Tarts Velünk Te is!
23204 regisztrált felhasználó

Kapcsolat boldogság és szeretet között

2018. február 14.

A szeretet és a boldogság közötti hasonlóságról már számtalanszor írtak, és ugyanennyiszer került a különleges kapcsolatuk megvitatásra. Kulcsfontosságú kérdések azonban továbbra is, hogy a két érzelem vajon azonos-e, illetve, hogy következménye-e az egyik a másiknak.

Mi volt előbb...?

Megfigyelték már számos vizsgálatban, hogy a szeretet gyakran a boldogsághoz vezet és a boldogság a szeretethez. Az emberek is gyakran összekeverik ezt a két fogalmat, és ha valami boldoggá teszi őket, akkor az az érzésük, hogy azt szeretik is.

Ha egy gyermeket megkérdezünk, hogy szereti-e az édesanyját, vagy boldog-e vele, akkor a válasz valószínűleg az lesz, hogy mindkettő. Hiszen a szeretet és a boldogság közötti kapcsolat fontos, és a legtöbb alkalommal természetes – ha ellentmondás van, akkor az azt jelentheti, hogy az érzés nem természetes.

Szível-lélekkel

Gyakran mondjuk, hogy a szeretet szívből jön, és a boldogság egy lelkiállapot. Ez azt jelenti, hogy ha hasonlóság van a szeretet és a boldogság között, akkor párhuzam és szoros kapcsolat van a szívünk és a lelkünk között is.
A boldogság az életünk végéig tartó utazás, nem egy tárgy, amelyet magunknál tarthatunk folyamatosan.

A boldogságot fel kell fedezni az élet különböző szakaszaiban, és néha újra meg kell határoznunk a szeretet fogalmát az út során. Ez fogja megteremteni a kapcsolatot a szeretet és a boldogság között, amely a két legerősebb emberi érzelem.

Rátok bízzuk, kedves olvasók, hogy hogyan rangsorolnátok a szeretetet és a boldogságot az életetekben, és hogy fenntartsátok a jó kapcsolatot közöttük. Kívánjuk, hogy legyen szeretet az életetekben, mely mindig boldoggá tesz életetek során!

Forrás: http://www.indiathenation.com/semblance-between-love-and-happiness/
Szerző
E. Kovács Margit

Nagy érdeklődéssel olvasom, tanulmányozom a nemzetközi életmódfejlesztő oldalak írásait. Szívesen osztom meg Veletek is a cikkek ötleteit, gondolatait.

E. Kovács Margit összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7799
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.