Tarts Velünk Te is!
24235 regisztrált felhasználó

7 egyszerű lépés, és minden célod elérhetővé válik!

2019. január 9.

Mindannyian kitűztünk már magunk elé célokat, de sokan elakadunk itt, és sóvárgunk a vágyaink után, de nem sokat teszünk a megvalósításért. Ha már tudjuk mit szeretnénk, fontos, hogy tervet is készítsünk, mit is kell tennünk ahhoz, hogy célba érjünk. Milyen legyen ez a terv? Olyan aprólékos, részletes, amilyen csak lehet, különösen az első lépések. Ha ez megvan, legyünk aktívak, és cselekedjünk, ne csak beszéljünk arról, amit szeretnénk!

"Minden igyekezet hiábavaló, ha nem ismered az utat, ami a céljaid eléréséhez vezet."
(Cicero)

  1. Megkönnyítjük a dolgunkat ha társakat keresünk, sokkal egyszerűbb az élet, ha nem egyedül vágunk az útnak, hanem összefogunk sorstársainkkal. Motiváljuk, támogatjuk egymást, ha csökken a lelkesedés, van honnan erőt meríteni! Kereshetünk olyan példaképeket is, akik már bizonyítottak, akik nemcsak támogatni tudnak minket, de útmutatást is adhatnak, tapasztalataikkal segíthetnek minket. 
  2. Akadályokba fogunk ütközni az út során, ez egészen biztos. Legyünk képesek változtatni az elképzeléseinken. Készüljünk fel arra, hogy nem minden alakul úgy, ahogy elsőre gondoltuk. Ilyen kor könnyebb lenne feladni, megfutamodni, de legyünk bátrak és kitartóak! A kiindulási pont és a végcél a biztos, a megváltoztathatatlan. Az út alakítható, a jó terv mindig rugalmas!
  3. Ne hagyjuk magunkat eltántorítani a kitűzött céloktól! Koncentráljunk mindig az éppen aktuális feladatra, és ne engedjük, hogy bárki vagy bármi elvonja a figyelmünket! Figyeljünk arra, ami igazán fontos!
  4. Hivatkozhatunk arra, hogy nincs időnk, de ez csak kibúvó. Arra van időnk, amire igazán szeretnénk, csak jól kell beosztani a napjainkat. Készítsünk egy naplót a hetünkről, írjuk fel valamennyi heti tevékenységünket. Vasárnap aztán nézzük át, mivel töltöttük el az időnket. Meg fogjuk látni, mennyi időt pazaroltunk feleslegesen! Mi mindent tehettünk volna meg ezalatt az idő alatt! Mennyivel közelebb lennénk a vágyott cél felé vezető úton!
  5. Higgyünk abban, hogy sikerülni fog! Ha magunk is kételkedünk abban, hogy sikeresek leszünk, miért várnánk támogatást és elismerést a környezetünktől? Fontos, hogy legyen önbizalmunk, akaraterőnk.
  6. Sokat segíthet, ha elképzeljük magunknak, mi lesz majd, ha ott állunk a jelképes célvonalban. Mit fogunk érezni, mit fogunk átélni az adott pillanatban. Ha vizualizáljuk ezt a szituációt, ez elraktározódik a tudatalattinkban, és ha elkeserednénk, feladnánk, könnyen előhívhatjuk az elménkből a pozitív élményt. Lefekvés előtt, vagy reggelente nyugodtan álmodozzunk!
  7. Időnként szánjunk á időt, hogy önvizsgálatot tartsunk, hol is tartunk éppen, jó úton haladunk-e, megtettünk-e mindent, amit szerettünk volna. ha igyekszünk átgondoltan, jó tervekkel, változtatásra képesen, de kitartóan haladni az általunk választott úton, a siker garantáltan nem marad el. Sok szorgalom, kitartás, vasakarat, állhatatosság, ezek nélkül nem fog menni. De hát az életben mindennek ára van. Aki nem tesz semmit, nem is ér el semmit. Aki képes tenni a sikerért, megérdemli a jutalmat.

Fogjunk hozzá! Vár az út, irány a cél!

Forrás: Gedankenpower

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7831
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.