Tarts Velünk Te is!
24424 regisztrált felhasználó

30 lehetőség a hálád kifejezésére 2. rész

2019. október 16.

Előző cikkünket ott hagytuk abban, hogy hogyan fejezd ki a háládat mások felé. Ez azért is nagyon fontos, mert néha a környezetünkben élőknek fogalma sincs mit jelentenek nekünk. Evidenciának vesszük, hogy a másik ember tudja mit érzünk, miközben nem adunk számára pozitív visszajelzéseket. Ne engedd, hogy a te szeretteid bizonytalankodjanak abban, hogy mennyire fontosak számodra! Fejezd ki, add át nekik a háládat!

11. Tudod, hogy valaki a családodban már régóta vágyakozik valamire? Add meg neki, amit szeretne! Ha megtetted, mondd el neki azt is, miért kapja! Nem kell nagy dolgokra gondolni, lehet, hogy neked van otthon valamid, amire neked már semmi szükséged nincs, de neki egy világot jelenthet!

12. Ismerd el!  Mutasd ki! A tehetségét, a belső értékeit, bármit amit csodálatra méltónak tartasz benne!

13. Mondtad már valaha valakinek, hogy - Jobb veled a világ? - Nem? Épp itt az ideje!

Vannak olyan emberek, akik felé szinte lehetetlen kifejeznünk a hálánkat. Semmi kedvesség, semmi jele a köszönetnek… Rossz kedved lesz tőlük, gondot okoznak neked. A környezetünkben néha ilyenek is megtalálhatóak. Az embereket nem változtathatod meg. De ők meg tudnak változni, ha akarnak. Minden hatásra egy ellenhatás a válasz, ez valójában fizika. Gondolkodtál már azon, hogy mi történik, ha ezek felé az emberek felé is pozitív energiákat kezdesz el sugározni? Próbáld ki!

14. Hallgasd meg őket!

15. Minden nézőpont - még az is ami nem egyezik a tiéddel - egy új lehetőség. Ne zárkózz be rögtön, hallgasd meg annak az embernek a véleményét is, akiről tudod, hogy más mint te!

16. Képzeld magad a helyébe! A főnököd állandóan feladatokkal bombáz és a te munkádra hagyatkozik? Lehet, hogy így akarja kifejezni az elismerését? Mindenre tud mondani valamit, vagy mindenre van egy kifogása? Lehet, hogy épp ettől csodálatos az akaratereje, a kitartása!? Anyukád mindig mindent jobban tud? Lehet hogy ez  idegesít, de azért jól esik, hogy még ma is oroszlánként véd téged!?

17. Tudatosíts ezekben az emberekben, hogy milyen érzéseid vannak velük kapcsolatban. Tanulj meg asszertívan kommunikálni. Ez elsőre értelmetlennek tűnik, de hamarosan észre fogod venni, hogy komolyabban vesznek, és egészen máshogy fognak hozzád állni.

A kollégáid között is - akikkel nap mint nap együtt töltöd az idődet - akadnak bőségesen olyanok, akik felé a háládat kifejezheted. Ne gondolj nagy dolgokra, elég egy apróság is.

18.  Válassz ki valakit, írj egy cetlit az asztalára, vagy egy képeslapra írd le mennyire megbecsülöd, nagyra tartod őt. Tedd olyan helyre, ahol megtalálja, és várd a hatást! Nem fog elmaradni!

19. Ajánld fel, hogy besegítesz a munkájába, vedd le a válláról a terhek egy részét ! Ha ő kér, segíts be, és ne mondj rögtön nemet! De azért ne hagyd magad kihasználni !

20. Vigyél valamit amit közösen megehettek valamelyik szünetben! Egy szendvics, egy bagett, vagy egy süti délutánra …. Egy apró gesztus, de nagy örömet szerzel vele! Ha esetleg gyümölcs, vagy házi készítésű dolog lesz ez, akkor még az egészségére is figyelsz.

Remélem megvalósítod ezeket a tippeket, ha igen, oszd meg utána a tapasztalataidat velünk a Boldogságprogram üzenőfalán.

Ha még több optimista gondolatot szeretnél, amivel kifejezeted a hálát figyeld a Blogot, mert hamarosan az utolsó 10 ötletemet is megosztom veled!

Gyere el a novemberi Boldogság Mesterkurzusra, mert Bagdi Bellától és Dr.Bagdy Emőkétől további értékes boldogságfokozó gyakorlatokat tanulhatsz!

Forrás: Psychotypps

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7861
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.