Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

Amikor gyermekkori álmunk megvalósul!

2016. január 31.

Kisgyermek korunk óta mindig vágyuk valamire. A gyerekek még nem tudatosan érzik azt, hogy mindig kell valami új, valami más dolog az életükbe. Egy másik játék, egy más ízű  csoki, egy új ruha vagy cipő, valami ami örömöt okoz pillanatnyilag. Amikor egy kis barát kap egy új játékot, minden gyermek olyat szeretne. Majd amikor megkapja, néhány óra, vagy néhány nap után már unalmasnak találja és nem játszik vele tovább. És ez így folytatódik addig, míg mi szülők megelégeljük az újabb és újabb játék vásárlást, s nem engedjük már tovább fölöslegesen a játékhalmozást.

Annyi játékod van már, miért nem játszol azokkal? – kérdezzük.

A válasz legtöbbször az, hogy már unalmasak. Ekkor egy ügyes szülő néhányat elrejt a gyermek elől és néhány hónap múlva amikor előkerül ismét örömmel játszik vele gyermeke, mintha új lenne. Nagyon szerencsések azok az emberek, akikben már gyermekkorukban tudatosul, hogy mik is szeretnének lenni, majd felnőttként mi is lenne az a munka, amit örömmel és lelkesen végeznének. Csak nagyon kevesen vannak, akik azt a munkát végzik, amire már gyermekkoruk óta vágytak. De ők igenis megvalósították önmagukat. Kislányok, akik írni, olvasni tanították a babájukat és a macijukat, ma már óvónénik, tanító nénik talán. Kisfiúk, akik játék autótóikat darabokra szedve ismerkedtek az alkatrészekkel, ma már bizonyára igazi szakemberként végzik ezt a munkát. Vannak rendőr ruhába öltözve, orvosi  táskával babákat gyógyító gyerekek, akik később a valós életben is ezt a hivatást választották. Az ő gyermekkori álmuk és céljuk, sikeresen megvalósult.

Mi lehet az ő titkuk?

Volt egy vágyuk, egy elképzelésük arról, hogy mi is az, ami igazán boldoggá és elégedetté teszi őket, kitartottak és végig vitték álmukat. Lehet, hogy mellettük álltak szüleik, akik biztatva és támogatva segítették útjukat e célok elérésében? Lehet, hogy nem állt mellettük senki, sőt csak olyanok is akadtak, akik mindig csak lebeszélték az álmaikról? Igen. De kitartásuk és céltudatosságuk eredményeként ma már azt a hivatást végzik, amire vágytak!

Vannak gyermekek akik, kiemelkednek valamiben pl: nagyon szépen énekelnek, tehetséges zenészek, tehetséges sporttolók stb. Ők azok, akikre ha mi szülők, felnőttek időben felfigyelünk és minden támogatást megadunk, akkor ezek a gyermekek sikeres és eredményes életet élhetnek. Tehetségüket kiaknázva, valóra válthatják álmukat! Ne hagyjuk a kis tehetségeket elveszni! A legtöbb ember abba a táborba tartozik, akiket az élet ide-oda irányít, és ebből adódóan alakul majd ki az a végső cél, vagy feladat, ami meghatározza majd munkájukat. Dolgozni kell, hogy fenntarthassuk magunkat, hogy életben maradjunk, hogy családot alapíthassunk.  Ha nem is azt a munkát végzed, ami igazán boldoggá tesz, még mindig van időd, hogy megtaláld magadban legbelül azt, amire vágysz, ami nemcsak azért kell, hogy megélj, hanem azért, hogy boldog légy általa! Nem tudhatod mikor fogod ezt felismerni, de abban a pillanatban amikor erre rájössz, TÉGY ÉRTE! Soha nem késő változtatni!

Miért? Mert eljön majd akkor az idő, hogy nap mint nap azt csinálod, amire mindig is vágytál és mindig is örömet okoz, általa kiteljesedhetsz és révbe érhet az életed. Ha eddig nem tudtad hogyan, mi megmutatjuk neked! Csatlakozz országos Boldogságprogramunkhoz most, és tégy a saját boldogságodért!

Kívánom Neked, hogy minél hamarabb megtaláld a szíved vágyát!

Szerző
Grófné Czere Anikó

Klubkoordinátor

Grófné Czere Anikó összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.