Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

7 lépés az elégedettebb és boldogabb élet felé

2015. október 30.

Nézzük, mi az a 7 lépés, amit érdemes megtenned, ha boldogabb életet szeretnél:

1. Kezdd a családdal!

Bármennyire is nehéznek tűnik a lépés, először nézz szembe a családoddal, közvetlen környezeteddel és rendezd azokat a konfliktusokat és nézeteltéréseket, amelyek nyomják szívedet. Ha csak kimondod, mi bánt, már megkönnyebbülsz és felszabadultabban érezheted magad. Ne félj megtenni te az első lépést!

2. Folytasd Önmagaddal!

Kezdd el szeretni, tisztelni azt, aki vagy. Ha úgy érzed, távol vagy ezektől tedd fel a kérdést magadnak. Megérdemlem, hogy boldog legyek? Megérdemlem, hogy szeressenek? Tudom, mit jelent egyáltalán boldognak lenni? Ha úgy érzed a válasz nem, akkor állj neki másképpen gondolkodni magadról és keresd meg a magadhoz vezető utat. MOST! Ahhoz, hogy megtaláld a boldogság forrását, magadat kell először építeni és elfogadni. Szeresd magad, és meglátod, egészen más világ tárul eléd.

3. Légy nyitott!

Merj nyitott lenni, engedj be új embereket, új lehetőségeket az életedbe. Ne élj csigaházban. Számtalan módja van annak, hogyan teheted színesebbé a hétköznapokat. Lépj ki a komfortzónádból és meglátod, mennyi új élménnyel lehetsz gazdagabb.

4. Soha ne hasonlítsd az életed másokéhoz!

Persze a szomszéd fűje mindig zöldebb, de te a saját lehetőségeidhez és életedhez mérd magad.

5. Tedd szokássá az optimizmust!

Igenis lásd, hogy a pohár félig tele van. Kerüld azokat, akik negatívan, pesszimistán gondolkodnak, akik az életet mindig szürkének és fekete-fehérnek látják, akik csak panaszkodni és ítélkezni képesek. Figyeld meg magad, ha olyan emberek vesznek körbe, akik pozitív szemléletben élik életüket, az rád is milyen jó hatással van. Zárd ki a negatív tényezőket, amennyire csak lehet.

6. Csináld azt, ami jól esik!

Keress magadnak olyan elfoglaltságot, melyben örömödet lelheted. A mozgás, a kreatív tevékenységek segítenek megtapasztalni azt az áramlást, mely felszabadít és elvezethet téged a boldogság felé vezető úton.

7. Tegyél másokért!

Találd meg a módját annak, ami mellett szívből el tudsz köteleződni. Ne gondolj nagy dolgokra. Csak amennyire a lehetőségeid megengedik. Sok embernek egy kedves építő szó, egy ölelés, egy mosoly elég ahhoz, hogy szebbé tedd a napját. Ne fogd vissza magad, adj, és hidd el, nem marad el a jutalmad.

Ha ezeket a lépéseket megteszed... egyiket a másik után lépésről lépésre, hamarosan látni és érezni fogod, hogy egyre boldogabb az életed!

Jó lépegetést a boldogabb életért!
 

Ha több tippet szeretnél, a Boldogságprogram napi feladatai segítségedre lesznek!
 

Szerző
Kása Renáta

Thetahealing konzulensként, jobb agyféltekés rajzoktatóként célom, hogy az embereket közelebb vigyem önmagukhoz és céljaikhoz. Hiszem és tudom, hogy a folyamatos tanulás és fejlődés által Veled is jobb lehet a Világ.

Kása Renáta összes írása »

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.