, „keményebben fogok dolgozni”. Aztán valahogy ezek a fogadalmak mégsem váltják be a reményeket, nem hozzák el a várt boldogságot. Olvass tovább, hogy megtudd, mi ennek az oka.

jan
12.
Te melyik úton vagy most?

Fedezzük fel, és lássuk meg a sötét erdőből a kivezető utat, hogy megtaláljuk a tisztást, ahol egy előre megálmodott, céltudatos tervvel, sok-sok munkával, kitartással , lelkesedéssel felépíthetjük kis házunkat és világunkat!

jan
10.
A veszteség is motiválhat

Ne feledjük, hogy a boldogsághoz már a célokra való törekvés is elég, nem feltétlenül kell elérnünk őket! Sok mindenre igaz a bölcsesség: "Ha nem akarod, megkapod!"

jan
9.
A célhoz vezető út

Azok az emberek, akik kis lépésekké tudják bontani a céljaikat, nagyobb valószínűséggel érik el a nagy, távolabbi célokat is. Szeretnéd tudni miért?

jan
6.
Hogyan tűzzünk ki magunk elé megfelelő célokat?

Az óév búcsúztatásával és az újév köszöntésével egy időben előtérbe kerülnek a fogadalmak, az új célok kitűzése, amelyek meghatározzák a következő évi hozzáállásunkat, törekvéseinket. De vajon melyek azok a célok (fogadalmak) amelyek emelik az egyén pszichológiai jóllétét, valamint amelyeket a személy valóban megvalósíthatónak értékel? Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk, mielőtt megírjuk a 2016-os fogadalmaink listáját a valódi siker érdekében?

jan
4.
Hogyan teremthetünk boldogabb új évet?

Szeptember 22-től, az őszi napéjegyenlőség idejétől december 21-ig egyre rövidültek a nappalok, és hosszabbodtak az éjszakák. Ez a mély felismerések és az önmagunkkal való találkozások ideje volt. A karácsonyi időszak tökéletes arra, hogy az ember meglássa önmagát a csendes, szeretetteljes napokban. De ez most már múlt.

jan
3.
A BoldogságBlog legolvasottabb cikkei 2015-ben

Összegyűjtöttük a 2015-ös év és az idei évad eddigi legolvasottabb cikkeit. Fogadjátok szeretettel! Hálásan köszönjük önkéntes cikkíróinknak a jobbnál jobb írásokat.

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.