Tarts Velünk Te is!
23003 regisztrált felhasználó

6. lecke: Hogyan érdemes meghatározni a céljaidat?

Ha tisztán, őszintén jelöljük ki céljainkat, bölcsen és ítéletektől mentesen, akkor van esélyünk sikerre is vinni őket. Azaz hogyan? Felnőttként. 

 • Válassz bölcsen! Első lépésként gondold át a fontos céljaid és törekvéseid, hogy azok értékesek és értelmesek legyenek.
   
 • Válassz bölcsen: gondold át újra! Összegezd írásban az életed, az értékeid és a sikereid olyan módon, ahogyan ezeket az utódaidra kívánod örökíteni.
   
 • Vállald fel a céljaid! Legyenek hitelesek a céljaid – érezd a magadénak!


 

 • Lelkes elköteleződés: Bármely tevékenységről legyen is szó, a készségek kifejlesztéséhez nagyon sok gyakorlatra, türelemre és munkára van szükség. Néha kockázatokat is kell vállalni ezért fontos, hogy elköteleződjünk a céljaink mellett, s még jobb, ha az elköteleződéshez lelkesedés, hév és lendület is párosul.
   
 • Fogalmazz meg önbeteljesítő jóslatokat! Ha hiszünk magunkban, és optimisták vagyunk, akkor növelni fogjuk az esélyét annak, hogy kitartunk, és a végén siker koronázza az erőfeszítésünket, bármi legyen is a célunk.
   
 • Légy rugalmas! Ha hirtelen akadállyal, korláttal vagy új lehetőséggel találod szembe magad, akkor esetleg meg kell változtatnod, vagy hozzá kell idomítanod a törekvéseid.


 • Ne aknázd alá a belső motivációd! Ez azért fontos, mert még a legértékesebb és legnagyobb kielégülést okozó tevékenységek iránt is elveszíthetjük az érdeklődésünket és a lelkesedésünket, ha úgy érezzük, hogy valami kényszerít minket arra, hogy végezzük.
   
 • Bontsd le részcélokra a céljaid! Ha a magasabb szintű célok felé szeretnénk haladni, akkor fel kell bontanunk őket alsóbb szintű részcélokra. Azok az emberek, akik ilyen kis lépésekké tudják bontani a céljaikat, nagyobb valószínűséggel érik el a nagy, távolabbi célokat is. Ennek ellenére soha ne tévesszük szem elől távolabbi céljainkat!

Emlékezz! Minden egyes pillanatban, amikor magadnak jót teszel és ebből a jóból más is részesül, hozzájárulsz ahhoz, hogy jobb legyen ez a világ.

További érdekes információkat a célkitűzések fontosságáról itt a leckéknél olvashatsz >>

Minden napra adunk feladatokat, javaslatokat a Boldogságprogram oldalán, ezért érdemes minden nap feljönnöd és megnézned a napi feladatokat itt >>> vagy letöltheted a havi munkafüzeteket innen >>>

Ehhez azonban be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál, akkor azt itt teheted meg >>>

Örömteli tanulást kívánunk neked!

 

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7789
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

A következő Klubtalálkozó időpontja:
május 8., 17:00 óra
Ha szeretnél részt venni, jelentkezz be!
A Boldogságprogram fővédnöke:

Prof. Dr. Bagdy Emőke

Felemelő érzés olyan ügy mellé állni, amellyel szívből egyetértek!

 

10 hónapos boldogságprogram témái:

3. hónap: Társas kapcsolatok
4. hónap: Boldogító jócselekedetek
5. hónap: Célok kitűzése és elérése
6. hónap: Megküzdési stratégiák
7. hónap: Apró örömök élvezete
8. hónap: Megbocsátás
9. hónap: Egészséges életmód
10. hónap: Fenntartható boldogság