Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

A sikeres célteremtés öt lépése

2019. január 2.
„Haladni akarsz az életedben, de sokszor egyik lábad a féken van. Ahhoz, hogy szabad lehess, meg kell tanulnod elengedni. Elengedni a sérüléseket. Elengedni a félelmet. Nem táplálni tovább a régi fájdalmakat. Az az energia, amivel a múltadba kapaszkodsz, visszatart az új élettől. Mi az, amit ma elengednél?” (Mary Manin Morrissey)

1. Hagyd abba a múlton való rágódást!

Elmúlt, vége, nem tudsz már változtatni rajta. De a jövődön annál inkább, hiszen azt a mostani gondolataiddal teremted.

2. Engedd el a túlzott akarást, és hagyd, hogy bármi megtörténhessen!

Ettől a spontaneitás és a vidámság lesz a fókuszodban. És minél jobban érzed magad, annál több jó dolog fog veled történni. Ösztönösen és automatikusan.

3. Fejezd be önmagad hibáztatását, ne harcolj!

Semmi gond veled, csak tapasztalatokat gyűjtesz minden élethelyzetből. Keresd mindenben a jót, elsődlegesen önmagadban!

4. Lehetne ez másképp is?

Ha másfajta életre vágysz, akkor engedd meg, hogy más módon gondolkodj, cselekedj, élj, mint eddig tetted! Higgy benne, hogy van választásod és lehetőséged arra, hogy újfajta minőségben élj, mint eddig!

5. Folyamatosan a vágyott életedre gondolj, és azt képzeld magad el!

Minél többet foglalkozol azzal, amit szeretnél, ahelyett, amit nem, az annál gyorsabban fog megvalósulni. Hiszen amikor egy változást szeretnél az életedben, az a legfontosabb, hogy minél többet legyél benne gondolatban abban az minőségben. Így a te gondolati energiáid ezt a változást fogják behívni a fizikai megtapasztalásodba.


 

Szerző
dr. Kovács Fatime

Mentálhigiénés szakemberként és terapeutaként dolgozom hosszú évek óta. A hivatásomnak tekintem, hogy minél több embert segítsek abban, hogy jól érezze magát, és örömben élhessen. A boldogság az életünk alapja, és el is érhető, ha teszünk érte. Írásaimmal is ebben szeretnélek támogatni, hogy minél inspiráltabban tudj cselekedni magadért és másokért.

dr. Kovács Fatime összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.