Tarts Velünk Te is!
23536 regisztrált felhasználó

2. lecke: A társas kapcsolat megélése létszükségletünk

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, milyen fontosak a társas kapcsolatok az egészségünk és a lelki jóllétünk szempontjából. A boldogsággal foglalkozó szakirodalom egyik legfontosabb felfedezése, hogy a boldog embereknek jobbak a társas kapcsolataik, mint kevésbé boldog társaiknak. A boldog emberek kivételesen jól ápolják a kapcsolataikat a barátaikkal, a családtagjaikkal és a szerelmükkel.

A pozitív beállítottság nagy baráti kört feltételez

Minél boldogabb valaki, annál valószínűbb, hogy nagy baráti vagy ismeretségi köre van, hogy van partnere, s hogy van kihez fordulnia, ha bajban van. Minél boldogabb valaki, annál valószínűbb, hogy házas, és jó, tartós házasságban él. Minél boldogabb az ember, annál valószínűbb, hogy elégedett a családi életével és a társas tevékenységeivel, hogy „nagy szerelmének" tartja a társát, és hogy érzelmi és valódi segítséget kap a barátaitól, az elöljáróitól vagy a munkatársaitól.

Az emberi kapcsolatok boldoggá tesznek

A társas kapcsolatok és a boldogság közötti oksági kapcsolat egyértelműen kétirányú. Ez azt jelenti, hogy a szerelmi partnerek és a barátok boldogítják az embert, de egyúttal azt is jelenti, hogy a boldog emberek nagyobb valószínűséggel létesítenek szerelmi és baráti kapcsolatokat.

 

Emlékezz! Minden egyes pillanatban, amikor magadnak jót teszel és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulsz ahhoz, hogy jobb legyen ez a világ.

A harmadik leckét itt olvashatod >>

Minden napra találsz feladatokat, javaslatokat a Boldogságprogram oldalán, ezért érdemes minden nap feljönnöd és megnézned a napi feladatokat.

Ehhez azonban be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, akkor azt itt teheted meg >>

Örömteli tanulást kívánunk neked!

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7808
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek!