Tarts Velünk Te is!
24425 regisztrált felhasználó

30 lehetőség a hálád kifejezésére 1. rész

2019. október 9.

Előfordult már veled, hogy pillangók repkedtek a gyomrodban, és úgy érezted ezt az érzést valakinek tovább kell adnod, vagy meg kell köszönnöd? A hála olyan érzés, ami mindig valamilyen eseményhez, szituációhoz vagy emberhez kapcsolható, amelyben jó dolog történt veled.

"Ha hálásnak érzed magad, és ezt nem mutatod ki, az olyan, mintha becsomagolnál egy ajándékot, de soha nem adod oda."

A hála kifejezésének hiánya legtöbbször nem a szándékban rejlik, sokkal inkább arról van szó, hogy nincs ötleted, bátorságod, vagy alkalmad, lehetőséged  a hálád kifejezésére. De biztos így van ez?

Minden kapcsolatunkban tanulunk valamit: megismerjük a határainkat, bizalmat, odaadást, szeretetet, figyelmet adunk és kapunk. Mindegy, hogy barátokról, kollégákról, a családodról van szó, vagy akár saját magadról, érdemes időt, energiát és gondolatokat szánni arra, hogy ezt az érzelmeidet kimutasd, hiszen további pozitív hatása lehet az életedre, és sokkal jobban fogod érezni magadat. Ha van kedved velünk tartani mi segítünk kifejezni magad mások felé, hogy a háládat oda tudd adni nekik.

Fejezd ki a háládat saját magad felé !

Ez az első lépés arra, hogy feltankolj energiából, és erőből. Sokszor elfelejtkezünk róla, vagy a belső énünk szigorú kritikát gyakorol felettünk, mégis legyünk hálásak önmagunknak önmagunkért, amire képesek vagyunk és amit megteszünk azért is. De hogyan ?

1.      Írd fel, amit magadnak köszönhetsz! Ne légy szerény, ne félj a nagy szavaktól ! Írj egy levelet magadnak, nem is hiszed milyen jó érzés lesz később olvasni! És bár annak hangzik, ez egyáltalán nem vicces!

2.      Hálálj meg ma valamit magadnak egy kis lazulással pl. a jól elvégzett munkát, mozival, színházzal, egy kis olvasgatással. Bármi jöhet, amit szeretsz!

3.      Élvezd ki az érzést, ha valaki köszönetet mond neked azért, amit tettél érte! Köszönd meg, és ne kicsinyítsd le az érdemeidet!

4.      Ragassz egy mosolygós smile-t a hűtődre, a fürdőszobatükrödre, köszönd meg magadnak reggelente a mosolyt, a jó ötleteket, és a szépen induló napot!

5.      Használd ki az idődet olyan dolgokra, amelyekben kiteljesedhetsz, örömet szereznek neked és jól érzed magad: sétálj, rakj ki egy puzzle-t, eregess papírsárkányt akár! Szánj magadra időt!

6.      Azért is hálás lehetsz, amit megpróbáltál ugyan, de aztán valamiért nem sikerült. A cél maga az út, már az is fontos lépés, hogy megpróbáltad, elindultál. Ne borulj ki attól, ha elsőre nem sikerül úgy ahogy elképzelted!

Fejezd ki a háládat mások felé!

A mindennapokban minket körülvevő emberek irányába nagyon ritkán mutatjuk ki a hálánkat. Sokszor teljesen természetesnek vesszük a jelenlétüket, azt, hogy ők tudják, milyen fontosak nekünk, milyen értékesek a számunkra. Lehet, hogy ez így is van, de hidd el, neki is jól esik, ha néhanapján szavakkal is tettekkel is elismerjük őket!

7.      Válassz ki valakit a környezetben. Meséld el neki, milyen nagy hatással volt rád az, amit érted megtett, vagy hogy változott meg az életed attól, hogy őt megismerted! Írhatsz neki is egy levelet, de akár leülhetsz vele egy jót beszélgetni, ami fontos, - szánj rá időt!

8.      Tegyél valakivel valami jót! Szerezz ezúttal más valakinek örömet: egy csokor virág, apró meglepi is lehet, de el is mosogathatsz, lenyírhatod a füvet, vagy főzz egy kávét! De arra azért ügyelj, hogy kimutasd: ez a szívedből jön, és nem azért mert úgy érzed, tartozol neki.

9.      Minden,  amit teszel a szívedből jöjjön! Akár át is ölelheted!

10.  Ajándékozz figyelmet! Emlékeztesd rá, hogy te is ott vagy neki, ha szüksége van rád, vagy egyszerűen csak beszélgetni akar valakivel!

Remélem megvalósítod ezeket a tippeket, ha igen, oszd meg utána a tapasztalataidat velünk a Boldogságprogram üzenőfalán.

Ha még több optimista gondolatot szeretnél, amivel kifejezeted a hálát figyeld a Blogot, mert hamarosan a következő 10 ötletemet is megosztom veled!

Gyere el a novemberi Boldogság Mesterkurzusra, mert Bagdi Bellától és Dr.Bagdy Emőkétől további értékes boldogságfokozó gyakorlatokat tanulhatsz!

Forrás: Psychotypps

Szerző

TETSZIK A CIKK? KÜLDD TOVÁBB ISMERŐSÖDNEK!
4890 84 7861
oktatási intézmény klub itthon és külföldön bejegyzés a témákhoz

 

Szeretettel köszöntünk a Boldogságprogram blog oldalán.
Ezen az oldalon folyamatosan megosztjuk veled a legújabb boldogságtanulmányokat, továbbá hétről hétre életminőség jobbító, egészségmegőrző cikkeket olvashatsz.