Tarts Velünk Te is!
24337 regisztrált felhasználó

2015. december hónap cikkei

dec
31.
Szokások új év előtt, s után

Itt van a küszöbön az év vége, ezért szeretnék figyelmetekbe ajánlani néhány jó tanácsot, amit hagyományainkból merítettem és eljövendő új életünk kialakításához szolgálhatnak támaszul.

dec
30.
A jó tettek megosztása boldoggá és egészségesebbé tehet

Sok érdekes, állásinterjún elhangzott kérdésről hallottam már életemben. Köztük van egy olyan, amelyhez mindig visszakanyarodok: Mi volt az utolsó jó tett, amit véghezvitt? Te mit válaszolnál?

dec
28.
A boldogság, az élettel való elégedettség és az életminőség kapcsolata

Az élettel való elégedettség, mint ahogy a boldogság és a szubjektív jóllét kutatása is az ókorra nyúlik vissza. Az ember már ősidők óta gondolkodik azon, hogy mitől érezhetné jobban magát az életben. Nézzük meg, mik is ezek?

dec
27.
Ajándék

Amikor ezeket a sorokat olvasod, már lecsengtek az ajándékvadász napok, talán a karácsonyi vendégjáráson is túl vagy, és visszatekinthetsz arra, hogy amit adtál, az valódi ajándék volt-e, és amit kaptál, az valódi ajándék volt-e számodra.

dec
26.
Karácsonyi Rege

Harang csendül, ének zendül, messze zsong a hálaének, az én kedves kis falumban Karácsonykor magába száll minden lélek...

dec
25.
Bagdi Bella: Világíts a világért

Világíts a világért, világíts a békéért, világíts a szeretetért, világíts a gyengékért. Világíts az anyákért, világíts az apákért, világíts a gyermekekért, világíts mindenkiért.

dec
24.
Ünnep csilingel lelkünkben

Áldott, békés, boldog karácsonyt és egészségben, élményekben, boldogságban gazdag új évet kívánunk!

dec
23.
Hogyan segítsünk önmagunkon?

A kölcsönös egymásrautaltság elfogadása és megértése jelenthetné számunkra, emberi lények számára is a legnagyobb biztonságot. Aki ad, annak adatik, aki segít, az a saját szervezetétől kap segítséget, megújult erőt, belső védelmet.

dec
22.
Karácsony stressz nélkül? Erre a 4 dologra figyelj!

Elérkeztünk a karácsony végső visszaszámlálásához. Ahogy megteltek a plázák és beizzottak a sütők, azzal egyenesen arányosan megnőtt a stressz-szintünk is, ami rendszerint a lehető legrosszabbkor, szenteste csúcsosodik ki. Ez alkalommal abban szeretnénk segíteni, hogy idén egy kicsit kevésbé frusztráltan éljük meg ezeket a napokat.

dec
20.
4 könnyen megvalósítható jó cselekedet

Ebben az írásunkban megosztunk veletek pár azonnal elkezdhető praktikát, amikkel akár egyből el is kezdhetitek a gyakorlást.

dec
19.
Jó cselekedeteken innen és túl…

Mi a nehéz a jó cselekedetekben? A tapasztalat szerint az, hogy a jó cselekedeteket automatikusan a jótékonysággal azonosítjuk. És mit értünk jótékonyság alatt? Adományozást, önkéntes munkát, idegennek való segítségnyújtást. És bizony ebben mi magyarok a felmérések szerint nem vagyunk túl jók.

dec
18.
Mindenki jó

Boldogságprogramunk e havi témaköre biztosan mindenki szívét megtölti szeretettel, embertársi elköteleződéssel, segítőkészséggel, támogatással, és derűvel.

dec
16.
A szeretet szemüvegén át nézlek

Szívünk legmélyén mindannyian vágyódunk arra, hogy szeressenek, ezért erőn felüli költekezéssel, drága ajándékokkal igyekszünk elkápráztatni a körülöttünk élőket, mert azt hisszük, hogy akkor jobban fognak szeretni minket?

dec
14.
Minden nap karácsony

Amikor eljön az év vége a szokásos hétköznapi teendők mellett elkezdünk tudatosan adni a környezetünkben élőknek. Aztán körbenézünk és látjuk, mennyien maradnak ki a karácsony adta csodás pillanatokból. Összeszorul a szíved, a gyomrod, mert azt érzed ez így nincs rendjén. Mert a karácsony mindenkinek jár. De tényleg egy évben csak egyszer?

dec
12.
Értékes és szerethető vagyok

Éreztél már olyat, hogy történt veled agy aprócska, jelentéktelennek tűnő dolog, és ettől módosult tudatállapotba kerültél? A lelked az egekbe repült, és minden tökéletesnek tűnt? Ezek gyógyító, kegyelmi állapotok, de vajon mit tehetünk, hogy ne illanjanak el?

dec
10.
Szeretet adás-vétel

Sablonosnak hangzik, de tényleg rohanó világban élünk. Futunk a pénzünkért, az elismerésért, a boldogságért. De annyira szaladunk, hogy elfelejtjük észrevenni őket. Elszáguldunk azok mellett, amik talán igazán fontosak lennének…

dec
8.
Nászút 50 jó cselekedettel

Olvasd el Mark és Ismini történetét, akik egy különleges nászútra indultak, azzal a céllal, hogy boldogságot és örömet okozzanak más embereknek, de valójában a legnagyobb boldogságot és örömet ŐK saját maguk tapasztalhatták meg!

dec
2.
Jó cselekedeteink Szent Karácsony havában

December hava többek között a szeretetről, az ajándékozásról, az egymásra való odafigyelésről és az önvizsgálatról szól. S nekünk a Boldogságprogramban még valami másról is.

dec
1.
Boldogság Mesterkurzus - Bagdy Emőke karácsonyi üzenete

Sokan kértétek, hogy tegyük elérhetővé számotokra azt a dokumentumot, amit Prof. Dr. Bagdy Emőke osztott ki az első sorokban. Íme:

4890 84 7848
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.